Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
110871
View
45
Reply

Simpton2 aku kena tukar clutch plate??

[Copy link]

Author: IPOd       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2011 02:11 PM | Show all posts
Reply 39# fzbikers


    bukan soh tukaw balek,,soh p2 cek mana2 bahagian tak grip...kalu clutch cover tu presure tak main dah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2011 02:21 PM | Show all posts
Reply 41# kucingTomey

ok,tq.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2011 07:06 PM | Show all posts
Salam..Aku dah tukar clutch ujung bulan 3 baru ni.
Memang clutch dah habis lol.Tukar terus.
Baru dua tahun..dalam town banyak main gear sbb tu la agaknya..Total RM 480 ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2011 08:17 PM | Show all posts
2 bulan lepas tukar clucth waja, abes rm900.....plate clucth tu dah abes giler, pastu kena skim ape tah. naseb pomen tu bagus, kalo xmampus aku kena kapak lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 02:50 AM | Show all posts
Edited by mr.hadi at 22-5-2017 02:53 AM

salam abam2 otai kenderaan 4roda...saya baru beli kereta proton wira aeroback secondhand gear auto..nk tanya la....kalau kita masuk gear reverse bila pasang aircond dia sentap kuat ...kadang2 bile saya nk masuk gear D pn jd mcm tu..tp xkerap la..tp yg pelik bila tidak pasang aircond elok pulak dia...lepas itu..bila saya tengah memandu..kadang2 gear 3 tiba2 free.....mohon pencerahan pada abam2 otai sekalian....saya newbie baru nk berjinak2 pkai kereta...terima kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 09:27 AM | Show all posts
mr.hadi replied at 22-5-2017 02:50 AM
salam abam2 otai kenderaan 4roda...saya baru beli kereta proton wira aeroback secondhand gear auto.. ...

dua problem yg berlainan
1. sentap kuat - chek semua mounting mesti ada yg dh crack
2. slip gear 3, try tuka myk gearbok dlu, pastikan tukar filter sekali..kalau masih jadi juga chek sensor,cable dll.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076974s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list