Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
205515
View
2065
Reply

[Accesories & Hobbies] PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

  [Copy link]

Author: lostnfaun       Show all posts   Read mode

Post time 7-2-2009 07:41 PM | Show all posts
DIn bonus hari tu o dapat berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2009 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 7-2-2009 07:41 PM
DIn bonus hari tu o dapat berapa?


5 figures aje..tp dah abis buat langsai loan umah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 11:40 PM | Show all posts
Tahun depan lagi tinggi Din ...

Make sure stay long dlm this bisnes
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 09:24 AM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 18-2-2009 11:40 PM
Tahun depan lagi tinggi Din ...

Make sure stay long dlm this bisnes


Thn depan kita ke Paris jommm Ibm..

Nanti kat KL, aku nak sedut sket energy drp ko..sambil ronda2 naik kete baru..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 12:39 PM | Show all posts
Originally posted by jenglut at 19-2-2009 09:24 AM


Thn depan kita ke Paris jommm Ibm..

Nanti kat KL, aku nak sedut sket energy drp ko..sambil ronda2 naik kete baru..



Leh cier sket tak pasal plan family ni spt dibawah ni..
Protect Your Family Today with [3 dalam SATU plan]
Insuran + Medical Card + Saving-Education&Retirement
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by mytrade at 19-2-2009 12:39 PM



Leh cier sket tak pasal plan family ni spt dibawah ni..
Protect Your Family Today with [3 dalam SATU plan]
Insuran + Medical Card + Saving-Education&Retirement

As a Financial Solution Consultant, Sis advise u to do wise financial planning. Since Mytrade dah very familiar dlm investmt dlm UT and stockmkt(walaupun ni bersara sekejap kan?), u shld also seriously consider investment with protection plan.Itu lah plan 3 dalam 1.- Perlindungan, Medical dan Simpanan/Pelaburan. Simpanan/Pelaburan protion tu boleh dijadikan tabung pendidikan(utk anak) atau persaraan. Bab perlindungan pulak, kalau terjadi kecelakaan(spt. kematian, kemalangan, sakit kritikal) maka ada tabung utk menyara u ataupun waris. Tabung Medikal pulak utk menampung bila u masuk hospital. So tak payah nak pening kepala mcmana nak byr bil ataupun hospital mana nak msk sbb tak mampu nak gi hospital swasta. Bil hospital kira bereslah, tak payah keluar duit simpanan ataupun jual harta benda.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 03:17 PM | Show all posts
Originally posted by frapamocha at 19-2-2009 02:50 PM

As a Financial Solution Consultant, Sis advise u to do wise financial planning. Since Mytrade dah very familiar dlm investmt dlm UT and stockmkt(walaupun ni bersara sekejap kan?), u shld also s ...


he..he...UT baru bjinak2....nk beat dgn EPF mana lbh return bila 55 nanti...
Ok back to pruden...
so dlm serampang 3 mata ni kita leh adjust ratio dia tak ikut kehendak kita atau compn. dah tetapkan....cntoh mcm saya nk lebihkan kpd protection bbanding investment....maklum la muda2 ni makan tk hingat...smua bedal jer...kang masuk 50 dah kena overhaul (moga2 sihat la)....tk mcm makanan org dulu2..bkhasiat..

aritu ada gak study pruden ni pastu stop jap...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 04:34 PM | Show all posts
nak tanya.. ejen pruBSN dlm ni komitmen bagus x??
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 05:00 PM | Show all posts

Balas #88 kazaraf\ catat

mesti lah bagus... tak caya try call tangah mlm kol 2 pagi ke.. dia org angkat ke tak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 05:02 PM | Show all posts

Balas #87 mytrade\ catat

tak pe la.. aku tulun jawab... BOLEH
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 05:29 PM | Show all posts
Originally posted by mytrade at 19-2-2009 03:17 PM


he..he...UT baru bjinak2....nk beat dgn EPF mana lbh return bila 55 nanti...
Ok back to pruden...
so dlm serampang 3 mata ni kita leh adjust ratio dia tak ikut kehendak kita atau compn. dah ...

Sama mcm kwn kita reply,  BOLEH. Which is your priority? Dan funds pun, boleh pilih dan boleh jugak buat switching.
Yang paling penting, start with a plan. A basic plan that gives u basic coverage. Dan u can always upgrade.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 08:40 PM | Show all posts
Originally posted by kazaraf at 19-2-2009 04:34 PM
nak tanya.. ejen pruBSN dlm ni komitmen bagus x??


Boleh tgk salah satu testimoni aku kat sini -> MY CLIENT's FEEDBACK

Various claims yg aku dah tolong clients -> PRUDENTIAL CLAIMs

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 08:42 PM | Show all posts

Reply #85 mytrade's post

Sama spt yg sis Frapamocha ckp..

tp lebih detail kalau dpt bertemu utk better understanding..kat forum, bole la tanya specific soalan2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 10:38 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 18-12-2008 06:28 PM
Setakat ni Pru tak ada buat Loan ....  kalau AIA ada la..


nak tanya... masa mula2 keje dulu amik PRUBSN ni ,... bayar 150 inggit sampai la ni....... amik coz perlindungan diri tu......... tu je penting... tapi ajen ada kata jugak ada jugak simpanan....... kalau standard berapa % untuk simpanan kalau 150 sebulan......... bila2 boleh keluarkan semua simpanan ni balik....... kalau nak kuarkan... ada tempoh matang ke simpanan ni cthnya 5 tahun......... masa dulu ajen ada terang tapi tak ingat la...... sekarang ni kat oberc......susah nak contact ajen lama... tu kalau ada2 sapa boleh tolong cya... tima kasihhh ye.....:handshake: :handshake: :handshake:
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2009 07:11 AM | Show all posts

Balas #94 pemudabangi\ catat

aku tulun jawab leh En. Ibm

kalau standard 9 - 11%... dan kalu nak kuar kan duit tu.. pastikan saving tu melebihi 4k.. cthnya kalau dlm saving dah ada 15k... 11k dah leh kuarkan...
kalau nak apa2 leh contact saya...

tq
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2009 01:38 PM | Show all posts
update terkini ranking 2008:
Sumber: Berita Harian 21 FEB 09




No. 1. PRUDENTIAL (RM659M)
2. Great Eastern (RM625M)
3. ING (RM291M)
4. AIA (RM246M)
** sumber BNM & LIAM

Syabas & Thank you for your support..Together in No.1 Co.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2009 08:08 PM | Show all posts
Originally posted by jenglut at 21-2-2009 01:38 PM
update terkini ranking 2008:
Sumber: Berita Harian 21 FEB 09

http://img12.imagehosting.gr/out.php/i472008_BeritaHarian2122009.jpg


No. 1. PRUDENTIAL (RM659M)
2. Great Eastern (RM625M)
3 ...



wahh. kira ni die campo skali premiom takaful & insurans ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2009 10:00 PM | Show all posts

Reply #97 kazaraf's post

a'ah..campur dua-dua rasanye..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by pemudabangi at 19-2-2009 10:38 PM

ajen ada kata jugak ada jugak simpanan....... kalau standard berapa % untuk simpanan kalau 150 sebulan


Berapa % utk saving tu bergantung kepada allocation yg kita decide masa mula2 sign up dulu ... kalau lebih protection masa kurang saving nyer....  

Dan yg tempoh bila kita boleh keluar tu Integra dah jawap...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 10:49 PM | Show all posts
Kepada Wealth Planner Prudential, tahniah kerana akhirnya berjaya merampas kedudukan No. 1 di Malaysia sebab selama ni asyik No. 2 je belakang Great Eastern...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090085s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list