Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
205534
View
2065
Reply

[Accesories & Hobbies] PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 12-3-2009 02:34 PM | Show all posts
ibm,

tu laa yg cha begang tue.  kite dh laa dlm kelam-kabut. dia byk songeh pulak:@
dh cfm ke kpj s'gor nk jd panel.  lega laa cam tue.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 02:38 PM | Show all posts

Reply #119 babycha's post

Salam babyCha,

Sejak SJMC di ambil alih oleh Sime Darby, mereka giving ridiculous charge to patient..this is outrages..
Silap2 panel boleh di tarik balik oleh Prudential..saya pun nak black list hospital tuu..

harap ejen u bole beri any advice or good suggestion to avoid this problem in future

regards
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 10:58 AM | Show all posts

Reply #117 jenglut's post

nanti pola kasi

pastu kalo duit kat pru dah ada 3k, leh kuarkan 1k kan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 03:15 PM | Show all posts
Originally posted by polaris_girlz at 13-3-2009 10:58
nanti pola kasi

pastu kalo duit kat pru dah ada 3k, leh kuarkan 1k kan...

cam ner nak tau duit kite ada byk mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 03:46 PM | Show all posts
Originally posted by polaris_girlz at 13-3-2009 10:58
nanti pola kasi

pastu kalo duit kat pru dah ada 3k, leh kuarkan 1k kan...


Dulu Pola kata tak terminate polisi Prudential tuu kann??

Simpan je laa duit tuu..nanti nak belanja kawin, baru withdraw..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 03:47 PM | Show all posts

Reply #124 maksubita's post

boleh cek dgn customer service or ejen u..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 10:43 PM | Show all posts

Reply #125 jenglut's post

cam tau2 jek kegunaan duit tu tuk apa
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2009 10:28 AM | Show all posts

Reply #127 polaris_girlz's post

jgn lupa plak jemput saya..pastu hubby bole sign-up insuran skali dgn i..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2009 07:06 PM | Show all posts
Setiap tahun kita akan dapat penyata tahunan pelaburan (invesment link ) tu ...


Originally posted by maksubita at 13-3-2009 15:15

cam ner nak tau duit kite ada byk mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 07:33 AM | Show all posts
Baru sahaja menolong klien (salah sorang forummer):

Deliver cek hospital elaun duduk bermlm di hospital selama 3 hari: (dpt duit RM750)




Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 11:47 AM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 14-3-2009 19:06
Setiap tahun kita akan dapat penyata tahunan pelaburan (invesment link ) tu ...



Ni yang tak sabo tunggu penyata ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:23 PM | Show all posts
jenglut,

klu buat treatment utk kuarkn batu karang dgn cara masukkan tiub, rase2nye dpt duit x selain warded allowance?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 02:03 PM | Show all posts
Originally posted by babycha at 17-3-2009 13:23

klu buat treatment utk kuarkn batu karang dgn cara masukkan tiub, rase2nye dpt duit x selain warded allowance?


Memang dapat kalau dia ambik medical cover ( elaun ICU dan elaun Bedah) ... kalau masuk tiub tu level 4 , so paling2 kurang dia akan dapat RM 750....
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 03:04 PM | Show all posts

Reply #132 babycha's post

kalau dpt duit, belanja la i mkn..hahahhahah
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 10:02 AM | Show all posts
IBM,

memang ade amik medical cover. kire dpt ler erks

jenglut,
nk blanje, no hal.... duit kasi dpt dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 10:13 AM | Show all posts
Originally posted by jenglut at 17-3-2009 15:04
kalau dpt duit, belanja la i mkn..hahahhahah


Uiks... ini dah kira bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2009 10:43 PM | Show all posts
Skrang dgn keadaan gawat ekonomi, pvt company byk yg dah goyang..

Kalau dulu konfiden "alaaa company saya dah amikkan insuran utk saya..watpe nak amik insuran"..now tidak lg..kebanyakkannye co dah cut cost..maka perlindungan insuran pd pekerja pun ada yg ter-abai..kalau dulu majikan cover mungkin satu famili health insuran..now mungkin cover basic life utk staff sahaja..

Malang skali, yg keje berpuluh2 thn, tetiba di berhentikan keje dgn VSS..so no more coverage drp company la kannn..

akhirnya end up di hospital gomen sajalah..

salah satu contoh bil yg aku dpt, duduk 10 hari di hospital kerajaan akibat denggi kene bayar kat RM600 gakkkk..



* Tindakan mahkamah boleh dikenakan jika gagal membayar (tertera di belakang resit):



beringat sebelum terlambat! dapatkan medical kad drp saya segera..

renung2kan dan selamat beramalllll..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2009 12:26 PM | Show all posts
Alhamdulillah..dapat juga menolong byrkan bil klien yg masuk hospital bukan panel bulan lepas..





Terima kasih PruBSN!
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 10:35 PM | Show all posts
jap nak tanya.. dkat polisi sijil y dapat tuh.. nape xde list panel hospital ek.
ke smua hsptal leh blasah je g..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2009 01:16 PM | Show all posts
Originally posted by kazaraf at 27-3-2009 22:35
jap nak tanya.. dkat polisi sijil y dapat tuh.. nape xde list panel hospital ek.
ke smua hsptal leh blasah je g..


Awak boleh mintak list hospital panel Pru pada ejen awak..atau rujuk official website PruBSN:

->> Hospital Panel PruBSN

Kalau u nak pi hospital panel pun boleh, tp leceh la sket..sbb u kene bayar bil tu, then claim later..kalau RM2,000 mungkin larat lg..tp kalau RM20,000 bil..kita akan pikir 2/3 kali kott..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078218s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list