JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
194816
View
2057
Reply

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 23-2-2009 11:42 PM | Show all posts
Encik Nazrien bila nak jadi wealth planner Prudential ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:09 AM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 23-2-2009 02:42 PM


Berapa % utk saving tu bergantung kepada allocation yg kita decide masa mula2 sign up dulu ... kalau lebih protection masa kurang saving nyer....  

Dan yg tempoh bila kita boleh keluar tu  ...


IBM32, saya nak minta tolong tukar alamat saya dan anak saya ikut alamat sama macam alamat ammar. sekarang ni, surat ammar je yg tiba. penyata tahunan dah pos ke lom? klu lom sila pos ke alamat baru.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:10 AM | Show all posts
macam mana nak tau duit kite dalam tu berapa rm?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:13 AM | Show all posts

ada lagi nak tanya....

minggu lepas borak ngan kawan pasal insuran anak...dia kata prudential bsn, walaupun takaful, masih ada unsur2 konvensional kerana induk dia prudential yang gambo org tu. betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:54 AM | Show all posts
Originally posted by maksubita at 24-2-2009 11:13 AM
minggu lepas borak ngan kawan pasal insuran anak...dia kata prudential bsn, walaupun takaful, masih ada unsur2 konvensional kerana induk dia prudential yang gambo org tu. betul ke?


Tak benar tuuu..sbb utk dapatkan lesen Takaful, perlu mematuhi syarat2 yg diluluskan oleh BNM, antaranya perlu ada majlis syariah yg memantau segala bentuk pelaburan..

konsep Takaful ni semuanya ikut shariaah....tiada siapa yg boleh kata takaful dia yg lebih halal drp takaful lain..unless ejen Takaful tu non-shariah compliance..heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 02:24 PM | Show all posts
ngapa IBM tak masuk sini ek jwb soalan aku, kat tempat lain berdezup je dia jawab, ni mesti kes malu sbb tak tunai janji kat kiteorg.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:05 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 23-2-2009 11:42 PM
Encik Nazrien bila nak jadi wealth planner Prudential ?


Belum lg buat masa skrg sbb tgh bina landasan dgn Public Mutual, insyaALLAH bila dah betul2 strong saya akan KEMBALI KE PANGKUAN PRUDENTIAL...Mmg harapan saya utk jadi seorang FINANCIAL PLANNER yg complete...Skrg dah ada Investment dgn Public Mutual, dlm bulan 4 insyaALLAH akan bermula plak WASIAT dan lps tu saya akan kembali ke PRUDENTIAL...Harapan saya agar saya dpt mendidik org ramai tentang pentingnya FINANCIAL PLANNING...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:07 PM | Show all posts
Originally posted by jenglut at 24-2-2009 11:54 AM


Tak benar tuuu..sbb utk dapatkan lesen Takaful, perlu mematuhi syarat2 yg diluluskan oleh BNM, antaranya perlu ada majlis syariah yg memantau segala bentuk pelaburan..

konsep Takaful ni se ...


BETUL..BETUL..BETUL..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 01:11 AM | Show all posts

Reply #107 kitt_fisto's post

Jgn tunggu lama2 En. Nazrien..nanti prospek sume kene kebas Ibm..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 12:49 AM | Show all posts
Originally posted by jenglut at 25-2-2009 01:11 AM
Jgn tunggu lama2 En. Nazrien..nanti prospek sume kene kebas Ibm..


Xpe, prospect ramai...Selagi rakyat di negara kita ni berkeinginan utk melahirkan zuriat, ada la prospect...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 08:29 AM | Show all posts
semoga keratan akhbar ini memberikan kita semangat utk kerja lebih kuat

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 12:24 PM | Show all posts
Adeh .... MAksubita ... saya dah jawap minggu lepas thru my blackberry tapi tak sangka pulak tak masuk sini ...

Tunggu statement akan dipost sekitar bulan april ni...

Oit maksubita ... bila saya janji ... yg saya tahu maksubita janji ngan saya nak bagi saya tarikh dan masa utk saya blanjer orang kat opis tu .... sampai sekarang maksubita tak bagi tarikh kat kita.

Originally posted by maksubita at 24-2-2009 02:24 PM
ngapa IBM tak masuk sini ek jwb soalan aku, kat tempat lain berdezup je dia jawab, ni mesti kes malu sbb tak tunai janji kat kiteorg.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 02:21 PM | Show all posts

Reply #112 ibm632's post

laaaa...pasal tak belanja makan ke Ibm?

Takpe laaa...nanti aku kuar mkn candle lite dinner dgn dia ek..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 04:34 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 26-2-2009 12:24 PM
Adeh .... MAksubita ... saya dah jawap minggu lepas thru my blackberry tapi tak sangka pulak tak masuk sini ...

Tunggu statement akan dipost sekitar bulan april ni...

Oit maksubita ... bila ...


jangan lupa tukarkan alamat ikut alamat ammar tau.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 08:56 PM | Show all posts
OK ....  Maksu ....  Kem salam kakak2 kat opis tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2009 08:59 PM | Show all posts
pola ni mmg pelanggan prudential...
tp sejak setahun dua ni...dah xpernah terima apa2 statement dr Prudential...
patutnye tiap tahun akan dpt statement dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2009 09:43 PM | Show all posts

Reply #116 polaris_girlz's post

Pola..u tolong PM me your policy no..nanti i print out utk u..

otherwise u bole tanya ejen u
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2009 09:55 AM | Show all posts
Bulan 3 statement income tax ... dan bulan 4 penyata Tahunan
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 11:40 AM | Show all posts
jenglut / ibm,

baru nie hubby cha msk sjmc pasal knee stone. apasal sjmc mintak deposit 500 haa? klu ikut listing provided by prudential x ada pn.:@
lg satu, Dr estimate cost 10k, tp pru kasi GL utk 5k jea. spital mintak we all bayo the diff. lepas cha bising baru dia org kasi GL baru utk 10k. apasal jd cam nie eks?

apasal panel kt s.alam xde yek? SMC / DEMC ke. senang skit. dekat ngan umah... boring woo p s/jaya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 02:28 PM | Show all posts
Originally posted by babycha at 12-3-2009 11:40
jenglut / ibm,

baru nie hubby cha msk sjmc pasal knee stone. apasal sjmc mintak deposit 500 haa? klu ikut listing provided by prudential x ada pn.:@
lg satu, Dr estimate cost 10k, tp pru kas ...


Itu dah kebiasaan ... Sebab sesetengah hospital caj nyer melibihi apa yg di standardkan ... so kalau nak GL yg lebih tinggi maka doktor tu kena clarify lebih sikit ... itu yg doktor malas nak buat.... mmm InsyaAllah kalau kos munasabah prudential akan bayar nyer...

Area shah alam .... mm.... panel yg akan menyusul nanti ialah KPJ Selangor ( dulu SMC)

P/s: Sekarang ni SJMC bawah Sime Darby ... banyak kos extra yg di caj.

[ Last edited by  ibm632 at 12-3-2009 14:30 ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045283s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list