JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
191979
View
2054
Reply

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 18-11-2008 10:15 AM | Show all posts
Ramai jugak exixting klien saya upgrade kpd 10 x medical kad tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 10:24 AM | Show all posts
sy pun baru nk masuk jadi agen ni..sabtu ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 12:43 PM | Show all posts
alang2 dah ada thread ni, nak tnya juga

sy dah ambil takaful ni. ambil yg takaful saver juga. RM200++ sebulan.
tapi baru2 ni, ada kawan gtau rugi saya buat ni. lebih baik masuk unit trust/asb drpd takaful saver.

ada sesaper boleh explain?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 01:19 PM | Show all posts
Originally posted by syclenz at 19-11-2008 12:43 PM
alang2 dah ada thread ni, nak tnya juga

sy dah ambil takaful ni. ambil yg takaful saver juga. RM200++ sebulan.
tapi baru2 ni, ada kawan gtau rugi saya buat ni. lebih baik masuk unit trust/asb ...


takaful saver tu mcm u beli u.t juga..cuma simpanan u protected eg. kalau kena kritikal illness (mintak jauh), simpanan akan di teruskan sampai la ke tua..

u bole withdraw juga duit tu at anytime..trus masuk asb mcm di bwh:


apa2 pun itu semua pilihan anda..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2008 09:36 AM | Show all posts
Kenapa dia kata rugi ... mungkin sebab dia tak tahu fungsi Takaful saver ni ...

Takaful saver ni pun macam unit trust tapi kelebihan nyer berbanding dgn Unit trust ialah Ianya terjamin kalau client tu di diagnos penyakit kritikal (by pass jantung ker.... cancer ker) duit RM 200 sebulan tu akan terus di laburkan tiap2 bulan dan yg pasti bukan duit pelaburan itu akan dilabur oleh Prudential BSN ... manakala UNit Trust tiada benefit macam ni ...


Kalau tak bagus takkan orang cina boleh letak RM 48,000 sebulan ...

Originally posted by syclenz at 19-11-2008 12:43 PM
alang2 dah ada thread ni, nak tnya juga

sy dah ambil takaful ni. ambil yg takaful saver juga. RM200++ sebulan.
tapi baru2 ni, ada kawan gtau rugi saya buat ni. lebih baik masuk unit trust/asb ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2008 03:59 PM | Show all posts
Most prefeable takaful ... hehehe ... tah betul tah tidak ayat aku ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 1-12-2008 03:59 PM
Most prefeable takaful ... hehehe ... tah betul tah tidak ayat aku ...

Meh Sis betulkan....

Most Preferred Takaful........PruBSN Takaful
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 11:49 PM | Show all posts
aku respect ngan prubsb agen aku..

autodebit maybank belum approved, tp dah tolong bayrkan dulu..satu pengorbanan yg bagus..

harp tahun ke-2 onwards akan berkekalan service after sales camnie...jgn tahun pertama ajer
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 01:03 AM | Show all posts
Baru balik ejensi meeting ..... fuhhh ramai jugak yer lebih 150 org dah skang ni .... teringat 2 thn lepas.... masa tu ejensi meeting hanya 30 org ajer...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 07:55 AM | Show all posts
takaful ni ada bnyk pelan ke?? mcm utk aku yg single ni berapa kene bayar monthly??
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 09:30 PM | Show all posts

Balas #35 ecomoda012\ catat

Utk single yerrr....  hehehe...plan nyer bergantung kpd ko jugak... ko yg decide sehebat mana coverage yg ko nak sesuai dgn bajet ko...

So kena comunicate dgn ejen lah tu ... tak pun YM aje
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 01:06 AM | Show all posts

Reply #36 ibm632's post

ko cover area mana??? ingat next year baru nak join
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 01:30 PM | Show all posts
Aku cover dari Ipoh sampai Melaka then dari Kuantan sampai ke Port klang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 02:55 PM | Show all posts

Balas #38 ibm632\ catat

luas nyer jajahan demo..........
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 06:43 PM | Show all posts

Reply #39 isseey's post

ko tak tau berdesup MurahNo dia bwk
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 10:53 PM | Show all posts

Balas #40 jenglut\ catat

Berdesup murano tu ...maka berdesup jugak minyak di telan nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 11:26 AM | Show all posts

Balas #40 jenglut\ catat

murahNo dia power bro...........skali tekan 1liter hilang......
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 06:16 PM | Show all posts
Hampeh ko semua perli aku la yer ....

Ok kepada semua client saya di luar sana atau di dalam sini ... Diari utk 2009 dah siap ... hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:15 PM | Show all posts

Balas #43 ibm632\ catat

tak dpt pun................
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 12:08 AM | Show all posts

Balas #44 isseey\ catat

Nanti laaa tunggu turn demo
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 10:32 AM | Show all posts
nk tanya pasal prudential sahaja...
my pren kata, dlm Pru ni kita keh wat loan ek?
kira duit loan tu dia akan tolak dr jumlah duit kita
lepas abis tempoh matang nanti...

boleh terangkan tak? info tersebut...bserta syarat2 nye...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:03 PM | Show all posts
sangkut la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:05 PM | Show all posts

Reply #46 Sayang_dia's post

itu produk zaman dulu .... kategori haram tu ...

skg kan ada produk lagi bagus invesment link .... tak perlu buat loan.... mcam unit trust
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 06:20 PM | Show all posts

Reply #48 ibm632's post

eh bukan tu maksud kita...
maksud saya, kita ni mmg invest dlm pru...
dekat 3tahun...
pastu makcik saya ckp, leh wat loan kat Pru....
tu yg nk tau tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 06:28 PM | Show all posts
Setakat ni Pru tak ada buat Loan ....  kalau AIA ada la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048204s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list