JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
46279
View
32
Reply

dapur gas dan oven elektrik

[Copy link]

Author: wakaka_eh       Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2012 09:00 AM | Show all posts
Salam,

Ada sesiapa yang guna free standing cooker brand Elba or Tuscani or Rubine? boleh bg review x?

ni brand Rubine.. Harga x tahu...


Ni tuscani.. tgk kat Harvey Norman harga RM4999


Ni Elba..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2012 11:12 AM | Show all posts
lupa nak kasi feedback..planning nak beli singer, tapi dah beli EUROPA JETCOOK OVEN. RM1005 kat SA. oven ni senang...lasak dan baking atau panggang, buat roti, kek biskut bagus..menjadi jer..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 12:40 PM | Show all posts
lupa nak kasi feedback..planning nak beli singer, tapi dah beli EUROPA JETCOOK OVEN. RM1005 kat SA.  ...
wakaka_eh Post at 16-1-2012 11:12



    u beli yang free standing cooker ke?
oven guna gas or elektrik?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 12:12 PM | Show all posts
kaogi posted on 16-1-2012 09:00 AM
Salam,

Ada sesiapa yang guna free standing cooker brand Elba or Tuscani or Rubine? boleh bg revie ...

waa...cantiknya stainless steel....tp elba,tuscany,rubine ni ok ker lasaknya yer?ye la rege leh thn kan...gue punyer zanussi ni api rs tak puas jekkk..hehe..dah 7 thn kot usia dia...oven pun ada sumthing worng somewhere jek...overheating asik menendang main suis jekk...nak kene antar servis gamaknyer...


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2013 06:39 AM | Show all posts
honeybee1802 posted on 21-9-2012 12:12 PM
waa...cantiknya stainless steel....tp elba,tuscany,rubine ni ok ker lasaknya yer?ye la rege leh th ...

Huhuhuu

Dah lebih setahun tp ku x beli2 lagi free standing cooker ni..
Almaklumlah, masih dok menyewa..

Tp still survey2 brand apa yg best...


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2013 06:42 AM | Show all posts
Cun gak brand Baumatic ni tp x tahu harga...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2013 09:43 PM | Show all posts
Freestanding Cooker

Ada 3 jenis FS Cooker
1) Electric
2) Gas
3) Dual Fuel (Hob guna gas, Oven guna electric



ada byk brand utk Freestanding cooker ni.. yang familiar dgn kita adalah Singer, Zanussi, Elba, Electrolux
yang bapak mahal pun ada.. cth mcm brand Belling ni.. almost rm15k.. mana x mahal, Made in Britain
Gambar kat bawah ni, dia ada 4 oven. Mesti best kan....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2013 09:56 PM | Show all posts
berangan2 nak dapur cam english style ni. jadinya, pilih FS Electric Cooker utk dapur kecil saya...
lagipun sy dok apartment, jd sesuai lah guna Electric Cooker ni... x payah nak berangkut2 tong gas. tp kalau elektrik xde, x payah masaklah .. hahaha

FS Cooker ni saya beli dr UK. InsyaAllah, ianya akan sampai Malaysia dlm bulan Feb 2014.
saya suka sbb kaler dia cantik.. ada 2 oven..

tapikan..... saya bukan rajin masak...



Product description / spec

The Leisure GRBVC Double Electric Cooker has a stylish cream and black design that will finish off your kitchen space beautifully. For flexible cooking, this appliance offers two ovens, a combined grill and a four burner gas hob with traditional cast iron pan that supports for all of your cooking needs.

LED clock.
Programmable LED timer.
Easy clean interior.
Double glazed.
Main oven:

2 shelves.
65 litre capacity.
Main oven energy efficiency rating A.
Fan oven.
Second oven:

Conventional oven with 1 shelf.
35 litre capacity.
Second oven energy efficiency rating A.
Hob:

Ceramic hob.
4 cooking zones.
Grill:

Full width grill.
Combined with oven.
General information:

Needs to be hardwired into a cooker point on the wall and on its own circuit.
Size H90, W60, D60cm.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2013 10:15 AM | Show all posts
Brand Zanussi kat UK pun cantik2... X mcm yg ada kt Malaysia ni...

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 03:17 PM | Show all posts
kaogi replied at 6-11-2013 09:56 PM
berangan2 nak dapur cam english style ni. jadinya, pilih FS Electric Cooker utk dapur kecil saya...  ...

u guna ni ke skng? ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 03:19 PM | Show all posts
choa replied at 24-6-2010 09:34 AM
TT ada beberapa brand lain utk freestanding cooker :
1.Ariston
2.rubine uno

u guna free standing cooker ke? i nk tanya which brand yg affordable and ok? I pernah guna zanussi dulu for two years. gas cooker and oven. sgt ok. tapi masa kt rumah sewa. ini dah masuk rmah sendiri. ingat nk cari yg sama....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 03:20 PM | Show all posts
hh_hs replied at 28-6-2010 12:44 PM
kat umah aku gunakan dapur jenis camni gak, cuma yg beza tu oven pun aku guna gas gak. x guna yg ele ...

guna brand apa eh?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 05:31 PM | Show all posts

masih okey lagi

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042300s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list