Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40418
View
486
Reply

❤ THREAD SEMBANG2 RAYA USAHAWAN ❤

  [Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2010 09:00 PM | Show all posts

edited..

Post Last Edit by amirul_nazri at 15-8-2010 11:38
i start menjauhkan diri sebab u start cerita tentang sakit u..
sakit barah hati dan barah otak. u minta bantuan sebanyak 20k utk kos rawatan di sjmc.
start dari situ i mulai was2..... i pelik kenapa dalam masa perkenalan yang singkat..
u boleh minta duit dari i... (do u still remember?)
u selalu cerita pasal ur x wife.. ( i tak nak la mention kat sini.. k)


Jujur aku ckp..walaupun menjatuhkan maruah aku

ceta tipu tue betul sbb masa tue...aku ulang masa tue shj...aku tertekan dgn sikap ko yg sambil lewa, so nak tau ko nie masih care dgn aku lagi ke tak, so buat ceta tipu utk tarik perhatian...dan aku dah jujur, minta maaf dgn  ko balik dgn ceta  sbb musabap kenapa reka aku tipu pasal nie dulu...ko dah noted dlm sms...(do u still remember )..takder sbb duit pun...

tp..yg aku pasti...aku TAK PERNAH ada  NK minta bantuan KO rm 20k...jauh lagi nak peras ugut ..ini fitnah yg ko reka2 WOKEY   

bila ceta fitnah  nie smpai ke pengetahuan aku..haaa...jadi lah cam sekrg..cam script filem hindustan
.. menagih simpati pakwe dgn cara memburukkan org lain..pi mai pi mai tang tu...version yg sama..script berbeza.. yg penting, standard terpelihara..huh..

aduhh..nie masalah cinta monyet tahun 2009 through ym dan phone...sebenrnya aku malas nak ungkit..tk berbaloi..tak ingat lagi pun...betul2 jatuh maruah aku kali nie di forum cari nie...sial sungguh..:@

malas sgt dah aku nak layan.. hanya kerana tuduhan palsu mendorong aku bertindak sebegini..kalau org tue pengecut ,dia  tkkan buat cam style  aku punya..BERANI KERANA BENAR WALAUPUN PAHIT..biar lah ribuan org baca...bukannya aku kenal sumer forrumer di luar pun..tak menjejaskan  kerjaya trading aku lansung...tak menjejaskn bizness masing2..

jagn ada batu api lagi...kang ada org datang pukul dulu baru masuk lokap...jgn main2 dgn pengaruh aku di luar sana..

berhati2 di jalan raya

p/s: aku dah print screen dan save segala kenyataan berbau fitnah spt yg aku largekan saiz font di atas...dan aku akan bawa ke Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Wilayah Persekutuan sekiranya masih ada forummer yg berani menge" quote" whatever statement yg boleh mendorong kepada "never ending" story di sini.....kalau ada yg masih tak puas hati, senang jer nak cari aku di luar...

TAMAT DI SINI..boleh smbung ber sembang di sini spt biasa...maaf abg sinar...




Post #103
laa... asyik edit2 je ek...
wokeh la.. aku dah bagi ko peluang menulis dalam ni dan aku malas nak dgr forummer
megadu dapat forward email dan pm, lagi dari ko psl cerita FITNAH ttg aku.. tentang ko minta duit tu, cuma ko,aku dan yus  je tau

AKU TAK NAK TERIMA ANY MSG,PM, SMS, ATAU EMAIL LAGI
DALAM BOX AKU. SEBULAN SEKALI MENGAMUK TAK TENTU PASAL..
PLEASE TAKE NOTE WOKEYYY..



nie reply aku...


huh..kenal aku baru 3 bulan..bagus lah sbb aku pun tak byk ceta ttg ko..tp skali ko bukak ceta dulu, fitnah camnie kuar dr mulut ko...memburuk2 kan

punya la lama aku tak send msg.sms, email to ko..kali nie ko take note ekk sbb apa timbul lagi kes nie adalah kerana bila aku truly discovered ko memburuk2kan aku di luar shj ...tak pernah sebulan sekali pun aku nk mengaco ko yg takdr maknanya lagi  sbb aku purely dah tak sedar kewujudan ko...jgn suka suki nk menagih simpati org lain dgn cara memburukkan org, konon aku suka minta duit ko..terror betul ko buat ceta bohong ...

and aku hanya pernah jumpa yus sekali shj lepas break..pun sbb hal lain...memandai jer ko nie menagih simpati  dan hasut org lain ...FITNAH of the year nie... aku jadi berjaya skang nie pun takder sesen pun dari ko..usaha aku sendiri lagi tnpa bantuan loan...


ko juga take note wokey ...skali aku dgr lagi ko memburuk2 kan aku di luar, walaupun dah lama berlaku tp ia konsider ttp berlaku...mmg ko cari pasal ngan aku ...kalau nak provoke aku...JUMPA AKU DI LUAR...like aku ckp..usahawan melayu haprak, cakap berdegar2 jer dlm forum

closed cerita ..

sumer post aku adalah edited version supaya tidak ada fakta yg tertinggal..senang nak buat bahan bukti kes buat2nya  terpaksa di panjangkan ke pihak polis...bila maruah org jadi bahan cerita dan permainan, boleh hilangkan pertimbangan..

perumpamaan-->
zinedine zidane masa final world cup 2006...tanduk dada materazzi lalu di buang padang...puncanya, kerana materazzi hina mak dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 09:18 PM | Show all posts
close sementara ... jom terawih dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 10:59 AM | Show all posts
laa... asyik edit2 je ek...
  
wokeh la.. aku dah bagi ko peluang menulis dalam ni dan aku malas nak dgr forummer
megadu dapat forward email dan pm, lagi dari ko psl cerita FITNAH ttg aku.. tentang ko minta duit tu, cuma ko,aku dan yus  je tau. Aku ni byk keje lain la.. aku berniaga.. masa aku terhad. aku takde masa nak ambik tau hal org.. gossip sana.. gossip sini.
apetah lagi nak heboh2 cerita pasal ko.. aku pun kenal ko 3 bln je.. aku takde byk story pasal ko.. (sorry la bro.. takde masa..)ni bukan bod gossip atau bod cinta bro..

CUMA AKU TAK NAK TERIMA ANY MSG,PM, SMS, ATAU EMAIL LAGI
DALAM BOX AKU. SEBULAN SEKALI MENGAMUK TAK TENTU PASAL..
PLEASE TAKE NOTE WOKEYYY..


so aku anggap benda ni dah selesai k.....sekian....
close cerita...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2010 11:47 AM | Show all posts
cukup lah.. gaduh dipublic nih.. tak baik... buat orng lain tak nak masuk lagi sini... aku harap pengurusan forum ni di rombak balik... agar ia lebih teratur dah tersusun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2010 12:14 PM | Show all posts
forum ni utk berbincang pasal keusahawanan dan perniagaan.. maka berbincang lah berkenaan dengan perniagaan dan ilmu2 yang sama waktu dengannya...

jom kita baca quran..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 02:05 PM | Show all posts
any suggestion untuk menaik tarafkan bod usahawan ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 02:13 PM | Show all posts
Post Last Edit by amirul_nazri at 15-8-2010 18:52
cukup lah.. gaduh dipublic nih.. tak baik... buat orng lain tak nak masuk lagi sini... aku harap pen ...
sinar_inspirasi Post at 15-8-2010 11:47



maafkan saya abg sinar...kalau takder sebab musabab, surely saya takkan kecoh2 macam hal nie...saya pun tak pernah ganggu all this while..di fitnah sedemikian rupa konon2 saya suka minta duitnya (ntah bila aku pernh minta duit)...huh..... buatkan saya terpaksa bangkit mempertahankan diri..Berani kerana benar, walaupun pahit

apa2 pun, saya sincerely mendoakan supaya semoga usahawan melayu di sini berkembang maju.. selamat berpuasa dan selamat hari raya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 02:25 PM | Show all posts
meh relax jap dengar lagu...
..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 02:27 PM | Show all posts
salam semua, ct silent reader wat sementara waktu, hurrmm..hrp2 kita jernihkan semula kekeruhan yg telah terjadi antara kita, rugi bergaduh, sbb byk peluang yg akan di sia2kan nanti..sama2 lah kita berazam utk maju..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 02:44 PM | Show all posts
rilex la bulan puasa ni....
nak makan apa yer elle buka puasa ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2010 02:52 PM | Show all posts
semalam jumpa won bin di kunang kunang.. bersama kawan dia....

kebetulan makan kat situ bersama faridali, badai dan rakan2 lain...

menu berbuka semalam..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2010 02:54 PM | Show all posts
semoga ceria semua...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 03:05 PM | Show all posts
bulan puasa thn ni alhamdulillah sales laju seawal sblm puasa, berlainan dr tahun2 lps, saya sgt2 syukur walaupun byk tudung lain2 di pasaran tp tudung bawal masih tetap org cari walaupun persaingan hebat dgn tudung lain
ni menu lepas terawih semalam, nyum2.....





Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 03:27 PM | Show all posts
waaaaaaaaaaaa....
mana nak cari colek kat KL?...

nak colek buah........
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 07:25 PM | Show all posts
perggghhh....colekkkk....
i miss u
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2010 09:56 PM | Show all posts
esok balik kelate.. nak makan colek sesedapnya.. colek seafood di kota bharu..ketam dan udang.. fuh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:15 AM | Show all posts
waaaaaaaaaaaa....
mana nak cari colek kat KL?...

nak colek buah........
aarie Post at 15-8-2010 15:27



    try tengok kampung baru
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:30 PM | Show all posts
try tengok kampung baru
ctredzuan Post at 16-8-2010 00:15


ada ehh kat mana?
kat kedai2 ke kat pasar ramadhan tu?...

nak colek yg mcm kat KB tu.. tanak yg mcm rojak buah punya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 02:50 PM | Show all posts

Hmmm...

Jujur aku ckp..walaupun menjatuhkan maruah aku

ceta tipu tue betul sbb masa tue...aku ulang  ...
amirul_nazri Post at 14/8/2010 21:00





Aku harap lepas ni janganglah ada lagi sesapa yang bawak masok masalah kat luar... (Emel... FAcebook... YM... Bla bla blanya ke forum CARI ni...) Tegorang rengkas ini aku tujukang kepada semer yang pandai membaca dan pernah pergi sekolah... (Tanpa memonteng...) Kita takmo layan tu semer... Sila selelaikang kes di luar mahkamah... Sekiang... Harap maklom...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 05:34 PM | Show all posts
hahahahah big bro dah masukkkk...
larikkkkkkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078116s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list