Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40562
View
486
Reply

❤ THREAD SEMBANG2 RAYA USAHAWAN ❤

  [Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-7-2010 08:45 AM | Show all posts
tahniah kak hazel... tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 01:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by kuntakpindek at 13-7-2010 13:45
jgn tanya saya sorang.. hehe.. ramai lagi akan menjawab tu.. saya pun tak berapa tau sangat pasal tr ...
sinar_inspirasi Post at 11-7-2010 16:29


sy tanya abg sinar sb yg bukak thread nih..

    hehehe....kuncinya adalah kena rajinla yek
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 01:52 PM | Show all posts
sori lah menyampuk
selama 7 tahun berniaga ni,apa yg sy nampak tokey2 butik online ni (sebab  ...
WholeSale4u Post at 13-7-2010 00:42



    sila...sila...nyampuk pun xpe..janji bole share sesama
mcm tu yek..kena sentiasa alert la yek
rajin tgk majalah,website org lain,tv dll
okla kalu gitu..xleh nak harap fesyen kat jln kenanga je kan
tp still menjadi persoalan dimana dorg dpt pemborong2 yg design latest n cantik2..huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2010 04:13 PM | Show all posts
sila...sila...nyampuk pun xpe..janji bole share sesama
mcm tu yek..kena sentias ...
kuntakpindek Post at 13-7-2010 13:52



ramai juga penjual online pegi sendiri ke bangkok, indon dan china... sebab tu dia uptodate
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 05:26 PM | Show all posts
ramai juga penjual online pegi sendiri ke bangkok, indon dan china... sebab tu dia uptodate
sinar_inspirasi Post at 13-7-2010 16:13



    mm..kalu dr segi fesyen kain,baju dll...memg lagik gak dorg lg up to tade
tp kalu mcm tdg tu...mcm mana dorg lg cepat ek
sedgkan dorg x pakai tdg pun..hehehe..soklan ala2 3 suku

p/s: sy dah add fb brader...best tgk xtvt harian.. gi sana sini business..tahniahla
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2010 05:32 PM | Show all posts
mm..kalu dr segi fesyen kain,baju dll...memg lagik gak dorg lg up to tade
tp kalu mcm tdg ...
kuntakpindek Post at 13-7-2010 17:26


apa nama dlm FB?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 05:40 PM | Show all posts
apa nama dlm FB?
sinar_inspirasi Post at 13-7-2010 17:32



    mas'madu'..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 12:15 AM | Show all posts
I JUST WON ANOTHER PROJECT  
hazel23 Post at 12-7-2010 19:06


CONGRATULATION......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2010 02:50 PM | Show all posts
misi jutawan bermula
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 06:04 PM | Show all posts
abg sinar
nak tanya...almaklumla sy ni bakal nak berbusiness gak nanti..tgh tggu modal
m ...
kuntakpindek Post at 11-7-2010 02:50



   salam,

saya tertarik jugak dengan perkara mengenai trend ni. kdg2 terfikir gak siapa yg cipta trend tu. if pakaian wanita of course kena tengok jugak fashion2 terkini. tapi kdg2 bukan kita jugak boleh create the trend? kalau anda seorang yang suka membeli pakaian2 yang cantik dan mengikut fesyen, of course senang untuk tahu what's in and what's not la kan. tapi mcm saya terlibat dengan bidang pakaian kanak2, so if ikut sgt trend tak terkejar jugak. so saya percaya kepada barang yang saya pilih, mesti nampak comel dan cantik (imagine anak sendiri pakai) kalau kita sendiri tak sanggup nak guna, apa lagi nak jual kan? just my 10 cents thought
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 10:20 PM | Show all posts
misi jutawan bermula
sinar_inspirasi Post at 14-7-2010 14:50



bestnya kalau ada jet sendiri...
can fly anytime...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 11:08 PM | Show all posts
Salam, nak tanya otai2 kat sini..
kalau area KL, mana tempat nak dapatkan cadar dgn harga borong..
...
AwangAli Post at 6-7-2010 11:53



Awang Ali,
U nak corak  yg sama ke utk 100 pcs ni..
biasa kalau utk asrama.. kitorg mmg buat sendiri.. kami cari kain.. n buat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 11:11 PM | Show all posts
nk tanya ada yg tahu tak cemana nak sewa booth di menara rebung, telekom?
ctredzuan Post at 6-7-2010 15:12



   
ct,

booth dkt Menara Rebung ni.. biasa under pelbagai club yg ada dkt Telekom. Mmg susah nak masuk kalau tak de org yg kita kenal. Sbb booth diorg ni biasanya mmg dah ada tenant.. org sama setiap kali ada booth.. n very limited.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 12:32 AM | Show all posts
salam,

saya tertarik jugak dengan perkara mengenai trend ni. kdg2 terfikir gak siapa yg ...
rimbun08 Post at 14-7-2010 18:04



    betul tu...kalu nak ikut trend selalu payah jgk kan..kekdg ada trend tdg or bj yg xsesuai dgn stail kita business
mcm sy niat di hati nak jual tdg(tutup dada/xjarang) or bj wanita yg sopan n menutup aurat(x jrg,ketat dll)
sb bg sy..apa yg kita jual menyumbang kpd asas halalnya hasil jualan tu nanti(insyaAllah.ini prinsip sy)
perlu hati2 dgn memilih brg jualan ni..xnak nanti ada unsur subahah
cth:jual singlet,bj ketat..bila pelanggan pakai...nampak seksi..x tutup aurat,,kita akan terlibat sama secara x lgsg krn kita yg jual.

mcm awk jual bj kanak2 ..okla...mcm awk ckp la..kalu sesuai comel dgn anak sendri pakai..okla tu
tp sy memg setuju dgn pendapat yg lain iaitu cr nak alert dgn trend...dgn tgk majalah,blog buss.org lain,tv dll
cuma kena pandaila sesuaikan dgn keadaan
xde blog url ke? nak gak jenguk2..suka gak shoping bj baby online ni..suka cr rompers dan jumpers....heehhe
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 12:34 AM | Show all posts
Awang Ali,
U nak corak  yg sama ke utk 100 pcs ni..
biasa kalau utk asrama.. kitorg mmg buat ...
Iman_Baby Post at 14-7-2010 23:08



    cantik kedai awk..ala2 english style kan design..sb guna fabrik elyza kan...
sy suka english style nie....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 12:40 AM | Show all posts
Saya nak minta pendapat otai-otai kat sini yang saya rasa memang dah lama berjaya dalam bisnes nih.. saya baru berjinak-jinak dengan bisnes pakaian nih.. saya memang berminat nak jual kat pasar malam ker / ekspo-ekspo ker, tapi kurang paham berkaitan dengan lesen perniagaan nih. Wajib ker saya register company dulu baru join direct bisnes macam nih?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 12:50 AM | Show all posts
Alamak, lupa lak nak tanya satu lagi .. saper tau courier service apa yang paling murah kalau kita nak buat delivery ke U.S?

Thanx in advance
"Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan jalan yang betul"
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 09:39 AM | Show all posts
Awang Ali,
U nak corak  yg sama ke utk 100 pcs ni..
biasa kalau utk asrama.. kitorg mmg buat ...
Iman_Baby Post at 14-7-2010 23:08

oppss..dah terlepas..
saya sebenarnya dapat tempahan dari satu resort..
tapi masa yang die org bagi singkat sangat..5 hari je.
nak jahit sendiri pun tak sempat..tu sebab sy cuba cari tampat borong jer..
tukang jahit yang ada tengah banyak kerja..
jadi terpaksa tolak tempahan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 02:05 PM | Show all posts
betul tu...kalu nak ikut trend selalu payah jgk kan..kekdg ada trend tdg or bj yg xsesuai  ...
kuntakpindek Post at 15-7-2010 00:32



Salam,

Saya pun setuju dengan pendapat untuk cari trend2 fashion kat majalah/website. Memang kena buat research untuk tahu apa fesyen2 yang ada masa sekarang ni. Tapi jgn terikat dgn website kat Malaysia je. On top of that pun kita kena nilai sendiri jugak fesyen apa yang menarik dengan tidak terlalu terikut2 apa yang org lain jual. Contoh macam pakaian kanak2. Trend dicipta oleh wholesaler (GM and Jln Kenanga) tapi kalau kita boleh mix and match baju2 kita boleh cipta trend untuk barangan kita sendiri jugak. Anyway, benda ni subjektif kan.

Blog saya http://www.childs-place.blogspot.com. Facebook: Child's Place. Tapi saya jarang update brg. Rompers and jumpers pun lama dah tak ambik stok. Tapi sila lah browse through. InsyaAllah hujung bulan ni saya bawak masuk stok baru.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 05:27 PM | Show all posts
i got lost in this topic....;$
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090049s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list