Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
205533
View
2065
Reply

[Accesories & Hobbies] PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2009 08:09 PM | Show all posts
Originally posted by kazaraf at 6-4-2009 15:50
nak tanye lagi..

ada kwn aku tanye soalan y aku x dpt jwb psl pruBsN neh.
soalan die tanye aku y aku tekulat nk jwb :

"  kalau smpai matang cth thn 2030 kang, xde sakit, xde msuk spital, bdn pn sihat..
    ape status?.
    adakah pmegang polisi boleh keluarkan semua dlm acc. policy? kalau ya, brp jumlah?
    adakah jumlah die terhad kpd jumlah saving sahaja? atau semua y dbayar bulan2 ??? "
....


Biasa saya jwb mcm ni:
"Kalau dah sampai 2030 pun sehat walafiat? Alhamdulillah..syukurlah masih sehat..bagus la tuuu..murah rezeki, saving yg ada kat insuran tu boleh la di keluarkan utk pegi umrah ke..Umur ni makin nak senja..Jumlah saving? ikut lah nilai yg ada pd thn tersebut..lg besar premium, lg besar le saving nye nanti.."
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2009 08:12 PM | Show all posts

Reply #159 tobby's post

ade klien aku yg buat camtu gak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2009 11:21 AM | Show all posts
Nanti saya bagi borang pada Maksu nanti .... minta maaf tak sembpat nak jumpa kat Klang hari tu ....


Originally posted by maksubita at 6-4-2009 14:20
kalau kite nak claim elaun hospital kan saper yg akan uruskan ek? cth anak sy dok kat wad tempat kecemasan tu kan selama 6 jam, sbb doktor nak monitor keadaan dia, so sy nak claim elaun hospital, ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2009 02:49 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 7-4-2009 11:21
Nanti saya bagi borang pada Maksu nanti .... minta maaf tak sembpat nak jumpa kat Klang hari tu ....



IBM, saya kena bawak borang tu gi spital ke? alamak susah tak doktor nak bg kerjasama?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2009 04:38 PM | Show all posts
Alaaaa... maksu nak bawak tu follow up bila... paling elok masa follow up tu hulur borang kat doktor tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2009 04:39 PM | Show all posts
En IBM, khamis 9/4 dan jumaat 10/4 saya kerja luar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 09:22 AM | Show all posts

nak tanya

kalau saya masuk wad atas sbb keguguran ke, senggugut ke saya boleh claim elaun hospital tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 11:10 AM | Show all posts

switch plan

tumpang thread yer...

since prubsn skang dah ada bermacam plan, boleh ke kalo kita tukar plan?
mintak pandangan tuan2 yer.. coz aku mcm dah tersilap langkah
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 11:16 AM | Show all posts

Reply #168 syclenz's post

tsilap langkah pe tuh.. kot2 aku pn tsilap x seda.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 11:25 AM | Show all posts
Originally posted by kazaraf at 8-4-2009 11:16
tsilap langkah pe tuh.. kot2 aku pn tsilap x seda.


maksud aku, makin byk aku baca, makin aku tseda yg aku tak perlu whole life insurance ni.
coz aku tader family anak2 dan seangkatannya aku ni single so tader apa nak aku tingal kat sesiaper bila jadi apa kat aku.

so aku rs nak tukar plan retirement , but still ngn prubsn la..
leh x ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 12:05 PM | Show all posts
Boleh tukar.... boleh ditukar anytime... U boleh pilih either nak tukar ke lebih saving(retirement) atau lebih medical.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 02:52 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 8-4-2009 12:05
Boleh tukar.... boleh ditukar anytime... U boleh pilih either nak tukar ke lebih saving(retirement) atau lebih medical.


oohhh thk u
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 04:01 PM | Show all posts
nak senang nyer contact ejen tu sendiri ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 07:56 PM | Show all posts
Originally posted by maksubita at 8-4-2009 09:22
kalau saya masuk wad atas sbb keguguran ke, senggugut ke saya boleh claim elaun hospital tak?


Keguguran: medical card tak cover..so tak leh claim elaun wad as related to maternity..nak cover gak? kene amik insuran khusus utk wanita..

Senggugut (endometrisosis) : cover by medical card tp after 120hari polisi approved..wad elaun bole claim..no prob.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2009 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 8-4-2009 16:01
nak senang nyer contact ejen tu sendiri ....


pd awalnya mmg cdg nak terus tnayer agent.
tapi dia kurang ilmu
penah tanyer dia dividend rate takaful saver pun dia tatau
finally cari info by myself
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2009 04:19 PM | Show all posts

Reply #175 syclenz's post

bagus la tuuuu..dah tau kang, awak plak join jd ejen...huhuh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2009 11:41 AM | Show all posts
Hehehe... terus Din suruh dia jadi ejen..... Minggu lepas ramai berminat nak jadi ejen ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2009 01:28 PM | Show all posts
nak tau la gak pasal bende ni:

soalan
1- bayar bulanan berapa
2-keuntungan macam mana
3-bolehkah simpanan dikeluarkan bila2 masa
sori, soalan nampak macam bodoh sikit, first time nak ambik insurance nih, tak tau mende
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2009 03:07 PM | Show all posts

Reply #178 mustafa84's post

jgn risau..saya dah PM awak utk menjawab soalan mudah itu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2009 09:10 AM | Show all posts

Reply #178 mustafa84's post

Kalau banyak soklan tu ada baik nyer simpan soklan tu then paggil ejen jumpa U ... then ajukan semua soklan tu pada ejen ... kalau ejen senior sure senang dia orang jawab.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082844s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list