Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55043
View
440
Reply

Ada apa dengan DUNGUN?!....Jom share uollss...

  [Copy link]

Author: haznor       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2010 04:01 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by haznor at 10-10-2010 11:06

Ok...memandangkan aku dah agak 'stabil' dalam bisnes burger (cewahhh!!) dan dah pandai selok belok Dungun, so aku cadangkan agar benang ni di ubah sikit jadi benang suaikenal-rapat-share info pasal Dungun. Feel free to share tempat2 menarik e.g tempat makan ke, shopping ke, tempat percutian ke...pengalaman pahit manis-kenangan chenta...pun boleh..

errr...boleh ke MOD?

ni intro aku yg asal pasal benang ni:

(::Aku ni baru setahun dok Dungun...
baru berjinak2 meniaga burger..tapi tu la, susahnye nak cari bahan mentah..
dah merata aku g survey sampai ke Kuala Terengganu..
payah betul nak dapatkan sos jenam LONGSON @ BESMAK!
nak dapatkan roti john yg pjg tu pun susah.
Aku ada tnya sorg bro ni...dia kata kat DUNGUN BAKERY bleh tempah roti tu.

Korang tau x mane DUNGUN BAKERY? (katanya kat TAMAN IDAMAN?)

Orang Dungun..tlg tunjuk arah..TQ)
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 04:45 PM | Show all posts
guna jer lah pakcik google apa susah hahahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2010 04:48 PM | Show all posts
x jumpa la kak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 04:51 PM | Show all posts
porumer duk dungun? hm.. sape ek?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 04:52 PM | Show all posts
dungun cake house tau lerrr

dungun bakery x tau plak.....taman idaman pon x tau mana
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 05:04 PM | Show all posts
Taman Idaman area cukai ada lah kat pakcik google

Dungun, Terengganu
1.        Head southeast on Jalan Kuala Terengganu toward Jalan Gong Pasir       
950 m
2.        Take the 2nd right onto Jalan Gong Pasir - Balai Besar       
4.6 km
3.        Turn right at Jalan Paka       
7.1 km
4.        Continue onto Route 3       
42.2 km
5.        Continue onto Route 145       
8.5 km
6.        Continue straight onto Route 3       
8.3 km
7.        Take the ramp onto Route 3       
750 m
8.        Turn left       
140 m
9.        Take the 1st left       
210 m
       
Taman Idaman
Cukai
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 08:01 PM | Show all posts
dulu duduk dungun..burger kat benteng tu sedap..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2010 09:53 AM | Show all posts
hmm..payah btul nk cr barang mentah kat cni.
harga pun mahal, lbh kurang mcm kat KL jer..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 12:26 PM | Show all posts
haznor..kawan ahkak duk dungun buka butik sutera...dia kata petang2 kat dungun roti canai ngan teh tarik harga dalam rm20 lebih...giler siot mahal nak mampos...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2010 01:47 PM | Show all posts
tau xpe.....
sebelum haz pindah cni, punyer lah excited sbb dlm fikiran maybe kos sara hdup kat Dungun rendah compare dgn KL. bleh la save budget sket.
rupa2nya, ramalanku silap belaka.
kalau breakfast mkn nasi goreng + teh tarik, bleh cecah RM6...dah la bagi nasi seciput, celah taik gigi je.
masa mula2 tu menyumpah seranah gak la...tp lama2 dah terbiasa n terbius ngan suasana cni. bandar pun mcm pekan koboi je.
but anyway...i do really love Terengganu..tenang n no traffic jam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 02:19 PM | Show all posts
traffic jam bila ada sesuatu jer...mcm balik cuti raya ker...tak mcm kl siang malam sibuk manjang kan...betul tuh bando dungun mcm bando koboi...mati kutu ahkak duk situ tau...baik lah duk bando kuala terengganu nie....ok lah jugak kan...bando ganu paling mahal nasi goreng rm5..paling murah rm3.50....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 02:33 PM | Show all posts
dungun ok lg kalo nk compare ngan cukai....brg2 mentah kt cukai tu lg mahal dr kt kl nun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2010 02:40 PM | Show all posts
ramai yg kata, area kemaman sampai ke dungun ni, brg2 mmg mahal.
masuk ke marang & ke atas, brg murah sket? betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 04:03 PM | Show all posts
May be la......tapi kena tanya anak watan dungun kalu nak dptkan brg murah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 05:08 PM | Show all posts
Ada kedai baru buka kat kat Taman Permint Indah yg jual barang2 tuk buat kek & roti.. kedai dia kat simpang nak masuk ke Uitm Dungun, Sebelah kedai runcit "Effy Enterprise" & "Sheik Nasi Kukus"....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 05:10 PM | Show all posts
Reply 10# haznor


    ekekeke biasalah bandar Org Minyak.......Cuba mari Paka makan pagi paling kurang 5 henggit sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 10:10 PM | Show all posts
traffic jam bila ada sesuatu jer...mcm balik cuti raya ker...tak mcm kl siang malam sibuk manjang ka ...
kaklala_lost_id Post at 13-6-2010 14:19


mu lala.....memang pong.....ambe nok mitok tukor, dok leh2 weh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 11:39 PM | Show all posts
ambe org dungun. rasa macam penoh dengor dungun bakery tu. tapi dok ingat pulok. ke betul hok sebeloh kedai effy tu dekat tarffic light nok g tah ke UiTM tu... tapi bab mahal tu memang pung. makan sotong celup tepung buleh sapa ke rm18 sekor. tu hok 4 tahun lepas. lening dok tahu la. tapi tengok atas kedai jugak. kadang ada je hok murah. hok kedai tepi pantai kat kubur tu murah gok lagi makanan2 dia. tapi sayang takdok ikan dengan sotong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2010 08:33 AM | Show all posts
Reply 16# krayolan

ye lah....bndar org minyak, serba serbi mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 09:33 AM | Show all posts
Kalau tak silap kedai tue jugak chef Hanieliza (Bod Dapur) buat kelas masakan kat Taman Permint Indah tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090931s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list