Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
45732
View
58
Reply

Mesin Jahit Mini

[Copy link]

Author: mclaren       Show all posts   Read mode

Post time 5-9-2010 04:58 PM | Show all posts
Mesin Jahit Mini dah aku jumpa....kat Tesco Kepong. Brand GLOBAL. Harga RM75 je. tapi mmg kena beli adapter...dalam harga RM19....tadi aku test jahit seluar baju melayu husband aku....semacam je kemasnya.... Kat Tesco Kepong tu berlambak2 lagi ada...sape nak cari...cari kat situ boleh......
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2011 10:16 PM | Show all posts
Salam

saya nak let go mesin jahit Brand MAtsuyuki... Beli pada 2/2/2009 dengan harga RM1899... mesin ni jarang guna... tp masih dlm keadaan yg baik... tak tahu nak jual bapa... tp saya lelonglah kat sini... sapa berminat email saya di hartinijaafar@hotmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 03:09 PM | Show all posts
baru jer beli...comel jer..harga 229....test pun belum hehehe..baru amik 2 hari
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2012 11:27 AM | Show all posts
Reply 23# sepoibahasa


    beli kt mana yer?....jenis mini ni boleh x jahit baju kurung?..or just menda yg simple2 nk kecik2 je?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2012 12:28 PM | Show all posts
yang saya beli 229 tu saya pulangkan saya benang tak jalan licin...so tukar amik yg 299....tak bukak lagi ..masa tengok yang demo punya mcm ok ler....boleh jahit mcm2..ada more than 10 jenis jahit and nampak kemas (ni yg demo punya) aku punya belum bukak kotak tak sempat..malam ni kot..cari kat carrefour tapi banyak k4 habis stok..so last aku jumpa kat c4 bandar tun hussein onn
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2012 12:11 AM | Show all posts
dah penah beli mesin jait mini kat tesco, hrga ms tu dlm RM65, klu nak guna utk jahit sikit2 cth nk repair kain yg dah tcabut benang boleh la, tp kalau aktif menjahit baik beli mesin jahit lurus  biasa.

bkan apa mesin jait tu  x tahan lasak sgt, yg me punya dh selamat bersemadi dlm kotak, rosak....last2 beli yg jenis bisa jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2012 11:19 AM | Show all posts
For beginner, better beli je mesin jahit singer yang kepala hitam tu..harga pun tak mahal sgt dlm RM500 lebih je....aku pun pakai mesin tu skrg..dh dekat 3 thn..masa beli dulu bukan ada basic menjahit pun..tu yg beli yg murah2 dulu..tapi sampai skrg mesin tu tak pernah rosak..cantik je jahitannya...dan dah banyak berjasa pada aku..siap boleh buat duit dr mesin jahit tu..kira dh pulang modal lah beli mesin tu..
pasni ingat nak upgrade mesin berkomputer lak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2012 02:32 PM | Show all posts
baru je aritu belajar menjahit, sekarang minat tuda hade.. aku ade gak plan nak beli mesin jahit mini, tp bile pikir2 balik.. untuk jangka masa panjang, baik aku angkat mesih jahit yg betul2 punye.. next week aku nak gi usha mesin jahit singer 8280 tu.. portable.. senang nk bwk.. ehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2013 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam  sapa yg penah guna mesin jahit mini, blh ajar saya cara nak tukar sekoci x? Saya dh try byk kali tp x jadi juga.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2013 12:18 PM | Show all posts
skang glemer mesin nih

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2013 12:18 PM | Show all posts
mak ai besor plak gambo.. sorry gamba pinjam dari fb orang
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 01:10 PM | Show all posts
jgn beli yg mini..beli portable ja..dh pernah ade mini rugi..cepat rosak..pastu beli yg portable lak skrg ni.. akan dtg mcm nk bli industrinye..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2013 09:54 PM | Show all posts
http://catalogues.spotlight.com. ... WING_MACHINE/498074

aku nak beli mesin yang kat atas tu. macam bagus jek untuk beginner, aku pon ada gak baca reviews pon bagus-bagus jek. tp harga agak mahal. patut aku tunggu beli kat malaysia or beli jek terus kat sini? agak-agak kat malaysia ada tak mesin yang sama sebab comel plak putih and oren. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2014 09:25 PM | Show all posts
tad2200 posted on 21-7-2013 12:18 PM
skang glemer mesin nih

ada beli gak mesin gini kt groupon. langsung tak bleh guna. too fragile. rugi je rm68.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 12:28 PM | Show all posts
moli br pikir nk beli mesin jahit mini ni. jumpe plak thread ni. konon ada mesin mini senang sket nk jahit sket2. yg selalu nk kelim baju sbb moli ni pn ala2 mini gak ketinggiannya. kalu beli jubah tu ada je labuh berjela.
selalu gak nmpk kat tesco mesin global. tp nk beli cam seriau je. takut x elok
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
molimoshika posted on 6-2-2014 12:28 PM
moli br pikir nk beli mesin jahit mini ni. jumpe plak thread ni. konon ada mesin mini senang sket nk ...

i pkai yg tu la, global bli kt tesco... ok je.. siap leh wat baju n langsir.. cuma jahit simple je la.. x rosak pun..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
nape sume kata mesin mini tu cpat rosak? i pkai4 thn x rosak pun..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 09:23 AM | Show all posts
clarizsa posted on 7-3-2014 02:44 AM
i pkai yg tu la, global bli kt tesco... ok je.. siap leh wat baju n langsir.. cuma jahit simple je ...

wah...ye ke? thanx for the info. moli nk carik la weekend ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
molimoshika posted on 7-3-2014 09:23 AM
wah...ye ke? thanx for the info. moli nk carik la weekend ni

ada 2 jenis tau... yg simple biasa, n yg ade reverse sewing n lampu...

i pnya yg simple je.. klu kt mydin pn ade brand global tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2014 12:26 PM | Show all posts
aku ada mesin jenis lama Raleigh. asyik rosak jer so now dok survey baru singer portable tu. nnti nk repair baju raya anak senang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074179s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list