Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40683
View
486
Reply

❤ THREAD SEMBANG2 RAYA USAHAWAN ❤

  [Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-7-2010 10:43 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ctredzuan at 29-8-2011 22:23

YANG lama dah di kunci.... posting kat sini plak ler....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:45 AM | Show all posts
padan laa penat cari tempat nak post tu takde..
kena kunci rupanya.. ingatkan RP tak cukup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2010 11:28 AM | Show all posts
satu kompeni event management yg bekerjasama dengan kerajaan kelantan akan mengadakan satu event terbesar diberi nama CHENG HO EXHIBITION akan diadakan di kota bharu 2 oktober ni..

disediakan booth sebanyak 300 buah...

200 utk deligasi pengilang dari china.. dan 100 utk peniaga tempatan..

anda semua dijemput hadir utk mencari bisnes yg sesuai dengan anda... 200 booth dari china dari kalangan pengilang... sape2 yg ingin menceburi bisnes terus dari kilang digallakan hadir nanti..

ada bebrapa katagori pengilang datang..

1- food - buah2an
2. tekstile
3- mesin mesin
4- aksesori
5- kraff
6- budaya
7- home deco
8- dan byk lagi....

ada 100 buah booth utk tempatan.. blehjuga nak pamerkan produk masing2...

apa2 maklumat lagiakan aku sebarkan disini...

p/s : dalam program ni aku ditugaskan dalam bidang PEMBANGUNAN USAHAWAN...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 11:53 AM | Show all posts
Salam, nak tanya otai2 kat sini..
kalau area KL, mana tempat nak dapatkan cadar dgn harga borong..
sy nak cari dlm jumlah 100 helai sahaja..
Terima kasih banyak pada yang membantu..
P/s: cadar untuk tilam single ( yang biasa digunakan kat asrama)
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 03:12 PM | Show all posts
nk tanya ada yg tahu tak cemana nak sewa booth di menara rebung, telekom?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 11:01 PM | Show all posts
laaaaa.. ada rupanya thread baru.. kenapa boleh tak nampak ek..  

hurm.. lately ni sungguh memenatkan..
byk benda nak kena settle..
and banyak kerja yang tertangguh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 11:03 PM | Show all posts
nk tanya ada yg tahu tak cemana nak sewa booth di menara rebung, telekom?
ctredzuan Post at 6-7-2010 15:12



alamak.. tak tau la kak.. cuba try pegi tanya kat building management...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2010 12:26 AM | Show all posts
apa kabar semua... dah nak masuk hari ke 10hb di bulan julai... cepat nye masa berlalu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2010 06:18 AM | Show all posts
satu kompeni event management yg bekerjasama dengan kerajaan kelantan akan mengadakan satu event ter ...
sinar_inspirasi Post at 6-7-2010 11:28



   huu.. habislah peniaga2 di kelantan bila buat booth dr china ni,berlangsung dlm brp hari?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2010 06:19 AM | Show all posts
alamak.. tak tau la kak.. cuba try pegi tanya kat building management...
elle_gogo Post at 9-7-2010 23:03



    payah dik, huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2010 01:21 AM | Show all posts
Salam..
Saya masih baru dalam bidang perniagaan nih, saya nak minta tunjuk ajar kawan-kawan kat sini semua.. saya memang memerlukan sokongan dari kawan-kawan semua untuk pastikan saya berjaya menempuh cabaran dan dugaan perniagaan nih, insyaallah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2010 02:45 AM | Show all posts
Salam..
Saya masih baru dalam bidang perniagaan nih, saya nak minta tunjuk ajar kawan-kawan kat sin ...
all4muslimah Post at 11-7-2010 01:21



    gud luck...slow2 ok...kayuh pelan2 bak kata otai2 kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2010 02:50 AM | Show all posts
YANG lama dah di kunci.... posting kat sini plak ler....
sinar_inspirasi Post at 6-7-2010 10:43



    abg sinar
nak tanya...almaklumla sy ni bakal nak berbusiness gak nanti..tgh tggu modal
mcm sy ni berminat nak bisnes tdung online la..atau bj2 wanita
so, katala nanti bila sy start bisnes..mcm mana nak tau apa fesyen terkini? di mana nak tau?
dr sumber mana yg plg bagus? atau just kena round2 jln kenanga utk tgk je...
sb sy tau utk bisnes dlm bidang pakaian ni...nak2 kalu kain pasang ke tdg ke
akan ikut trend semasa..sy mcm blur skit la...mcm mana nak sentiasa alert dgn trend semasa???:re:

mekasey sudi menjawab
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2010 12:02 PM | Show all posts
dah tak sampai sebulan lagi nak pose...
amacam geng...peluru2, bom n meriam sumer sudah standby ?
nak kasi meniaga tahun ni berdentum btul2....mudah mudahan meniaga tahun ni menjadi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2010 04:29 PM | Show all posts
jgn tanya saya sorang.. hehe.. ramai lagi akan menjawab tu.. saya pun tak berapa tau sangat pasal trend2 tu.. saya just kaburi mata dengan keluarkan produk2 yg saya anggap baru.. hehehe

jangan jemu bertanya .. memiliki majalah2.. lawati web2 peniaga lain..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2010 05:50 PM | Show all posts
hari2 yg berlalu sungguh padat, penat tapi membuahkan hasil2 positif..

hari ni relax all out.. bersedia utk mengayuh labih laju besok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2010 11:48 PM | Show all posts
tiap2 minggu saya akan datang Bangkok utk siapkan 50 ribu helai baju muslimah..  sempena bulan puasa... jualan menggunakan katalog..  semoga ia menjadi kenyataan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 07:06 PM | Show all posts
Post Last Edit by hazel23 at 12-7-2010 19:11


give me a P... sumer   PPPPP
give me a R... sumer   RRRRR

last sekali... ..
I JUST WON ANOTHER PROJECT  

PROJECT!!!!

Alhamdullillah kepadaNYA Yang Maha Pengasih dan Maha Memperkenankan doa hambaNya yang kerdil ini...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 09:29 PM | Show all posts
give me a P... sumer   PPPPP
give me a R... sumer   RRRR ...
hazel23 Post at 12-7-2010 19:06



wow! tahniah sis...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 12:42 AM | Show all posts
abg sinar
nak tanya...almaklumla sy ni bakal nak berbusiness gak nanti..tgh tggu modal
m ...
kuntakpindek Post at 11-7-2010 02:50



sori lah menyampuk
selama 7 tahun berniaga ni,apa yg sy nampak tokey2 butik online ni (sebab tadi u ada mention secara online kan) sendiri adalah dari kalangan fashionista & have good taste in fashions.bila dah mmg gila berfashions it seems that they just know what is In-trend and what is not.magazines,tv shows,fashion shows,red carpet,internet adalah sebahagian sources..
sy terpaksa admit ada online butik yg mendahului fesyen2 yg dijual di jln kenanga...
tapi jgn tanya sy kat mana lah dia org ni dapat stok...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list