Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
34265
View
298
Reply

kalau hubby sudah tiada, korang kawin lain tak?

  [Copy link]

Author: watie_na       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2017 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu mar xkot.... kot la ckp skrg x..masa akan dtg xtau...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 12:51 PM | Show all posts
kawin je kalau yg dtg tu yg baik2, yg boleh diharap,
boleh bertanggungjwb & hati da pun berkenan...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 01:58 PM | Show all posts
tidak mungkin....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 08:34 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-2-2017 08:36 PM
watie_na replied at 4-10-2010 09:49 AM
well...saya pun tak. tapi bukan sebab kat syurga nanti nak jumpa dia balik.
tapi saya rasa cam seri ...

puan,


puan mengalami penderaan , ke?
may i ask?
kalau ada sejarah yg agak traumatik, boleh puan usahakan untuk bertemu pakar kaunseling atau clinical psychologist ke?

i rasa ( i rasa je) u need a form of psychological attention ? sebab i bimbang you dah  ada phobia disebabkan  trauma ? perkahwinan lalu. if you have.

i would encourage you to seek counselling sebab untuk kesejahteraan emosi dan fikiran.

semoga dimudahkan segalanya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 12:12 PM | Show all posts
kalau berlaku kat aku
aku tengok lelaki yang menggantikan suami aku tuh ok ke tak
akan makan masa
jual mahal bukanlah mahal sangat tapi...banyak perkara nak dinilai

pertama, aku tak mo dah lelaki belah belah Utara sebab aku belah Selatan, budaya memang total berbeza... aku tengok kebanyakkan lelaki belah Utara ni Man Veto Powers  banyak kena ikut telunjuk depa tak semua laa tapi kebanyakkannya termasuk lelaki aku sekarang dan kawan kawan aku belah belah Utara...

kedua, agama laaa solat, puasa, masjid surau, politik, masyarakat, hubungan dengan family
kalau boleh dia boleh fokus family aku setara dengan family dia ADIL SAKSAMA

ketiga, ringan tulang.... terutamanya bila ada anak kecik bersama sama membantu buat susu dan sebagainya bukan aku sorang jer semuanya...

keempat, mampu wang ringgit sebab dia kawin dengan aku yang mempunyai anak 3 orang anak lelaki... dan dia juga kena pandai tackle hati ketiga tiga anak aku...

tengoklah kalau ada pakej ni itupun kena tapis dengan terperinci lagi...

melambak anak dara wei yang single mingle cariklah

lelaki sekarang ni dah limited edition
ramai yang ke pusat serenti, jadik mak nyah, bapak orang suami orang, baru nak UP,

itu pasal aku tak kisah laki aku kawin lagi...

aku kagum dengan nenek aku  dan mak usu aku
nenek aku dapat lelaki rajin ringan tulang... tapi ajalnya cepat dah meninggal .. sampai tua tak de pengganti atok.. nenek aku cakap, dia nak jumpa suami dia di Syurga nanti ... romantiknya orang dulu dulu bercinta...

mak usu aku pulak, anak anak dah besor baru nikah lain... itupun lelaki baru dia dah lama menunggu bertahun tahun...  dah jodoh...
Sorry terpanjang pulak hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 12:21 PM | Show all posts
rasa macam best je kawen banyak2
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 08:01 AM | Show all posts
watie_na replied at 4-10-2010 09:49 AM
well...saya pun tak. tapi bukan sebab kat syurga nanti nak jumpa dia balik.
tapi saya rasa cam seri ...

pelik nya ko ni abih tu motif kawin untuk apa dah semua benda ko komplen bebel

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:32 AM | Show all posts
x pernah fikir tentang hal ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 12:24 PM | Show all posts

pernah terfikir kalo suami x de mcmner nnt...nk byr umah, ank3, bil dan mcm2 lar..

hidup sendirian selagi boleh bertahan...bertahan dr segi mental, fizikal...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 06:46 PM | Show all posts
hmmm.. kalau masih muda.. mungkin cari pengganti..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 07:42 PM | Show all posts
Rasa macam tak nak sebab nak jumpa di sana nanti, tapi tak taulah gak kan, jodoh tu bukan di tangan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 12:57 PM | Show all posts
kalo dah 40an x koser akak nak kawen lain,

menyusahkan je rasenya nak melayan peel laki ni...

baik akak fokus kerjaya, layan anak2 pergi melancong 1 dunia...

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 08:06 PM | Show all posts
tak nak kawin lagi ... nak ingat saat2 indah bersama dia aje
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 10:11 AM | Show all posts
kalau aku x kot..sebab lelaki semua sama ja...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
miamoramor replied at 10-3-2017 10:11 AM
kalau aku x kot..sebab lelaki semua sama ja...

Aik? Mana tau sume same?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
aku kalau cerai mati ya..xmaw kawen lain..

kalau cerai hidup aku akn kawen lain tpi cari yg lebih helok..xkuasa aku nk menunggu dan berjumpa bekas laki yg hazab perangai disana..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:24 PM | Show all posts
intanumbrella replied at 16-3-2017 01:30 PM
aku kalau cerai mati ya..xmaw kawen lain..

kalau cerai hidup aku akn kawen lain tpi cari yg lebih ...

samalah macam aku. cerai hidup mesti ada slack salah sorang. so kena move on.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:41 AM | Show all posts
found someone tweet mende ni:

y'all: Muslim men can have 4 wives but women can't have 4 husbands das sexist

me an intellectual: where have u found 4 men worth marrying?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:45 AM | Show all posts
tergerak hati nak cerita kisah saya......

saya sendiri ibu tunggal kematian suami ketika umur 34 tahun...
masuk 2 tahun suami meninggal duania kerana sakit jantung. kalo tanya perasaan nak kawin balik atau tidak itu saya serahkan pada Allah.
dalam fikiran saya sekarang untuk besarkan anak angkat perempuan yang kami ambil selepas 5 tahun berkahwin. itulah satu2nya penyatuan kasih sayang kami.
arwah suami terlalu baik bagi saya. anak lah yg paling  rapat dengan arwah suami.
banyak kesabaran saya tercabar bila membesarkan anak yg rapat dgn ayahnye.
doakan semoga saya sabar dan redha dgn ujian Allah ini....
Jodoh pertemuan semuanya di tentukan oleh Allah...

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:38 AM | Show all posts

kalau usu..tgk keadaan pada masa tu  macam mana... banyak faktor kena fikir dan dipertimbangkan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:06 AM | Show all posts
sekarang pun tak kahwin lagi, camne nak imagine nk kahwin lain?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 04:27 PM | Show all posts
momo816 replied at 12-3-2017 09:38 AM
Aik? Mana tau sume same?

sama je..nama n rupa je yang lain...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 04:27 PM | Show all posts
momo816 replied at 12-3-2017 09:38 AM
Aik? Mana tau sume same?

sama je..nama n rupa je yang lain...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2017 09:50 AM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 8-12-2012 01:41 PM
kawin,cerai,hidup,mati itu suratan.............

seorang cendekiawan pernah bermadah "Jika aku sak ...

mestilah dia nak kawin lagi.. siapa nak uruskan makan minum pakai dia.. nak suap makan bagai, dah tenat kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060105s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list