JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
192133
View
2054
Reply

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2008 11:07 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by system_failure at 27-10-2010 09:52

    "Jangan biarkan  Bill Hospital mengecewakan anda"
            MENAWARKAN PELAN 7 DALAM 1








Konsep  Takaful: berasaskan pinsip-prinsip berkongsi tanggungjawab, bekerjasama



dan  saling membantu menjaga kepentingan bersama. Setiap peserta menyumbang



berasaskan  Tabarru' (derma) kepada dana yang akan digunakan untuk membantu



satu  sama lain pada masa diperlukan.
- Bebas dari unsur Riba, Maisir ( Judi ),
    Gharar ( tidak tetuan)










Dengan  menyertai pelan Simpanan, Perlindungan dan Pelaburan di Prudential BSN Takaful


anda  akan ditawarkan Pelan 7 Dalam 1.  Satu Pakej yang lengkap untuk




anda  sekeluarga. Simpanan hanya dari serendah RM3.34 sehari !






1)    Simpanan Anda, Simpanan Pendidikan Anak anda atau Pasangan Anda akan  dilaburkan


melalui  dana yang mematuhi prinsip Syariah yang dikawal oleh Bank  Negara Malaysia.



2)    Anda akan mendapat kemudahan Medical Card dari Prudential yang pasti akan



memenuhi  keperluan hospital anda atau keluarga sepenuhnya sehingga umur 70  tahun.


SEPERTI:













*  Perlindungan hingga RM450,000 (bergantung pada polisi yang  diambil)


nota:














tak  perlu renewal tiap2 tahun..gunakan  Medical Card hingga beumur 70 tahun tanpa kenaikan premium / bayaran
seperti  lain-lain Insyuran ( tiap 5 tahun bayaran di naikkan dan renewal akan  terhenti bila ditimpa musibah


36 penyakit kritikal)












(***tiada  lagi syarikat Insyuran yang akan menerima / menanggung pemohonan / peserta  yang


mempunyai  rekod 36 penyakit Kritikal )









3)   Faedah perlindungan 36 Penyakit Kritikal
dan polisi menjadi percuma sekiranya      




    mengidap 36 Penyakit Kritikal ini ( tidak perlu lagi bayar  = F.O.C hingga beumur 80 tahun ).


Pampasan  akan diberi sehingga RM 100,000 (  bergantung pada jumlah pampasan yang anda ambil).

4)  Faedah perlindungan Personal Accident untuk anda atau keluarga anda di mana-mana,


sama  ada di Jalan Raya, di Rumah, di Tempat Kerja atau di  sekolah. Tuntutan bayaran bil rawatan

sehingga  RM 2000.00 bagi setiap kes kemalangan yang tidak dimasukkan ke Wad.



   5)  Auto Saving, sekiranya anda disahkan menghidap satu antara 36 penyakit  Kritikal, anda


tidak  perlu lagi membayar premium anda. Prudential yang akan  menanggung pembayaran


untuk  anda, anda tidak perlu lagi membayar premium anda sehingga umur 80 tahun!!.



6)    Polisi Fleksibel,satu-satunya  polisi yang tidak ada tempoh matang, anda boleh membuat


pengeluaran  tunai! (untuk mendapat kemudahan ini pastikan Cash Value anda melebihi  RM4000.

ini  bermaksud sekiranya di dalam akaun anda ada RM 10,000, anda boleh keluarkan  RM 6000


untuk  sebarang kegunaan anda. Anda juga boleh memohon Holiday  Premium (pengecualian


membayar  premium bagi tempoh tertentu dan perlindungan 7 Dalam 1 anda serta  manfaat


diteruskan  seperti biasa.











7)  Takaful saver ( Unit Trust )











Para  peserta boleh membuat caruman tetap ke akaun unit pelaburan (Unit Trust)  untuk membeli

dana-dana yang terpilih,  anda boleh melayari laman web: [url]www.prubsn.com.my[/url]






untuk  perkembangan 'Today's fund Prices' / tel: 03 2053 7188 / lihat akhbar-akhbar  tempatan.




PERBANDINGAN PERLINDUNGAN  & SIMPANAN ANDA







SIMPAN




SIMPAN







(BANK / ASB / T.HAJI / KWSP/ DLL)( PRUDENTIAL  BSN TAKAFUL )



BULANAN = RM 200BULANAN = RM  200


















TAHAN WARD ( contoh):TAHAN WARD (  contoh):



                      PEMBEDAHAN  KOS = RM 50,000                         PEMBEDAHAN KOS = RM  50,000



                    RM50,000  - RM12000 = RM38,000                     * di tanggung oleh  Prudential sehingga



                  (simpanan tidak mencukupi RM  38,000
                         RM150,000 malah ada  lebihan lagi



                 malah  terpaksa pinjam / minta bantuan )                     sebanyak RM100,000( wang  simpanan tidak diusik )



*  SIMPANAN ANDA AKAN DI LABURKAN KEDALAM DANA-DANA ISLAMIC ( KAUNTER HIJAU)
   MENGIKUT SYARIAH.


Hj. Zul 013 3256 153 dan boleh juga melalui Emel:  ameenhj.zulfaezi@yahoo.com  





WASSALLAM











Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 11:13 AM | Show all posts
erk...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 11:14 AM | Show all posts
hoi..nak iklan pi la tpt lain..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 11:15 AM | Show all posts
Apa hukumnya beli insurance coverage dalam Islam?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 11:21 AM | Show all posts

Reply #1 hjzul's post

bro.......tolong pegi board Stock & Ekonomi, byk sembang bab medical coverage kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 11:45 AM | Show all posts
ape jadah nie... ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 11:46 AM | Show all posts
newbie..... kasi can la...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2008 11:29 PM | Show all posts
hj zul pun dah online skang? dasat hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 10:07 PM | Show all posts
Iklan tersalah tempat tu ... hehehehe ....

tapi apa2 pun harap dia boleh kekal dlm forum ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 09:24 AM | Show all posts
Nak UP kan sikit topik ni kalau ada yg boleh berkongsi cerita atau pengalaman ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2008 12:16 PM | Show all posts
UP lagi .... kalau ada orang yg nak bagi pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2008 11:56 AM | Show all posts
nak tanya laaa kan... alang2 dah ade topik pasal PruBSN ni...

PruBSN  ni kalau bayar pakai maybank2u ni berapa lama dia amik masa utk update ke sistem diorg??? selamat ke bayar kat mayabank2u ni.. memang dijamin payment diupdate ke sistem ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2008 11:04 PM | Show all posts
payment tu ambik masa 2 hingga 3 hari untuk update dlm sistem....

memang selamat ...walaupun tersalah key in no polisi pun duit tu akan dpt balik ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2008 09:54 AM | Show all posts
ooo...ok .. thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 03:15 PM | Show all posts
Tengah fresh selepas menghirup udara segar dari Chiang Mai....

ada sesiapa yg nak bertanya lagi silakan ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 03:59 PM | Show all posts
Tengah fresh selepas menghirup udara segar dari Chiang Mai....

ada sesiapa yg nak bertanya lagi silakan ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2008 05:49 AM | Show all posts
Salam Lebaran Kepada Semua
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2008 09:03 AM | Show all posts
PruBSN tak effect sgt dgn perkembangan di AIG ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2008 12:30 PM | Show all posts
Terima Kasih PruBSN Takaful ... sebab menaikkan taraf idup saya ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 06:10 AM | Show all posts
pru dah tak nak bukak booth kat alamanda ke?? baru je cadang nak join

etiqa nye booth dah berkurun berkampung kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by ecomoda012 at 17-10-2008 06:10 AM
pru dah tak nak bukak booth kat alamanda ke?? baru je cadang nak join

etiqa nye booth dah berkurun berkampung kat situ


Salam ecomoda012,

Awak tak perlu tunggu booth di buka untuk join PruBSN..

Boleh call mana2 ajen dan mereka akan dtg berjumpa & explain pd awak sendiri..best place to meet is dalam opis awak..sbb kawan2 lain pun boleh join & tanya skali..


regards
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:13 PM | Show all posts
Booth kat Alamanda akan dibuka tak lama lagi ... dan opis Prudential pun akan di buka juga di Putrajaya tak lama lagi ....

Kalau nak jumpa cepat boleh ajer kita set masa sambil lunch di Alamanda .... just gimme call...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2008 12:42 PM | Show all posts
Originally posted by ecomoda012 at 17-10-2008 06:10 AM
pru dah tak nak bukak booth kat alamanda ke?? baru je cadang nak join

etiqa nye booth dah berkurun berkampung kat situ


booth etiqa? haku terperasan ada 2 jenis booth...
satu by agents, satu lagi yg by a marketing agency yg dok promote 8% returns nyer product tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 07:26 AM | Show all posts
So far .... Takaful paling comprehensif dan flexible adalah Takaful PruBSN ....

dan Kalau Insuran pula... setakat ni Insuran Prulink dari Prudential adalah Insuran yg paling tinggi coverage dia .. iaitu dgn pertambahan coverage medikal kepada 10 kali ganda ... spt di bawah ...


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 11:01 AM | Show all posts
nak Takaful Puteri ker Prulady... ramai yg confius...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055059s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list