Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39412
View
211
Reply

PENGALAMAN TURUN NAIK BANK UTK WAT LOAN - ATAU MANA2 AGENSI KEWANGAN

[Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Post time 28-4-2011 12:31 AM | Show all posts
jom.... minggu ni pack la yang! next week lah.. u arrange date, time & place... khamis tak leh.. ...
hazel23 Post at 27-4-2011 08:52



   

Kak Hazel,

ok.. noted.. nanti saya contact Elle... she still using the old no kan kak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 05:15 PM | Show all posts
Sapa2 blh tlg saya, kita ada lebih kutrang RM500 juta prjek  buat perumahan tapi susah nak dptkan pinjaman bank
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 05:15 PM | Show all posts
pm to me kalau sapa2 ada solution
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 11:17 AM | Show all posts
salam tt dan forumer yg terlibat

besar sungguh porject ur all

hebat belaka

terima kasih kongsi pengalaman , aku ceduk untuk buat pinjaman pd ogos nanti

nak buat loan TEKUN, BSN Micro Credit dan MARA


wish me luck and thank you beribu ribu lemon pd tt dan forumer terlibat
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2011 11:39 AM | Show all posts
biasalah std biasa bank nak documen std seperti berikut kalau nak pinjam:
1. 3 bulan bank statement
2. 3 tahun audited akaun
3.projek paper
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2011 11:40 AM | Show all posts
Lain-lain cara repo dengan bank ada tu kalau ada connection RM50 juta pun blh lulus senang2
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2011 11:43 AM | Show all posts
ada sapa ada connection dengan bank tak
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2011 03:11 PM | Show all posts
peritnya bila pk nak buat loan ni..sy pulak ada ccris.. skrg ni, nak buat loan x lepas, bank pun x dpt, yg dari agensi2 kerajaan pun x dpt.. tp skrg ni, dah tersepit nak kena tambah modal..
cemana ye, nak buat bisness loan kalau ada ccris?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 07:27 AM | Show all posts
salam,, sy nak tumpang tanya sape leh bantu saya..
sy seorang perniagaan jalanan.. memhadapi kesukaran utk buat ape2 loan lah..
1) sy mempunyai ssm
2) sy mempunyai penyata akaun lebih 6 bualn.
tapi sy masih tidak layak utk buat loan dengan bank. pihak bank minta sy cukai pendapatan sedangkan sy sebuah company kecil. lagi pun x adalah banyak sgt income sy. delima betul sy. harap ada yg dapat beri sy pendapat.. patut ker sy sumit cukai pendapatan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2012 08:19 PM | Show all posts
Reply 209# aesparco


    g je mana2 bank yg ko suka..jmp pegawai yg handle loan...
cakap yg ko nak buat loan..dia akan tanya berapa, ko cakap je ko nak pakai RM 100k...

then pegawai tu akan tanya la mcm mana bisnes ko, penyata itu ini, ko jawab je ko xde income..saje2 nak buat loan...then gelak2 supaya dia ingat ko main2....

sll kalau bank tanya aku submit ke tak income tax, aku cakap income pun xde, nak submit mcm mana...gelak lagi.....

then ko dgn confident kena cakap, kalau dpt skit, ko xnak, dan ko akan pulangkan blk...

dgn bank ni xleh tunjuk kita desperate sgt nak duit...

last sekali, walaupun ko mgkn x dpt loan dgn bank tu, ko tgg je, nanti ade la agent2 yg buat loan akan call ko...itupun bergantung pada cara ko tunjuk gaya lagak ko pada pegawai bank tu...sbbnya, pegawai bank tu akan refer ko pada agent2 ni dan dia pun mgkn dpt komisen.....dgn agent2 ni ko kena hati2 la..ade yg makan duit byk sgt..ade yg bagus...terpulang la...dan dgn diaorg ni mudah loan lulus..cuma interest mgkn tinggi skit..yg penting ko dpt duit dgn bank, bukan dengan along..ok

ok, my 2 cents pada yg susah sgt nak dpt loan....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:22 AM | Show all posts
salam all.aku tak tau nak tumpang apa..mungkin tumpang tanya dan tumpang minta tolong kot..

maaf,saper kat sini leh dapatkan loan perniagaan untuk aku?dah jerih naik turun dah nie.

niaga dah 10 tahun.kecik2 je.modal x cukup nak expand.ada loan ditangan rm30k.ccris xde tp ctos ada..-10k.(tu pon baru tau tahun ni).

tahun ni cukup suwey bagi aku,asyik kena kenceng jew.nak buat loan pon kena kenceng gak.kalo ada yg prihatin,aku blh consider apapun term nya..dah serik kena buli..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 07:06 AM | Show all posts
Hello!
Adakah anda memerlukan pinjaman yang mendesak untuk membayar bil anda, Beli Lori, memulakan perniagaan peribadi Mungkin Pelaburan, Jika Ya, Jangan risau lagi, kerana kami adalah peminjam Pinjaman Dalam Talian Diperakui baik di EU, ASIA, & USA, dengan Inisiatif Pembiayaan Global Dunia dari abad ke-21 Sebagai sokongan kepada Crypts_Loans Teknologi Online untuk memberikan peminjam Pinjaman Asing untuk menerima Pinjaman Keinginan mereka tanpa Membayar biaya Transfer, Pemindahan Mudah Pinjaman kepada para pelanggan kami melalui Master Card, kad VISA dan Kad Kredit Sahaja, tanpa sebarang muka bayaran yang diperlukan dalam lingkungan $ 1000 __ $ 10.000 & 2% Hanya Untuk maklumat lanjut Hubungi: giovannifinance@hotmail.com log masuk ke www.giovannifinance.com untuk maklumat lanjut
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072296s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list