Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
63487
View
227
Reply

Kaunter Pertanyaan.Report.Cadangan.Apa-Apa Sahaja.Semua DISINI.

[Copy link]

Author: jingga007       Show all posts   Read mode

Post time 6-8-2010 04:57 PM | Show all posts
ada org. bertanya kat kita;
jadi kita pun nak bertanyalah...
kenapa kat depan nama ada cmf..
dulu ...
cmf_azure Post at 31-7-2010 11:34



    Kak Azure,

Untuk pengetahuan Akak dan semua.... pada tahun lepas dlm area May, Jun or julai...(lebih kurang la)
CARI ada buat mentainance tuk system dan ada beberapa user name yang tak boleh diaktifkan/login seperti mana biasa..
so CARI ada keluarkan satu list nama2 yang terbabit (yg tak leh login dgn user name asal). Selepas beberapa penyelidikan
CARI nasihatkan letak cmf_XXXX sebagai login tuk mereka yang terbabit sekiranya user masih nak guna nick yang sama.  Pada masa yang sama PM derang pun turut tak dpt dikesan dan CARI akan masukkan kembali semua PM tu atas permintaan user.

Kiranya cmf_ tu hanya key tuk nick derang yang asal. Kalau tidak mereka yg terbabit tu kena register balik sebagai newbee la...

cmf = Cari Malay Forum kot / Cari Malaysia Forum....hehehehe yg pihak berkenaan tu leh jwb tak???

ini email yg dapat aku cari kat archive file....... CARI hantar kepada semua user id ..

( Saturday, June 27, 2009 )
Dear Cari Member:

In order to provide more effective service to the users, we had already upgrade Cari Member System ,
but for some technical reason, your cari username was change as below :

You Old Cari UserName : jaza2008
You New Cari UserName : cmf_jaza2008


We would like to apologize for any inconvenience caused.

Thank you very much.

-------------------------------------------------

Webmaster Cari
http://www.cari.com.my


selepas saja beberapa hari lepas tu login guna user asal dah ok... tapi selepas due date sesiapa yg masih
tak aktifkan id dia kena login under cmf_XXX smpai la sekarang.....
sesiapa yg tak dpt email cam kat atas tu tak tau la.....(current user la)....

sekian la penerangan yg diambil dari pengetahuan aku dan email lama tu.....
yg benar
jaza2008......


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2010 11:47 PM | Show all posts
erm...saya nak tanya
dimana kaunter pertanyaann


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2010 12:53 AM | Show all posts
Reply 52# hunt_fear


    :@ :@

heyppp
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 08:08 PM | Show all posts
Reply 51# Jaza2008


    thx Jaza kerana infor yang begitu detail..
    mujur nama Azure masih boleh digunakan lagi
    w/p ada cmf kat pangkalnya; jika tidak kena
    cari nama lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 01:16 AM | Show all posts

Alaaa...

Reply  AceHand


   
nakkkkkk...... (kalau taknak, nnt bro AceHand tembak la pulak...)  :lol ...
system_failure Post at 5/8/2010 05:31





Ko tambah jer nama watak forumer dalam citer ko tu... Setel kes... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 11:16 AM | Show all posts
Reply  midar


     siggy mek haruslah vogeh gitu
jingga007 Post at 6-8-2010 15:46


lom apa apa, dah bagi tau tacang dah abis...mentang mentang ler nak raya...buat tacang raya ker?

pst pst soalan gak ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2010 02:59 PM | Show all posts
Reply 56# kaypo


    heyp nnt sume org dpt tacang raya uols sorg jahh xdpt nnt kang
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:07 PM | Show all posts
Reply  kaypo


    heyp  nnt sume org dpt tacang raya  uols sorg jahh xdpt nnt kang :l ...
jingga007 Post at 9-8-2010 14:59


tak aci ler...wah mod pilih kasih.....kalo tacang takde......ganti ngna duit rayalah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2010 03:09 PM | Show all posts
Reply 58# kaypo


    heypp! mana ada mek pilih kasih   motip nk suh mek kasik duit raya uols lah kena kasik kat mek
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:16 PM | Show all posts
Reply  kaypo


    heypp! mana ada mek pilih kasih     motip nk suh mek kasik d ...
jingga007 Post at 9-8-2010 15:09


motip mek kene kasik...sbb kira mek lebih tua dari kita kat sini...mek berpangkat besor.....kenalah berzakat kat kami ni...tak de duit..tacang pun kami terima...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2010 03:20 PM | Show all posts
Reply 60# kaypo


    alasan tak diterima sudehhhhh nnt nmpk kita berborak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:50 PM | Show all posts
mekjing, tumpang tanya
nape kt umah smiley bunick tgk dia dpt tacang bla ltk n3?
umah org lain mcm xde pon termasuklah umah aku sdiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2010 03:53 PM | Show all posts
Reply 62# bunick


    ohh umah uols yg latest ek? itu kan yg pertandingan punya mek xberani lagi nk kasik kalo yg uols hantar saja2 , means , yg mcm bukan utk pertandingan mmg mek kasik
tp kalo yg masuk utk pertandingan ikut syarat pertandingan la kedit diberi kemudian
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:55 PM | Show all posts
Reply  bunick


    ohh  umah uols yg latest ek? itu kan yg pertandingan punya  mek xb ...
jingga007 Post at 9-8-2010 15:53



oic...sbb ada 1 mlm tu mekjing baek ati bg tacang, tp aiols x on9 plak mlm tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2010 04:03 PM | Show all posts
Reply 64# bunick


    hehehehehe jgn risau...lepas ni ada jgk taburan tacang tp berdasarkan posting yg bernas ye


jgn nangis2
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 01:37 PM | Show all posts
buat ucapan dapat tacang x mek?

nak ucap SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN pada semua...
SEMOGA KITA SEMUA DIBERKATI DAN DAPAT MENJALANKAN IBADAH DENGAN SEMPURNA.
AMIN.......
maaf ye kalau ada tulisan2 yang menyakitkan hati, mengecikkan hati etc...etc...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 10:13 PM | Show all posts

Ek!

motip mek kene kasik...sbb kira mek lebih tua dari kita kat sini...mek berpangkat besor.... ...
kaypo Post at 9/8/2010 15:16




Aku bangkang... Oooo... Bani ko memerasang ugutang JINGGA eh... Nanti aku cucok lobang idong ko baru ko tau...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 10:15 PM | Show all posts

Hmmm...

mekjing, tumpang tanya
nape kt umah smiley bunick tgk dia dpt tacang bla ltk n3?
umah org lain mcm ...
bunick Post at 9/8/2010 15:50




Yang mana terlibat ngan pertandengang bulan lepas aku akang bagi selepas undiang dan pemenang ditentukang sekaligus semer... Takot nanti aku peneng... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 10:19 PM | Show all posts
Yang mana terlibat ngan pertandengang bulan lepas aku akang bagi selepas undiang dan pemenan ...
AceHand Post at 10-8-2010 22:15



yg terlibat dlm pertandingang tp x menang x dpt tacang ke pokcik ace?kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 10:43 PM | Show all posts

Hmmm...

yg terlibat dlm pertandingang tp x menang x dpt tacang ke pokcik Ace?kekeke
bunick Post at 10/8/2010 22:19




Yang untok Julai tu semer yang masok bertandeng akang dapat nanti...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2010 05:41 AM | Show all posts
Aku bangkang... Oooo... Bani ko memerasang ugutang JINGGA eh... Nanti aku cucok lobang idong ...
AceHand Post at 10-8-2010 22:13



    terharu rasa , bila ketua gangster , membangkang cadangan kaka kaypo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2010 05:42 AM | Show all posts
Yang untok Julai tu semer yang masok bertandeng akang dapat nanti...


Jizzz... Klong! Kl ...
AceHand Post at 10-8-2010 22:43



    yeay , nnt mek dpt tacang lagi

motip mek happy
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2010 07:44 AM | Show all posts
assalammualaikum momods... nak tanya, buleh tak kalo saya nak bukak thread pantun memantun utk warga2 WR nie????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2010 07:30 PM | Show all posts
Reply 73# mikoodette


    pantun memantun mcm mana tu ek? mek jing rasa lg okay kalau bukak dkt bod puisi tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2010 03:46 AM | Show all posts
Salam,

Nak report boleh tak..
Saya nak report penulis bernama Mek Jing tak update2 citer sampai umah dah terperosok kat page 3

motip nak report??
A- nak push org menulis
B- saje nak bagi pening

pilih jaw A atau B atau kedua2 sekali
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054579s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list