Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
22558
View
38
Reply

Car Wax/Coating

[Copy link]

Author: swotworld       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-8-2010 12:15 AM | Show all posts |Read mode
Ader sesiapa tahu kat mana nak buat coating untuk keta?? Boleh laa kongsi ngan aku kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 01:42 AM | Show all posts
aku pun cari tmpt nk polish and wax

kalau boleh yg kualiti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2010 01:45 AM | Show all posts
Yang aku tahu ada 2 tempat di Subang..

1. Sierra Glow
2. Raydiance Nano Coating..

Cuma nak jugak baca review dari sesiapa yang dah pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 01:49 AM | Show all posts
Reply 3# swotworld

tempat ni guna product apa ?


hmm... ada sapa2 penah gi kat SWISSVAX
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2010 07:15 AM | Show all posts
Post Last Edit by swotworld at 27-8-2010 07:31

Reply 4# Rempit_25

tak pernah pegi..so taktau diaorg guna product apa..SwissVax??? kat mana tu?


nak tahu pasal sierra glow kat sini : http://www.sierraglow.compasal raydiance plak kat sini : http://www.raydiance.com.my
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 08:50 AM | Show all posts
setahu aku wax dengan coating tak sama. kalau coating dia lebih tahan lama, kadang2 sampai bertahun2. antara tempat buat coating yang terbaik setakat ni kat shinenshield. boleh tengok kat www.shinenshield.com
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2010 09:40 AM | Show all posts
Reply 6# al-asil

Aku dah call shine n shield..giler babas penuh que..sabtu depan baru dapat slot..tapi aku lupa plak nak tanya harga..heheheheAgak-agak brapa tu aa??
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:01 AM | Show all posts
Post Last Edit by sepaileman at 27-8-2010 11:10

aku dah call cawangan penang punya rm700 gak untuk keta aku tapi buat sblm raya ni dia bagi 10% diskaun

kena buat apoimen dulu sbb nak buat dlm 6 jam katanya

ada warranty 3 tahun katanya tak payah polish wax

satu lagi dia polish je dlm rm200 tapi warranty 6 bulan je
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:24 AM | Show all posts
aku dah call cawangan penang punya rm700 gak untuk keta aku tapi buat sblm raya ni dia bagi 10% disk ...
sepaileman Post at 27-8-2010 11:01


sampai RM700... guna MPV ya bang...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:51 AM | Show all posts
sampai RM700... guna MPV ya bang...
ryo_takahashi1 Post at 27-8-2010 11:24

isk aku guna sedan je laa...tu saja aku call tadi tanya harga kat cawangan dia kat penang tu...harga kat main dia aku tak tau berapa
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:57 AM | Show all posts
Reply 8# sepaileman

kampeni apa yang ada cawangan kat penang nih
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:58 AM | Show all posts
Reply 7# swotworld

selalu harga buat coating ni lebih kurang je mana2 kedai. kalau kat shine tu tak silap aku keta sedan rm650-rm700 rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 03:09 PM | Show all posts
Gatsby WAx pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 03:41 PM | Show all posts
Reply 11# al-asil


kompeni ni www.shinenshield.com
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 03:51 PM | Show all posts
Reply 14# sepaileman

aku taktau pulak ada cawangan
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 08:42 PM | Show all posts
Reply 15# al-asil

abang, coating tu mcm mana ? sudi utk terangkan ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2010 12:18 AM | Show all posts
Reply  swotworld

tempat ni guna product apa ?


hmm... ada sapa2 penah gi kat SWISSVAX
Rempit_25 Post at 27-8-2010 01:49


aku slalu gi kedai swissvax kat ampang..

dia mmg gune product swissvax... polish n wax semua ada... mmg puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2010 01:27 PM | Show all posts
Dina slalu wat kat cars international. Jadi member murah sket...berkilat depa buat...Wax polish n cuci rm39 for member. Non member seratus lebih... So far tak pernah jumpe tempat yg cuci bersih gitu. Cawangan byk...mid valley ade, gardens ade, subang parade, ekceli satu mesia ...Leh mintak brochure dia bila register.. Boleh try kalau nak....So far dina puas hati...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2010 01:55 PM | Show all posts
aku slalu gi kedai swissvax kat ampang..

dia mmg gune product swissvax... polish n wax semua  ...
mr_fazz Post at 28-8-2010 00:18


polish wax dia caj brapa ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2010 02:12 PM | Show all posts
Reply 18# eddina_14

tau ada CARs International tu..cuma berbanding coating dengan wax..rasanya coating lebih baik..sebab wax polish mcmana pun akan efek cat di masa akan datang...
somebody, bole betulkan/tambah facts aku tak?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093548s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list