Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
64107
View
228
Reply

Kaunter Pertanyaan.Report.Cadangan.Apa-Apa Sahaja.Semua DISINI.

[Copy link]

Author: jingga007       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-2-2011 08:42 PM | Show all posts
Reply 125# ains_2317


    Hye! Oh untuk meletak kan ur novel/cerpen tak perlu daftar apa2. Just bukak new thread then letak semua cerita/novel/bab-bab dlm novel tu ke dalam satu thread , tak payah buat smpi tiga empat thread just for chapter berbeza.

Untuk profile tu , just saja2 utk isi ; kalau isi dpt kredit bonus. itu saja
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2011 03:07 PM | Show all posts
Salam...
Kaunter Pertanyaan dibuka tak...nak report..kehilangan..mek jingg.....mentang mentang hero dia menang..sonyappp je dia...
Mek Jinggg...mana hilang..lama akak taknmpk...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 08:49 AM | Show all posts
Salam...
Kaunter Pertanyaan dibuka tak...nak report..kehilangan..mek jingg.....mentang mentang ...
kaypo Post at 24-2-2011 15:07



akak, sila buat report kehilangan mek jing kpd isnp irfan
tp dh cukup 24 jam blum dia ilang?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 12:01 PM | Show all posts
akak, sila buat report kehilangan mek jing kpd isnp irfan
tp dh cukup 24 jam blum dia ilang ...
bunick Post at 25-2-2011 08:49


rasanya cukup kot...insp irfan..ooo..bila  lah leh ketemu....smlm dah sampai kat js ya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 12:01 PM | Show all posts
rasanya cukup kot...insp irfan..ooo..bila  lah leh ketemu....smlm dah sampai kat js ya...
kaypo Post at 25-2-2011 12:01



kalo xde aral melintang, esok lusa ada la inspektor irfan kt markas MINERVA tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 12:27 PM | Show all posts
3.ada sesapa tau x...camne cara2 nak terbitkn hasil tulisan kita sendri?....langkah2 yg perlu diambil?...
ains_2317 Post at 21-2-2011 10:56


Salam,
saya baru perasan tentang soalan ini. Dan juga saya terperasan yang soalan ini tidak dijawab.
Jadi saya cuba untuk berkongsi pengalaman dengan apa yang saya tahu.

Sebelum ini ada juga forumer yang bertanya soalan yang serupa. Jadi saya pastekan semula link thread dimana saya berkongsi cerita itu.

Thread tersebut --> http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=509176&extra=page%3D3

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2011 05:49 PM | Show all posts
Salam...
Kaunter Pertanyaan dibuka tak...nak report..kehilangan..mek jingg.....mentang mentang ...
kaypo Post at 24-2-2011 15:07



    ya hampunn ada jgk org buat report pasal gini ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2011 05:51 PM | Show all posts
akak, sila buat report kehilangan mek jing kpd isnp irfan
tp dh cukup 24 jam blum dia ilang ...
bunick Post at 25-2-2011 08:49



    ekekekekek ai dah kembali
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 08:58 PM | Show all posts
ekekekekek  ai dah kembali
jingga007 Post at 29-3-2011 17:51



yeayyyy..welcome back mekkkkk.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2011 11:00 AM | Show all posts
Salam. Tumpang tanya, bagaimana nak tukar gambar yang disebelah kiri ni.  Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2011 01:16 PM | Show all posts
Salam. Tumpang tanya, bagaimana nak tukar gambar yang disebelah kiri ni.  Terima kasih.
nursalidah Post at 1-4-2011 11:00



    wslm.

first , pergi dkt bhgn atas ni then click USER CP , then tgk bhgn tepi tu ada tulis MODIFY AVATAR then boleh la tukar pic

faham x?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2011 01:32 PM | Show all posts
Reply 136# jingga007


    Faham Cikgu (he..he..he..) TQVM
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2011 02:23 AM | Show all posts
Reply 1# jingga007


   Salaam oooo...mek wehhhh....
Ni Beng nak numpang tanya gak nehhh...

kalau novel ditulis dalam bahasa inggeris camner? bley diterima tak disini? Bukannya apa..beng ni ada banyak idea (idea yg banyak...tapi bukan experience ye) dalam penulisan novel..tapi kebanyakan plot citer yang beng dah bina byk yang berkisar antarabangsa...world gitu ...citer2 yang macam espionage...ala james bond pun ada...so melibatkan byk watak2 yang bukan melayu. lagi pulak pengaruh gaya bahasa dlm english ni bagi beng lebih membuatkan citer tu jadi masyukkk......

btw, novel sulung beng (Memoirs of Zulaikha) tu pun asalnya nak bikin dalam BI...tapi takut kat sini penerimaannya agak kureng pulak kang. So jalan jugaklah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2011 02:51 AM | Show all posts
Reply 138# kambeng_masam


    Boleh aje! No hal. Sbb dkt sini tak kisah , bm ke bi Asalkan jalan cherita best Semua nya akan baca jgk Lagi meriah bod ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2011 11:04 AM | Show all posts
Reply  kambeng_masam


    Boleh aje! No hal. Sbb dkt sini tak kisah , bm ke bi  Asalkan jalan ...
jingga007 Post at 9-4-2011 02:51


Ok thanks..

satu lagi...memandangkan beng ni baru lagi berkecimpung kan....nak tanya ..kat sini...panjang mana penulisan dikira cerpen dan pendek mana pula dikira novel?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2011 01:13 PM | Show all posts
Reply 140# kambeng_masam


    okeh... sbnrnya ktaorg xda lah letak berapa patah perkataan utk bezakan cerpen or novel. tp if novel harusla cerita panjang berjela , berbab-bab and sng cherita panjang benor lah. tapi klu cerpen tu mostly cerita nya pendek tp ada lah unsur2 baik teladan la klu boleh

it's up to you la novel dan cerpen tu pnjg mana , or maybe beng boleh rujuk cerpen2 dkt sini panjang mana
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2011 05:15 PM | Show all posts
Reply  kambeng_masam


    okeh... sbnrnya ktaorg xda lah letak berapa patah perkataan utk bezak ...
jingga007 Post at 9-4-2011 13:13


huh....mmg beng dah riki....novel mmg panjang gile....puluhan pages pun tak abes lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2011 07:52 PM | Show all posts
Reply 142# kambeng_masam


    heheh , xpe yg penting try je la letak dkt sini k
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2011 12:21 AM | Show all posts
thanks mek{:1_147:}
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 02:27 PM | Show all posts
Post Last Edit by Jaza2008 at 14-4-2011 14:50

INFO PENTING TUK NEWBEES...(NEW FORUMMER LAH)

Sila perhatikan betul2 setiap kredit anda yang bakal merubah Reading Permission/Access anda ke thread2 yang RA tinggi.

User Level  Credit Start    R.P.
Troublemaker        -999999999          0


Beginner                0                        1
Junior                   59                       2
Senior                  99                       3
Keeper                399                       4
Minder                599                       5
Pioneer               799                       6
Revolutioner        999                      7
Honour              1999                     8
Adventurer         2999                     9
Survivor            4999                     10
Highlander        6999                       11
Defender          9999                      12
Challenger       14999                     13
Fighter            19999                     14
Warrior           29999                      15
Conqueror       39999                      16

Superior          49999                      17

Master             59999                     18
Emperor          69999                      19

Legenderer       99999                    20





Sebelum membuka sesebuah benang, haruslah newbee merajinkan diri tuk membaca setiap rule n regulations yg telah ditetapkan sebagai langkah2 keselamatan dari membuka thread kosong (tak diperlukan) disini.  Benang baru hanya dikhaskan utk enovel baru yang penulis ingin berkongsi bakat disini...
Lain2 benang yang tidak berkenaan, haruslah bertanya kepada Mod yg bertugas terlebih dahulu......ini adalah utk memastikan Bod WR ini tidak dipenuhi dgn benang2 yg tidak berkenaan.

Setiap pertanyaan sila ke sini---Kaunter Pertanyaan - sebarang pertanyaan akan dilayang sesegera yg mungkin (brgntung kpd masa Mod yg online)

Setiap peraturan boleh dibaca di Benang  Peraturan WR--> http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=510780&extra=page%3D1

Setiap Aktiviti utk review novel di sini ---> Benang Review Novel WR -->  http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=487767&extra=page%3D1


Setiap Aktiviti ( info) ---> http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=374301&extra=page%3D1

Dan bermacam2 lagi anda boleh melihat dan membaca apa yg berkaitan di setiap Benang yng telah di gam kat bahagian atas.
Sebarang pertanyaan sila PM Mod atau Forummer yg aktif disini... untuk tunjuk ajar dan arahan seterusnya....

Sekian Terima Kasih...
Selamat berforum.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 10:32 AM | Show all posts
nak tanya. apa maksudnya sesetengah benang yg ada icon kat tepi tajuk tu? yang saya perasan, ada icon love & bunga. pastu plak tajuk ada warna-warna tertentu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 03:29 PM | Show all posts

Hmmm...

nak tanya. apa maksudnya sesetengah benang yg ada icon kat tepi tajuk tu? yang saya perasan, ada ico ...
starlights Post at 27/4/2011 10:32




Itu maksudnya ko hantam sajalah hapa yang ko suka... Hah! Hah! Hah!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 03:46 PM | Show all posts
Itu maksudnya ko hantam sajalah hapa yang ko suka... Hah! Hah! Hah!


Jizzz... Klong! Kl ...
AceHand Post at 27-4-2011 15:29



    agak2 dia faham ke tak "hantam sja la apa yg ko suka "

ai tak faham lah.. kalau ai hantam mau pecah lappy ni .... Hah! Hah! Hah! Hah!.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 03:57 PM | Show all posts
nak tanya. apa maksudnya sesetengah benang yg ada icon kat tepi tajuk tu? yang saya perasan, ada ico ...
starlights Post at 27-4-2011 10:32



    kalau tuan tanah (pemilik yg buka benang baru la ) nak letak icon yg mengambarkan
situasi benang dia leh klik kat kotak kecik sebelah ruangan tajuk benang...
klik situ dan akan nmpak senarai icon bunga, api, surat, matahari, kamera, musik dan macam2 ada lagi...

jaza cuba tepek kat sini tapi tak menepati kehendak system lak...
belajar..belajar..belajar...hehehe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2011 04:05 PM | Show all posts
Itu maksudnya ko hantam sajalah hapa yang ko suka... Hah! Hah! Hah!


Jizzz... Klong! Kl ...
AceHand Post at 27-4-2011 15:29



    eh eh pakcik dah lama benor tak nampak nya

baru balik dari kilang berger ke lama benor menyepi ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063455s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list