Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
24555
View
77
Reply

SIAPA VOKAL WANITA PALING MERDU, SEDAP,POWER DAN SERBA BOLEH MSIA?

[Copy link]

Author: serojabiru       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-8-2010 09:27 AM | Show all posts |Read mode
ADIBAH NOOR kelebihan pada vokal power,menjerit dan sgt sesuai utk suara latar dan Iklan pun sesuai. RAMLAH RAM hebat dgn lagu2 melayu asli, dangdut dan range tinggi macam kau kunci cintaku tapi part nada rendah tak merdu sgt. ZIANA ZAIN dulu tinggi giler tapi sekarang dah pancit.penat n lelah di dengari walau tinggi.Keunikannya ialah suara akak ziana kita ni ada getaran gitu mcm opera cina. SHARIFAH AINI merdu sgt sesuai untuk lagu2 melayu asli, arabia dan balada. Tapi sekarang selalu lupa lirik. FARHAN lagu2 blues growling sgt best tp balada hancur sedikit kekadang mendatar sgt mcm lagu tema sehati berdansa nyanyiannya tu.

DINA, IDAYU N JAC kaki menjerit aje malah jac pernah di kritik hetty koes endang kerana tahu jerit aje. MISHA sedikit sengau tapi amat sesuai bawa lagu2 seram. DAYANG husky dan power dan boleh nyayikan lagu apa sekalipun dgn baik sekali terutama rnb lah.Malah boleh nyanyi lagu asli n raya dgn bagus sekali.Syabas Dayang. ADIRA vokal baru yg hebat di malaysia walau vokalnya sudah biasa di indonesia namun sangat merdu tatkala nyanyi lagu seri mersing di AF8 dulu. Kira serba boleh juga Adira ni.Syabas Adira.

STACY vokal power maintain power walau dah melompat satu pentas. satu2nya paling hebat di msia.Mampu bawakan lagu balada seperti masa di AF dulu tapi masih belum ada single balada. Syabas Satcy pada vokal stamina yg umpph. LIZA HANIM merdu dan power persis CT. SITI SARAH, AYU OIAM,ALYAH  ada sedikit persamaan iaitu vokal power bila korus shj tapi kurang lemak merdunya. Hanya lagu2 balada tinggi aje, lagu iklan atau kempen....kureng. Tapi Alyah berani keluar dari zon selamat dan berani cipta kelainan. Syabas Alyah.

NORYN AZIZ memilikki vokal bertaraf dunia tetapi lebih sesuai untuk jazz, rnb dan di iringi okestra shj. Lagu raya kureng.NIKKI tinggi jerit tapi kelainannya ialah boleh buat suara halus persis mariah carey tu.AZHARINA suara sedap penuh lakunan. Setiap patah perkataan lirik lagunya di sebut penuh jiwa n ber roh. Sengau husky dan power. Kita boleh dengar keluh kesahnya, pedih hati dll..bijak mengalunkan lagu. Syabas azharina walau ada yg berpendapat vokalnya over.AISHAH juga macam Azharina..menyanyi seperti berlakun. Ada berbisik dan marah menjerit cuma kekadang terlampau sengau dan bunyi mcm nenek2.

CT NURHALIZA tak payah di pertikaikan lagi...vokal paling merdu dan sedap dan power. Maintain tak pancit selama 2 jam live di London dulu. Lagu raya, kempen, asli balada dance dangdut sume boleh. Lagu ala opera jepun yg tinggi tu pun boleh dan yg terbaru lagu rock meet uncle hussein di AJL tahun lepas di sifatkan antara pencapaian terbaik vokal ct dan masih di ingati hingga kini.

Tapi persoalannya siapakah yang paling terbaik sekali. So mari kita undi.
Single Polls, Total 166 Users voted
 
1.20% (2)
 
12.65% (21)
 
0.60% (1)
 
3.61% (6)
 
0.00% (0)
 
0.00% (0)
 
1.81% (3)
 
4.82% (8)
 
2.41% (4)
 
1.20% (2)
 
0.60% (1)
 
1.81% (3)
 
7.83% (13)
 
1.81% (3)
 
0.00% (0)
 
0.60% (1)
 
0.60% (1)
 
0.00% (0)
 
0.60% (1)
 
50.00% (83)
 
7.83% (13)
 
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 12:37 PM | Show all posts
aku vote adira
aku suka lagu KAK tuh...heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 10:54 PM | Show all posts
letihnye nak undi poll camni
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 11:08 PM | Show all posts
aku undi kak pah....hahahahahahah

mane ade artis nyanyi selemak die..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2010 12:49 PM | Show all posts
CT ttp mendahului
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 01:34 PM | Show all posts
I loikke CT!!!!


GO CT GO!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 09:10 PM | Show all posts
stp taun ade je poll yg same..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 09:52 PM | Show all posts
perlu kew poll ngok cam nih:@
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:28 AM | Show all posts
stp taun ade je poll yg same..
dauswq Post at 22-8-2010 21:10



    and the winner for every poll is..........
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 06:38 AM | Show all posts
and the winner for every poll is..........
Syfuel Post at 23-8-2010 02:28








tentulah pemenang penynyi wanita abp plg popular 1000 kali yg menang..... x kire apa pn tajuk poll anda itew.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 09:24 AM | Show all posts
tentulah pemenang penynyi wanita abp plg popular 1000 kali yg menang..... x kire apa ...
micha Post at 23-8-2010 06:38



    akak micha terror!!!  
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 06:43 PM | Show all posts
tolol la poll ni....stacy penyanyi serba boleh ke???nikki???huhuhu...mampu ke dorg nyanyi lagu berentak tradisional??

hakak mas idayu lagi serba boleh taw!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 04:38 PM | Show all posts
Reply 12# refleCtion


     setuju!! kak mas Idayu mmg serba boleh.. xcaya dapatkan album2 dia yg dlu2.. enjoy! then dia leh nyanyi baald, pp dgn baik
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 04:37 PM | Show all posts
Perlu ker poll murahan mcm ni??? infact masa bagi penerangan artis2 yang dicalonkan pun sudah nampak bias nyer.... Kesimpulannya, Just forget it.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 12:04 AM | Show all posts
Kak Jena2006 okay!!! Kejam uolss x masukkan nama kaka iteww dalam poll list!! tega!
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2010 10:55 AM | Show all posts
Siti Nurhaliza...sedap suare..merdu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2010 03:47 PM | Show all posts
kompem la siti.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 06:11 PM | Show all posts
ADIBAH NOOR kelebihan pada vokal power,menjerit dan sgt sesuai utk suara latar dan Iklan pun sesuai. ...
serojabiru Post at 20-8-2010 09:27



    lama tak nanmpak oja kat thread mek kan?? ghupenyer disini
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 08:26 PM | Show all posts
kalau aku,aku tetap pilih ct,kalu tidak pn ahkak pink bini tok jib
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 02:48 PM | Show all posts
Siti is The best so far..
harus mengakuinya..
sangat2 menantikan sesiapa yang mampu menyanyi lbh baik dr beliau.. adekah? common silalah munculkan diri anda.. mmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2010 03:57 PM | Show all posts
Saya pilih Datuk Syarifah Aini, Aishah dan Adibah Noor...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2010 06:00 PM | Show all posts
kompom mek iti le yg menang, xyah vote kekdahnyer....huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2010 06:00 PM | Show all posts
nampak sangat bias TT
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 02:25 PM | Show all posts
Aku enjoy baca penerangan TT utk setiap artis..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 03:29 PM | Show all posts
bagusla penerangan TT....tp lebih elok CT nurhaliza dikeluarkan dr poll.....dikhuatiri..populariti melebihi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055349s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list