Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
64120
View
228
Reply

Kaunter Pertanyaan.Report.Cadangan.Apa-Apa Sahaja.Semua DISINI.

[Copy link]

Author: jingga007       Show all posts   Read mode

Post time 21-9-2010 03:55 AM | Show all posts
Reply  mikoodette


    pantun memantun mcm mana tu ek? mek jing rasa lg okay kalau bukak dkt bo ...
jingga007 Post at 18-8-2010 19:30



    bagi cadangan boleh?? Pantun merupakan salah satu bentuk puisi, mungkin org tetap nak bezakan puisi dan pantun tu berlainan.. sama gak ngan sajak yg termasuk dalam bentuk puisi.. Jadi nak cadang tukar nama bod Sajak dan Puisi tu kepada Puisi (Sajak Pantun, Pepatah, Gurindam dll) .. ok ker.. just my 2cents..

Lagi satu.. kalau cik miko nak letak benang kat situ.. cemane korang nak letak tacang kat situ?? serangkap seketul kacang.. gitu ker???

Cadangan.. selalu wat pertandingan sajak.. apa kata wat pertandingan pantun ker.. ade tema2 gitu setiap bulan.. then vote.. cam mod ACE wat dalam pertandingan sajak tuh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2010 06:06 PM | Show all posts
Reply 76# Kia_picanto


    utk pertukaran nama bod tu semua , mek rasa pakcik ace yg layak jwb ye sbb mek pun xboleh kasi kata putus hal ni .. cuma bg mek pantun,puisi atau sajak or anything yg berkaitan , letak je dkt dlm bod tu sng , sbb if letak dkt sini , mek takut ramai konfius sdgkan dh ada bod yg sepatutnya

and , yg berkaitan pemberian tacang tu , mmg akan diberi .. tp mengikut mod tu sendiri la .. kalau bgs sume tu , mmg mod akan kasi .. cuma skang , mek xberpeluang lg nk meninjau sgt dkt bod puisi nak tabur tacang

utk pertandingan tu , mungkin akan dibuat la,satu demi satu nnt mek akan berbincang ngan pakcik ace
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2010 02:22 PM | Show all posts
maaf..yea.....tumpang tanya...
mek..boleh ke buat satu tempat ..
kat mana kita org boleh tahu yg forumer WR
dah ada buku  yg diterbitkan supaya
senang nak cari kat kedai ke...tak payahlah nak selak
page by page kat umah dia org tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2010 07:28 PM | Show all posts
Reply 75# Kia_picanto


    hoittt report ni tak leh diterima
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2010 07:31 PM | Show all posts
Reply 78# cerry_ice


    cadangan ni boleh diterima pakai ye nnt mek cuba berbincang ngan para2 momod yg lain ye

;)
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2010 07:46 PM | Show all posts
Reply  Kia_picanto


    hoittt  report ni tak leh diterima
jingga007 Post at 22-9-2010 19:28



    ekekeke

cadangan cerry_ice tu cantek gak... lepas tu letak index kat post berapa dan page berapa senang nak rujuk gambar buku dan sinopsis.. sape yg rajin leh post je novel2 hasil poremer WR kat sini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2010 07:48 PM | Show all posts
Reply 81# Kia_picanto


    insyaAllah mek dan rakan mod yang lain akan usahakan tp kena bantuan korg jugak la ek , sape yg dh publish kan novel sume tu ;) sbb kalau nk suh mek list kan mek pun takut ada yg xtahu

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2010 07:55 PM | Show all posts
Reply  Kia_picanto


    insyaAllah mek dan rakan mod yang lain akan usahakan  tp kena bantuan ...
jingga007 Post at 22-9-2010 19:48



    Rasanye kan mek.. kalau kita bukak umah tuh, kita mintak la poremer yg dah kuarkan buku dia.. tepek gambar dan sinopsis.. paling baik sekali link ke benang umah novel dia.. ade je yg tak habiskan n3 dan terus samb ke novel.. so kalau ade yg nak baca sket2 tgk isi kand novel tu leh je baca kat umah derang..

lagi satu mek.. kalau ade info nak beli buku kat kedai yg murah dan ade diskaun, atau link pembelian buku secara online.. etc2.. info2 macam tu mmg patut letak kat situ gak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2010 07:58 PM | Show all posts
Reply 83# Kia_picanto


    good idea dahling

nnt mek akan bincang2 ye dgn mod yg lain ttg hal ni , but ur idea mmg bgs la ! but apa pun kena kerjasama dgn uols sume lah ek
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2010 08:11 PM | Show all posts
Reply  Kia_picanto


    good idea dahling

nnt mek akan bincang2 ye dgn mod yg l ...
jingga007 Post at 22-9-2010 19:58



    jgn risau.. ramai je yg kaki novel yg rajin jadi PR tak bertauliah nih..
apa salahnye nak tolong kengkawan kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2010 08:34 PM | Show all posts
Reply 85# Kia_picanto


    okeh , nnt mek ckp ngan para momod yg lain..dh dpt green light dr dorg sume..mek bukak ek ;)

yelah , tolong kenkawan mmg best je time ni je la kan nk tolong dorg
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 09:17 AM | Show all posts
ZIE MOHONLAH JGNLAH NAIK RA TINGGI SGT SIAN KAT KITA ORG Y MASIH DIBAWAH
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 09:19 AM | Show all posts
SO LG KALU CITE HAK BEST TUUUUUU CEPATLAH SAMB
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2010 02:59 PM | Show all posts
Reply 87# zie_kelate78


    RA dinaikkan hanya atas beberapa sebab sahaja ye antara penulis yg mahu , ataupun kami para mod melihat, ia perlu diletakkan ra ataupun ia mengandungi bahan yg tak sepatutnya yg perlu dinaikkan ra nya

kami tak akan menaikkan ra jika tiada sebab yg kukuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 10:38 AM | Show all posts
Reply 87# zie_kelate78


    Zie_kelate, RA di naikkan itu mengikut garis panduan berforum yg telah diberikan...
ada sebab kenapa ada umah ada RA, ada umah tak de RA... maybe posting (cerita) kat dlm tu terlalu panas dan tak sesuai tuk tatapan semua org.... ataupun atas permintaan dari penulis itu sendiri atas sebab2 peribadi mereka. Walau bagaimanapun setiap org boleh baca bila mereka sudah capai RA tertggi itu...itu juga utk mengelakkan posting2 mereka lebih panas (walau ada yg kurang teliti dgn sign itu) atau dgn kata lain sbgai amaran agar tiada posting yg berbaur kontorversi/panas/tak sesuai dipostkan lagi berulangkali. Kalau n3 didalam masih tidak berubah maka RA tinggi akan kekal dan boleh dinaikkan lagi sebagai "amaran" tuk penulis. kalau nak ramai pembaca dpt baca cerita itu maka penulis sendiri kena ada inisiatif tuk menurunkan tahap "kepanasan" or kontroversi n3 mereka agar RA dapat diturunkan.

Namun ramai pembaca yang tidak faham tentang RA yang naik mencanak. Selalunya moderator yang dipersalahkan kerana
naikkan RA tanpa sebab.  Sebagai mod yang memantau bod2 yang ditugaskan untuk kami, maka kami kenalah pantau semua thread agar berada dilandasan yg betul dan mengikut garis panduan. Kami tidak mahu sesebuah bod dan thread itu dijadikan isu oleh orang lain menghentam kreadibiliti kami sebagai mod. Maka dengan itu juga kami mengharapkan kerjasama
dari pembaca semua agar lebih optimistik(positif) dgn garis panduan berforum.

Mod juga akan mengambil tindakan sebegitu (naikan RA) sekiranya kami ada menerima aduan dari para pembaca ttg intipati thread yang tidak sesuai tuk dibaca.  Sebagai seorang penulis di bod ini maka mereka haruslah memahami garis panduan yang diberikan serta memberi kerjasama yang baik agar tidak menimbulkan kontroversi yang berpanjangan.
Seperti mana ada permintaan maka disitulah ada pengeluaran. So pembaca semua haruslah memahami garis panduan berforum disini.

Seperti mana di bod2 lain...moderator lebih tegas dengan memotong kredit dan mengunci thread2 yang dianggap kurang sesuai untuk tatapan umum.  Namun begitu kami disini masih lagi bertoleransi demi menjaga/melindungi kreativiti dan kreadibiliti para penulis yang ingin mengasah bakat disini.

Sekian terima kasih.... kalau ada sesiapa lagi yang kurang berpuashati dgn penerangan ini boleh aja mengemukakan soalan anda.
Kami sedia memberi penerangan dan menjawab apa2 saja kemusykilan anda sebagai seorng pembaca.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2010 04:24 PM | Show all posts
Reply 88# zie_kelate78


    one more ye,please do not use capslock ;) if kami mod nmpk lg , mungkin akan potong kredit ye ;)

capslock ,mmg tak dibenarkan
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 04:47 PM | Show all posts
Reply  zie_kelate78


    one more ye,please do not use capslock  if kami mod nmpk lg , mungki ...
jingga007 Post at 24-9-2010 16:24



    dia takut kita xnampak tu? soklan pting kat umah sini....
dah bebrapa kali gak la kena jwb soklan cam tu...
1st time capslock...kena warn...
tapi 2nd time kena potong trus la... camne???? kejam ke jing?
.
.
.
.tak kejam kot...karang pok cik ace dah balik sini (after sembuh dari meroyan IT dia)
kita dulu kena cantas kang......





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2010 04:49 PM | Show all posts
Reply 92# Jaza2008


    walaupun ai ni rabun ai boleh lagi nmpk tulisan besar ,tp akan lebih rabun kalau nmpk paliq jahh ada kena mengena ke?

ai ikutkan hati ni nk je cantas kedit tp xpala..kita tunggu ketua gangster buat
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 04:52 PM | Show all posts
SO LG KALU CITE HAK BEST TUUUUUU CEPATLAH SAMB
zie_kelate78 Post at 23-9-2010 09:19



    kenyataan ni sbrnnya ko tuju kat sapa?
tak kan nak suh mod gi smbung kot???? umah sendiri pun tak terlayan ni...
sabar jela cik adik oooiiii...

lepas ni jgn tekan capslock anda lagi ye...
kali ke tiga no compromise without prejudice lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 04:57 PM | Show all posts
Reply 93# jingga007


    so bila nak tnjuk taring genster tu?
nak skrng ke nak tggu bos genster balik?
lama tu dia nak pulih sbb xleh makang berger raya.....

kita genster ayu.... kalu umah lain jingg no warn2 dah...
trus cantas smpai tengkuk.... hahahaha....

bab cantas2 ni aku suka btul...berjngkit dgn bod sebelah sinun yg havoc tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2010 05:04 PM | Show all posts
Reply 95# Jaza2008


    mek dh byk kali cantas mencantas ni apa kata jaza pulak

kalo nk tunggu pokcik...hailah mesti kena belanja berbakul berger utk dia kan


ai larik menyelamatkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 05:12 PM | Show all posts
Reply 96# jingga007


    hahahaha....sprt aku ckp tadi..
kita ni genster ayu so ... bagi chance lagi la sbb dah nak balik ni..
tggu perkembangan seterusnya....

jingg kau tak rasa ke aura genster tu dah ada sbb kita berdua je kat sini...
kang ramai takut masuk sini lak....hahahahaha.... baik masuk MR la (mting room)...
tapi aku dah nak balik ni.... nak gi raya sbb esok tak keja....yeah..yeah..yeah....

see u next week....chowww.....la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 01:15 AM | Show all posts

Errr...

Post Last Edit by AceHand at 25-9-2010 14:38
Reply  Kia_picanto


    utk pertukaran nama bod tu semua , mek rasa pakcik Ace yg layak jwb ye  ...
jingga007 Post at 21/9/2010 18:06




Dengang ego dan berlagak serta lobang hidong kembangnya aku takmo jawab soalang ni... Sekiang...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 01:21 AM | Show all posts

Errr...

Reply  jingga007


    so bila nak tnjuk taring genster tu?
nak skrng ke nak tggu bos gen ...
Jaza2008 Post at 24/9/2010 16:57




Aku tak paham kenapa aku yang berwajah lembut ayu sesepoi angin nyior melambai ni dikatakang ketua gengster walaupong rupaku tak cam tahan berak cam ko worang semer... Sunggoh mengelirukang setekmeng ini...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2010 02:29 PM | Show all posts
Reply 98# AceHand


    tak nak belanja berger :@


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list