Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
34863
View
298
Reply

kalau hubby sudah tiada, korang kawin lain tak?

  [Copy link]

Author: watie_na       Show all posts   Read mode

Post time 5-10-2010 02:30 PM | Show all posts
ada jodoh kawen, takde sudah..dok jer ngan anak2...tapi kalau tara2 nuar jeng, tok K ker masuk minang ko takkan ko tak nak...heheeheheh!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 02:33 PM | Show all posts
Reply 17# aza


  jaga sama ....kot Baik-baik ada makna tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 02:42 PM | Show all posts
mesti la kawen lagii
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 03:06 PM | Show all posts
pada saya... kalau ada jodoh kawin lah. kalau tak dak tak payah la... sebab saya bukan jenis orang yg kalau sayangkan seseorang tu...akan sayang sepenuh hati.

mana tahu jodoh yg kedua lebih baik....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2010 03:23 PM | Show all posts
kalau kawin lain, tapi tak best, cam mana? akn menyesal tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 03:25 PM | Show all posts
huhu taknak la pikir.. takuttttttttt..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 03:26 PM | Show all posts
aku kahwin lain sbb aku tak de zuriat lagi...... kahwin lain sbb nak zuriat....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 04:25 PM | Show all posts
tacing giler baca post korang
pestime baca lam forum cari ni gua menitis air mata.
xrock derrrr...huh
susahkan nk ckp psl isi hati ni.
sy jgn kata bkawen, bkapel pon xpnah.sadissss
tp kalu jd kt sy, xkan ada akad nikah kedua dlm hidup sy.
insyaAllah...

tp rasa berdosa plak sbb menduakan MAXIS
dlu gua sgguh setia dgn mu, tp sbb rate mu mahal sgt tpaksa la gua bpaling arah kpd celcom upax. dan skrg kamu wahai maxis sudah expired. tiba2  tsedar dr mimpi..kalu xde y ptama, xkan ada y kedua. xpe En.MAxis, Jumaat ni kita g tmn tun ek ektiv kan anda blik.
I miss uuuuuuuu MAxis!

p/s:rasa bengong sekejap. muahahahahah!
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 04:45 PM | Show all posts
aku takot nak membayangkan kalau ditakdirkan bile aku kawen nanti,hb aku pegi dulu sblm aku pade umo bwh 60...
cemane la idop aku nanti takde die...
tapi kuase tuhan sape bley halang kan?
seboleh2nye aku takmo la kawen laen kalau jadi kat aku...
lagi2 plak kalau hb aku tu nanti ade ciri2 arwah ayah aku...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 05:15 PM | Show all posts
well, kalo aku laa...
pada pendapat aku skg nie even though aku blum kawen
i prefer she getting married again if she still young
die pon perlukan belaian kasih sayang juga kan
if dh tua pon, lau ade org sudi bertanggungjawab, mampu terus bimbing die, ada agama yg bek... kte galakkan la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2010 05:21 PM | Show all posts
aku pun rasa cam mesti sedih gillleeerrr bila dia pergi dulu
tapi aku dah bersedia
cuma mungkin dari segi nak control anak2 je kot ada problem sikit.
masa my dad past away, pak imam kg ckp kat mak, bersabar sepenuh hati membesarkan anak2. lebih lagi anak lelaki, kerana anak lelaki akan berubah perangai dan susah nak control jika tiada ayah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 05:24 PM | Show all posts
aku selalu membayangkan n memikirkan pasal nih...
x sangka TT dah bukak benang nih...
klu cerai hidup x mustahil aku kawen lagi
tp klu cerai mati insyaallah tidak..
kerana somi seorng yg perfect di mata aku.....
biolah org lain kata ape pun
dia tetap somi n bapa yg terbaek.. x mungkin di cari ganti
lg aku nk jumpe dia kat akhirat....

pernah gak tny hb klu aku mati dia kawen lain x?
dia gurau n ckp nk kawen lain...:@
pastu aku cko klu dia mati aku x kawen lain tp klu aku mati cepat je nk cari pengganti
org pompuan jeles membawa ke kubur hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 08:21 PM | Show all posts
kalay ade jodoh i kawin. kalau takde jodoh, i tak kawin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 09:27 PM | Show all posts
saja nak tanya. kalau korang cerai hidup or mati, korang kawin lain tak? apa sebab korang kawin lain ...
watie_na Post at 4-10-2010 01:32


takut nak ckp...takut terlepas kata2...
Seandainya ada jodoh InsyaAllah akan kawin
seandainya takder pun terima dgn redha.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 09:32 PM | Show all posts
aku tak penah tanya pun even nak lawak2 tanya hubby pasai ni..takpa2 nati duk saja2 aku nk tanya gak..hohohhh

aku tak dpt bygkan hidup tanpa my hubby ...orgnya penyabar..tgk muka dia hilang masalah aku...kalau dia gelak rasa bunga2 kat garden umah aku ni akan kembang la-la tu jugak
aku harap biaqlah aku yg p dulu..pastu terpulangla dgn dia nak teruskan hidup mcm mana ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 11:34 PM | Show all posts
Erm patutla ramai jande kat Malaysia. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 12:05 AM | Show all posts
Kalu masih muda dlm 20an or 30an or awal 40an , nak kahwin lain pun taqk pe , ok je. Jgn diseksa diri . Kalu tak kisah semua tu maka ok je hidup tanpa kahwin lagi.
kalu dah berusia , nak msuk separuh abad , pd pandangan diri sendiri le , elok je tumpu pada anak dan beribadah. Ada jugak dah tua nafsu masih membuak so eloklaj jugak diikhtiarkan bersuami dari jadi benda2 tak baik kemudian hari.
Apa pun terpulang pd diri. Tepuik dada tanya selera. Ada yg terpaksa kahwin lagi sbb nak cari tpt bergantung dan macam2 sebab lagi le.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 12:45 AM | Show all posts
Reply 2# salma_masyal

Takut2 nanti bila suami dah jumpa bidadari, anda ditinggalkan.  So mcmana?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 07:43 AM | Show all posts
Reply 43# nolya

xmungkin kita akan ditinggalkan mcmtu..insyaAllah kalau dua2 ditakdirkan ke syurga...mmg btl suami kita akan dikurniakn para bidadari yg cantik, tp kecintaan utama suami tetap pd kita, kalau kita isteri pertama..kita akan mendapat gelaran "ainul mardhiah"..suami akan melihat kitalah yg tercantik dan paling tinggi kecintaannya terhadap kita, insyaAllah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 09:57 AM | Show all posts
Pernah bincang2 benda ni dgn hubby.  What I told him:

1- Kalo saya mati dulu, it's up to him kalo dia nak kawin lagi.  Saya tak boleh kawal apa yg dia nak buat setelah saya mati. Tapi, cari perempuan yg boleh jadi ibu tiri yg kalo bukan sebaik, tapi, lebih baik dari saya.  Utamakan anak2.  Saya tengok mata hubby merah menahan sedih.

2 - Kalo dia pergi dulu, saya susah atau takkan kawin lain.  Sebab:
a - malas nak start all over again dalam mengenali pasangan kita.  Pasangan baru mungkin dah ada anak2 sendiri (seperti mana saya), susah nak satukan 2 keluarga dari background yg berbeza2.  Takut nanti lagi byk masalah.
b - Saya rasa hubby adalah yg terbaik utk saya.  Tak mungkin saya akan dapat cari penggantinya lagi.
3- nak tumpukan perhatian utk anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:14 AM | Show all posts
ermm.. sedih sngt baca thread ni...
sngt2 sedih.. btul2 menyentuh perasaan.. sy belum kahwin lagi... tp dah bertunang.. penah jg tnya soalan ni pada tunang.. mcmana kalo saya mati dulu sebelum dia..
dia xsuka sy tnya mcm tu.. sbb dia xleh bygkan kalo hidup tanpa saya..

dia ckp xnak kawin lg.. sbb nk jg n besarkan anak supaya anak itu hanya kenal saya seorang sebagai ibunya.. nk menumpukan seluruh masanya pada anak hasil cinta kami..
sedih rasanya.. kata2 itu mmg buat sy terharu sngt.. jd insyaallah.. sekiranya suami sy takde lagi.. sy taknak kawin lg.. sbb sy rs x sngup tuk terima laki lain lg.. bg sy dia lah yang terbaik dan sy tak boleh bayangkan hidup sy nnt macamana kalo die dah takde tuk jaga sy..

ermmm... btul2 down dah mood pagi ni nak buat keje.. bergenang da mata ni...
harap2 jodoh panjang dgn bakal husband...
saya nak jaga dia sampai akhir hayat saya.. xnak die pegi meninggalkan saya saat saya amat perlukan dia.. if diberi peluang.. kami nak mati bersama..insyaallah di syurga bersama... kalo xdpt..biarlah saya pergi dulu... sy tak sangup menangisi pemergian suami tersayang...

http://www.nitab-dihatiku.blogspot.com (sudi2 melawat blog sy n leave comment ya)
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:19 AM | Show all posts
tidaaak, sbb sy nk setia....sbbkan ada hadis pnah bgtaw psl ni...kalau suami kita meninggal, n kita  ...
salma_masyal Post at 4-10-2010 09:06



pernah baca gak..
tp tak semestinya ko tak kawin lain nnti kat akhirat ko still dijodohkan dgn suami ko..
depend pada amal ibadat korang jugak..
misal kata ko masuk neraka, laki ko masuk syurga, nanti laki ko akan dapat jodoh yg selayaknya utk dia kat syurga..
bila ko keluar neraka pun, x semestinya ko akan dpt laki ko semula..
ko akan dpt jodoh yg layak utk ko..

aku masa baca artikel ni sedih jugak..
tp kena faham lah kita ni kat dunia sebagai khalifah Tuhan..
kehidupan dunia n akhirat tu lain..
aku selalu beranggapan kat akhirat nanti ada perasaan lg happy drpd berdamping dgn suami, sebab masa tu kekasih kita Allah tu lagi dekat dengan kita...
kan itu yang kita tunggu2kan selama idup kt dunia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:41 AM | Show all posts
saya nak tnya sikit la kat wanita2 ...

ni kes kalo husband mati kan? camne kalo kes husband mati and korang xsempat nak ada anak lagi... korang kahwin lagi ke or terus setia kat suami...??

http://www.nitab-dihatiku.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:41 AM | Show all posts
saya nak tnya sikit la kat wanita2 ...

ni kes kalo husband mati kan? camne kalo kes husband mati and korang xsempat nak ada anak lagi... korang kahwin lagi ke or terus setia kat suami...??

http://www.nitab-dihatiku.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 11:14 AM | Show all posts
kalay ade jodoh i kawin. kalau takde jodoh, i tak kawin.
sepulnuar Post at 5-10-2010 20:21



i agree
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057178s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list