CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 715|Reply: 3

Low Blood Platelets

[Copy link]
Post time 26-7-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua,

Nak tanya mengenai kondisi yang dipanggil low blood platelets.

Dari ujian full blood count, doctor boleh tahu kalau kita ada low blood platelets nie. Soalan meols untuk yang arif, seperti berikut:-

1) faktor yang boleh mempengaruhi kondisi ini
2) boleh kah kondisi low blood platelet nie affect blood pressure & pulse seseorang itu?

Sudi lah berkongsi pengalaman uols/ahli keluarga jika ada berkaitan dengan masalah ini.  Kalau ada doctor di forum ini, meols berharap dapat berkongsi some info.

Terimakasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2022 10:56 AM | Show all posts
Hi TT, u pregnant ke? usually low platelets ni quite normal utk yg tengah pregnant but slowly akan back to normal bila dah deliver

Kadang tu even its low your blood platelet tu langsung tak nampak apa apa simptoms. Hmm sebab TT pun x beri specific input so apa yang i tulis pun all is just an assumptions so ia mungkin langsung takde kena mengena.

Usually low blood plateletes kalau ada buat kimo, ada pendarahan yang banyak ..anyway harap Dr @ipes2 boleh beri more inputs

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by 3chanceno at 28-7-2022 12:36 PM
adila39 replied at 28-7-2022 10:56 AM
Hi TT, u pregnant ke? usually low platelets ni quite normal utk yg tengah pregnant but slowly akan b ...


Tenkiu mod

Soalan meols in general jugak..bukan meols yg alami keadaan ini tapi my brother in law..10 tahun dulu pernah check up tapi dah discharged. Sekarang ini mula semula & doc keluarga refer dia tu hospital pulak.

Meols bertanya untuk sharing info jika ada dari pengalaman forumers yg lain atau docs di sini.

Tenkiu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 28-7-2022 12:34 PM
Tenkiu mod

Soalan meols in general jugak..bukan meols yg alami keadaan ini tapi my brother in l ...

Sama sama
Okay i agak dah..okay for further clarification nnt tgu dr la reply or others here
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 03:18 AM GMT+8 , Processed in 0.053347 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list