Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15645
View
111
Reply

PENGALAMAN BERURUSNIAGA di Mudah.com? jom share..

[Copy link]

Author: disketkosong       Show all posts   Read mode

Post time 24-10-2010 03:19 PM | Show all posts
aku memang  selalu iklankan barang kat mudah ni...jual dan beli,tapi aku banyak gunakan COD.pos pun ade gak,tapi aku tak tipu punye sebab sekali kita tipu orang,orang akan ingat ngan kite sampai bile2 so tak berkat..he..he.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2010 03:31 PM | Show all posts
apa pengalaman kamu semua tentang JOBS and SERVICES atau lain2 yang di tawarkan oleh mudah?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2010 07:59 AM | Show all posts
agat
ada yg ok,ada yg cap ayam...)
ko nk cari staff ke?atau susah nk dpt staff?
tang kerja tu,mgkin gaji tak payah mention ,cuma bgtau time dtg intv..tapi kadang scope kerja tu kena detail,atau bersesuaian dgn gaji...)
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2010 09:29 AM | Show all posts
apa pengalaman kamu semua tentang JOBS and SERVICES atau lain2 yang di tawarkan oleh mudah?
agat Post at 24-10-2010 03:31 PM



    Jobs - mostly yg tak menarik hati adalah position & gaji ..satu agi yg tak paham, msian suke nooo letakkan age limit....certain jobs tu mungkin logik gaks le, nak yg cun, mude jadi salesgirl ke...

Services - pernah call sorang brader servis aircond, mmg ok ..charge pun berpatutan ..so, sekrg kalo ape2 hal...mmg call die je ler.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2010 10:29 PM | Show all posts
sebenarnye  saya nak cari staff untuk bekeja dengan syarikat .saya sebenarnye HR Dept.so saya kena ikut cakap BOS tang gaji dan kelayakan. ramai gak yang call tapi tak datang2 interview.ckp ye..ye saya datang tapi tak datang2 jugak..he.he.

rakyat malaysia ni memilih kerja ke atau kerja memilih orang???
tu yang jadik problem tu kalu tak ada malaysian kena cari luar la ni.
ni yang nak try mudah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 03:03 PM | Show all posts
agat
samalah cam saya,ada yg dh interview,bab gaji semua ok,suh lapor diiri haram tak nampak muka..sabar jelah....taik kucing betul....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 11:44 PM | Show all posts
saya pun slalu gak beli barang kat mudah tapi takdela beli yg mahal-mahal mcm keta ke enpon ke laptop tu sume better beli depan mata... stkt ni alhamdulillah ape yg saya beli ok jer... saya pun ade gak jual-jual brg second kat situ... kalau condition tak ok sgt sy ckp tak ok... mint condition ker...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2010 02:43 AM | Show all posts
x pernah beli kat mudah,tapi selalu gak survey moto kat situ...tapi kalau kat lelong memang selalu berusrusan,sbb seller yg jual kat situ dah berdaftar siap dengan no ic sekali...kalau x berdaftar akan keluar warning yg inform..........setakat ni tak pernah kena tipu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 10:33 AM | Show all posts
siapa penah iklankan brg kat mudah kan, pastu org negro yg ckp nak beli?..husband aku iklankan kamera dgn laptop mase tu, skali ade org ni ckp dr UK nak beli brg husband aku tu dgn harga lebih mahalla..kitorg pelikla..kalo kaya sgt, apsal tak beli yg baru je..pastu hubby blsla email dia..dia kasi alamat dia suh pos tu..tgk2 alamat dia kat nigeria..kitorg dh rasa lain mcm dah..dlm otak aku dah fikir klu nigeria ni dah sah2 penipu beso..pastu hubby iklankan laptop pun org nigeria email, TV plasma pun nigeria tu email gak..aku rasa stok negro ni dah mula nak amik kesempatan nak menipu guna mudah.my..ade sapa2 berpengalaman camni tak? klu ada leh repot kat mudah pastu berhati2 la yek..diorg ni mmg syaiton menipu..aku tak rasa diorg betul2 nak beli..sbb letak harga RM1500, ia nak beli dgn harga 2K..serupa beli baru jek..campur rege pos lg..nigeria bukan dekat mcm singapore..nnt krg dia ckp brg tak sampai suh kita bayar lgla..takyahla amik risiko camtu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 11:33 AM | Show all posts
kalau apa2 dari nigeria ni mmg scam lah...tak yah layan...buang masa jer....
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2010 05:43 PM | Show all posts
topik yg bagus, teruskan perbincangan
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2010 05:44 PM | Show all posts
rasanya ini mcm kes hubby aku gak,nk jual external hard disk,pastu asik dpt email dr negro mn ntah nk beli,siap tanya berapa bijik ader,pastu suh anta ke nigeria gak.

seb baek hubby aku x layannnzzz
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.245180s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list