CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4312|Reply: 3

[Bantuan Barangan Harian] ...PROGRAM JUALAN KELUARGA MALAYSIA...

  [Copy link]
Post time 23-1-2022 08:12 PM | Show all posts |Read mode
PROGRAM JUALAN KELUARGA MALAYSIA DI TANAH MERAH, KELANTAN[size=1.2]23 Januari 2022[size=1.5]Facebook0 Twitter0 WhatsApp
TANAH MERAH, 23 Januari 2022 – Program Jualan Keluarga Malaysia sedang berlansung di Dataran Muhibbah, Taman Barakah, Tanah Merah, Kelantan.
Objektif program ini adalah untuk memastikan pengguna dapat menikmati harga yang ditawarkan serta juga dapat membantu rakyat untuk mendapatkan barangan pada harga yang berpatutan.
Pelbagai jenis barangan termasuk ayam, telur, minyak masak, tepung gandum, barang kering dan barang basah ditawarkan dengan penurunan harga sebanyak 15% hingga 25%.
Orang ramai digalakkan untuk merebut peluang ini dalam merancang pembelian keperluan rumah, seterusnya berjimat dari tawaran yang diberikan.

Artikel/Berita TerkiniRate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-1-2022 08:14 PM | Show all posts
PROGRAM JUALAN KELUARGA MALAYSIA PERINGKAT NEGERI SEMBILAN[size=1.2]20 Januari 2022[size=1.5]Facebook0 Twitter0 WhatsApp
Program Jualan Keluarga Malaysia Peringkat Negeri Sembilan diteruskan minggu ini melibatkan kawasan Parlimen Seremban, Parlimen Rasah, Parlimen Port Dickson dan Parlimen Kuala Pilah di lokasi-lokasi yang telah ditetapkan.

Terdapat pelbagai barang keperluan asas yang ditawarkan dengan harga yang lebih rendah antara 15% – 20% seperti telur,ayam,beras dan lain-lain.

Moh Waghih!


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 08:16 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 23-1-2022 07:18 PM

Jualan Keluarga Malaysia tawar diskaun hingga 20 peratusby suaraswk
January 17, 2022KUCHING: Program Jualan Keluarga Malaysia (PJKM) kini diperluaskan meliputi kawasan parlimen yang belum pernah diadakan supaya rakyat dapat bersama-sama menikmati barangan yang ditawarkan dengan potongan harga sehingga 20 peratus.

Pengarah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Datuk Stanley Tan berkata, perkara tersebut juga permintaan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.
Menurutnya, PJKM yang bermula 2 Disember tahun lalu berjaya menarik kedatangan 426,305 pengunjung di 274 lokasi seluruh negara dan mencatat jualan sebanyak RM7.8 juta.
“Maklum balas pengunjung yang diterima rata-rata menyambut baik dan meminta PJKM ini dilaksanakan secara berkala, mereka juga mengakui bahawa harga barang yang dijual dapat meringankan bebanan kos sara hidup rakyat dalam situasi harga barang yang dilaporkan telah meningkat,” katanya menerusi kenyataan pada Sabtu.
Sehubungan itu, beliau menambah PDNHEP Sarawak juga akan bekerjasama dengan agensi Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (Mafi) dan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF).  “Kini kami juga memperluaskan PJKM di seluruh negeri ini meliputi Kuching, Sri Aman, Sibu, Bintulu, Miri dan Limbang.
“Antara pasar raya yang terlibat pada minggu ini adalah Everrise Padungan, Kuching, Ming Ming Wholesale,Bau, CYK Trading, Tebedu, Choon Cheong Pandaruan, Limbang, Emart, Bintulu, Everwin Taman Tunku, Miri dan Swan Square, Sibu.  “PJKM kali ini juga berlangsung dua hari bermula 15 Januari,” ujarnya.
Dalam hal berkaitan, beliau memaklumkan PJKM menawarkan pilihan kepada pengguna untuk mendapatkan pelbagai barangan keperluan harian dengan harga berpatutan yang lebih murah antaranya ayam, ikan, telur, sayur-sayuran, minyak masak, gula, tepung, beras, dan darangan keperluan rumah terpilih.
“KPDNHEP juga menggalakkan orang ramai di Kawasan Parlimen berkenaan untuk merebut peluang ini untuk merancang pembelian keperluan rumah dan seterusnya berjimat dari tawaran yang diberikan.  “Kami mengingatkan kepada semua peniaga agar sentiasa beretika mematuhi peraturan dan undang-undang yang ditetapkan kerajaan.
“Kerajaan menggesa agar rakyat bersabar dan terus bersama kerajaan dalam waktu sukar yang luar biasa ini, turut melanda dunia dan memberi kesan kepada rantaian bekalan global dan negara,” tegasnya.
Beliau juga memberitahu, pegawai Penguat Kuasa KPDNHEP akan terus melaksanakan pemantauan dan pemeriksaaan bagi memastikan bekalan sentiasa stabil dan tiada elemen pencatutan dalam pasaran.
Untuk rekod, sebarang pertanyaan lanjut dan aduan, orang ramai boleh menyalurkan ke talian WhatsApp di 019-279 4317, aplikasi ez-Adu atau melalui email ke e-aduan


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 08:20 PM | Show all posts
'Program Jualan Keluarga Malaysia' held in 177 constituencies[size=0.82]By Farah Solhi
December 18, 2021 @ 12:31pm

KPDNHEP, in a statement today said that the programme will be held twice a month, over the course of three months from December 4, 2021, till March 2022 to cover all 222 parliamentary constituencies. - NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI


KUALA LUMPUR: The Domestic Trade and Consumer Affairs Ministry (KPDNHEP) simultaneously organised "Program Jualan Keluarga Malaysia" (PJKM) in 177 parliament constituencies, including in Precinct 9, Putrajaya, this week.
The programme, which is a collaboration with the Ministry of Agriculture and Food Industry (Mafi) and Finance Ministry is part of the government's effort to help alleviate the costs of living, especially for the low-income groups.
Several government agencies and strategic partners participated in PJKM including the Federal Agriculture Marketing Authority (Fama), National Fishermen's Association (Nekmat), National Farmers' Association (Nafas), Legasi Z Sufi, MyDin, Aeon Big and Lotus.
KPDNHEP, in a statement today said that the programme will be held twice a month, over the course of three months from December 4, 2021, till March 2022 to cover all 222 parliamentary constituencies.
MORE NEWS

"The next PJKM location will be announced from time to time.
"Consumers are able to purchase various daily necessities at prices 20 per cent lower than local markets at the PJKM.
"Among the items sold at PKKM include poultries, fish, eggs, vegetables, cooking oil, sugar, flour, rice and processed goods," read the statement.

- NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI
The ministry hopes PJKM will be a catalyst for consumers in planning their household purchases, including making wise choices to reduce their burdens.
The ministry also reminded traders to always comply with the established rules and laws set by the government.
The ministry said KPDNHEP enforcement officers will always monitor and conduct inspections to ensure the food supplies are always stable, and there is no element of profiteering in the market.
The public can direct their inquiries, information or complaints to the WhatsApp line at 019-279 4317, KPDNHEP complaints portal at e-aduan.kpdnhep.gov.my or email to eaduan@kpdnhep.gov.my.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.058180 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list