Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
205607
View
2065
Reply

[Accesories & Hobbies] PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 10-7-2012 03:36 PM | Show all posts
Alhamdulillah... Dapat selesaikan proposal Insurans Takaful Rumahku
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2012 02:54 PM | Show all posts
Td lepak kat pusrawi, teman kan client nak admit sana sbb demam
Ini rate bilik yg dia pilih

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2012 06:52 PM | Show all posts
Setiap upah yg dibayar haruslah diketahui servis di beri ... Jadi setiap ejen semestinya mengisytiharkan komisyen/wakalah yg diterima oleh mereka kepada client dan dipihak client pula harus beritahu client apa expectation servis yg diperlukan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2012 10:25 AM | Show all posts
Just nak share ceriter

Baru jer G Talk ngan kawan. Abg dier accident, then patah bahu. Pi spital gomen, dapat cuti 1 bulan. x admit spital. Since abg dier civil servants.. just pay 1 hinggit jer.... abg dier ambik insurans Prudential dan nak claim apa2 yg patut. So.. jawapan saya, abg dier tak admit spital so x leh claim hospital benefit. Abg dier boley claim AMR, tapi yuran just bayar RM1. Hmm macam ner nak claim tue.. Yang lagi  sayang nyer.. abg dier tak ambik weekly Imdemnity. Weekly Imdemnity tue income untuk org yg accident jer. Ambik rider tue insurans akan bayar RM100 seminggu itu kalau temporary total disable dan RM50 kalau temporary partial disable. Hmmmmmmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2012 08:57 PM | Show all posts
Sharing is caring
Insuran? Nanti la.. Tunggu la.. Fikir dulu la..

Kita biasa melawat saudara-mara kita di hospital, pernah tak kita bertanya kepada saudara kita tu, Awal-awal kau dah tau ke yang kau akan kena sakit nie? atau Kau memang nak ke, sakit nie terkena kat kau cuba la tanya diorang sama ada jawapannya Ya atau Tidak.

Kalau jawapannya tidak, anda kena ambik medical card sekarang. Kalau jawapanya ya, anda tak perlu amik medical card tu sekarang, sebabnya anda ada kebolehan untuk tahu apa perkara yang akan terjadi di masa akan datang. Jadi, apabila anda tau anda nak sakit, maka barulah anda amik. Fikirkanlah
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2012 11:38 AM | Show all posts
Kita biasa melawat saudara-mara kita di hospital, pernah tak kita bertanya kepada saudara kita tu, Awal-awal kau dah tau ke yang kau akan kena sakit nie? atau Kau memang nak ke, sakit nie terkena kat kau cuba la tanya diorang sama ada jawapannya Ya atau Tidak.
nur.FAR.hana Post at 12-7-2012 20:57


Makcik tu tanya , Awal-awal kau dah tau ke yang kau nak jadi ejen insuran?...Kau memang nak ke atau terkena kat kau... cuba  jawab Ya atau Tidak...."  
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2012 12:01 PM | Show all posts
hahahaha... jawapan nyer Ya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2012 06:58 PM | Show all posts
Hahahaha...
jawapannye ya...
persekitaran dgn insuran..
dan diri sendiri pernah buat claim
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:04 PM | Show all posts
PruBSN posts higher Q1 pre-tax profit


Prudential BSN Takaful Bhd (PruBSN)'s first quarter 2012 annual contribution equivalent marked a robust 28 per cent increase, strengthening to RM63.1 million from RM49.2 million in the same quarter last year.

In a statement today, chief executive officer Azim Mithani said: "I am
pleased to announce a robust set of results for the first quarter of 2012, with
all of our channels performing strongly and consistently."

He said this commendable performance is a direct result of the companys key
strategies, which include growing the number of its agents.


"To date, PruBSN has a combined total of about 10,900 Direct Agents and
Prudential Assurance Agents, committed to serve over 300,000 of its customers
nationwide.

"The company also entered into a new bancatakaful relationship with Standard
Chartered Saadiq Bhd to further broaden its distribution reach," he added.

Azim said: "I am optimistic that we will be able to maintain our strong
performance throughout 2012 with a continued focus on professionalism, customer service and product innovation."

Azim added that PruBSN would leverage on its strengths and build a wider
distribution footprint for its products and services, as well as to further
enhance its position as the market leader.

On PruBSNs upcoming plans, Azim said the company is constantly seeking
alternative distribution channels while expanding its geographical presence
across the country.

PruBSN is also actively exploring technology and integrated advertising and
brand promotion campaigns as new drivers of growth, he added. -- Bernama

Read more: PruBSN posts higher Q1 pre-tax profit http://www.btimes.com.my/articles/20120601193136/Article/#ixzz20n3VIpQa
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 10:48 AM | Show all posts
Sesiapa nak buat aduan pasal insuran/takaful atau nak tahu pasal insurans/takaful can surf this web site http://www.insuranceinfo.com.my/
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 11:34 AM | Show all posts
Alhamdulillah ..

tahniah kepada kepada rakan seperjuangan (ejen Prudential) sekalian yg mendapat puluhan ribu boleh hari ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 07:26 AM | Show all posts
Pahala utk penasihat takaful utk berdakwah berkaitan muamalah ni berganda 70 kali utk bulan ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2012 10:50 AM | Show all posts
Ikim.fm 740am

Membiayai kos dialisis seseorang lebih bagus daripada mengerjakan umrah.
...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2012 02:22 PM | Show all posts
Last edited by ibm632 on 24-7-2012 02:24 PM \n\n
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 09:55 PM | Show all posts
Td ptg klien discaj selepas semalaman di pvt hospital sjmc
Sbb admitted utk rawatan batu karang
Bil dia hampir rm30,000 utk satu mlm overnite di sana

Kalau takde insuran & admit situ, terpaksa la jual tanah
Kalau nak ke gomen hospital pun bole, tp kene tahan sakit lama sbb nak tunggu jadual rawatan tu kene ikut beratur
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 11:23 AM | Show all posts
Sila baca keratan  The Star 24 Julai 2012





ini utk renungan bagi kita yg ada Takaful/Insuran tapi tak ada Medikal Kad.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2012 11:37 AM | Show all posts
Baru lepas jumpa bakal ejen (pegawai kanan kerajaan) ... asalnya perkenalan biasa... tapi sejak minggu sejak minnggu lepas selepas peritiwa kemalangan menimpa anak lelaki yg putus 2 jari kaki dan hanya di hospital ke 4 baru terima rawatan. JAdi dari pengalaman tersebut kenalan saya nak jadi Penasihat Takaful sebab nak share dgn lebih ramai orang ttg keperluan medikal kad.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2012 12:13 PM | Show all posts
kalo baru 10 sebulan, nak stop, berapa % dapat pulangan wang dapat balik ye?
saya ambil rm150 punya pakej tuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2012 07:30 PM | Show all posts
Hari ni distribute kurma utk klien2 tersayang...huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2012 04:28 PM | Show all posts
Melanggan produk takaful yang betul ialah dengan melanggan kombinasi 4 jenis perlindungan iaitu;-
1) Life - Kematian & Lumpuh,
2) Sakit kritikal,
3) Kad Perubatan, dan
4) Kemalangan Diri.

Perlindungan untuk yang pertama iaitu "Life - Kematian dan Lumpuh" perlu diutamakan sekurang-kurangnya bersamaan dengan 3 hingga 5 tahun pendapatan kerana ia berfungsi sebagai plan penggantian pendapatan apabila peserta tidak dapat bekerja jika berlaku kematian atau lumpuh.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077691s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list