Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
100151
View
780
Reply

All about Pangkor Island II....

  [Copy link]

Author: attyra       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-10-2010 02:25 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by attyra at 22-10-2010 14:27

Meh kita sambung kat bilik baru plak pasal pangkor nih...

Poji...
Akak dah book kat D' Senja... bilik yg bukan seaview.. dapat RM120...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2010 09:13 AM | Show all posts
xde orang nak share pansal pangkor ker?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2010 06:36 PM | Show all posts
Dah lama tak pi Pangkor. Minggu lepas cuma sampai di Lumut je.. tu pun singgah beli ikan bilis mata biru.. katanya original Pangkor.. 1 kilo RM58.00. Begitu juga dengan bilis Pak Malek.. Cantik ikan bilisnya.. tulah harga mahal macam harga emas 0.5 gram. Beli pun 200 gm je.. he, he..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2010 06:37 PM | Show all posts
Cuti sekolah bercadang nak pi Pangkor. Tengah pikir nak ambik d' senja atau Puteri Bayu..
Apa-apa hal.. yang pasti nak call Poji. Duta PP. Nak tanya macam-macam. Boleh Poji?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2010 08:37 AM | Show all posts
Reply 4# norim

dah book kat D'Senja utk 4-6hb Dec 2010 nnt.
Ptg kang nak bank in deposit..
Hope service and tempat OK...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 03:40 PM | Show all posts
mintak pendapat en. poji, anjungan beach resort & spa tu ada pantai x? kat dlm website dia tak tunjuk pon gambo pantai. cantik ke tempat dia?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 05:45 PM | Show all posts
Reply 5# attyra
Attyra.. lepas balik PP tu beri laporan ya. Terima kasih ya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2010 08:20 AM | Show all posts
Reply 7# norim

norim.. insya-Allah will share the exp n pics...
tapi lambat lg laa... a month lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 09:47 AM | Show all posts
bln dec pangkor still bukak utk pengunjung ek? sbb lau pulau area pantai timur spt pulau perhentian, pulau redang dh tutup dh sbb musim tengkujuh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 05:37 PM | Show all posts
XPNH KE PANGKOR......

HJT DI HATI MAU,TP LOM ADE KSMPTN LG
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 11:22 AM | Show all posts
XPNH KE PANGKOR......

HJT DI HATI MAU,TP LOM ADE KSMPTN LG
sAKuRa_204 Post at 27-10-2010 17:37



sama le...dh lama dh teringin nk g tp hubby x minat lak...tp lau ada masa n lau p.pangkor  tutup bln 12 ni mcm nk try je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 05:19 PM | Show all posts
nak pergi pangkor deepavali ni, tp semua hotel dah penuh..haih nak dok mana ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 05:04 PM | Show all posts
Pula Pangkor di Pantai Barat Semenanjung. Jadi sentiasa terbuka untuk dikunjungi kerana tidak ada musim tengkujuh dan gelora seperti di Pantai Timur.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2010 08:15 PM | Show all posts
Reply 12# kerawangcraft


cuba D'Senja or Ceria Bogak....
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2010 07:35 PM | Show all posts
aku dah g pangkor bulan 5 ari tu..rasa nak repeat neew year nanti...

pangkor tempat percutian bajet dan termurah banding dgn pulau2 lain..
hotel rm120 tu kira mahal la bg aku..hehe
kitorg sewa chalet je kat teluk nipah..rm80.muat 4-5 orang..aircond lagi tu..

to pojikun> ada no tepon kargo yg bawa motor n rider skali x??nak bawa masuk motor ke pangkor..
biasa kalau nak g new year,agak2 tempah chalet bila last?takot penuh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 12:43 PM | Show all posts
Salam semua,
Aku baru je balik dari pangkor semalam...
Menginap 3D 2N di Teluk Dalam Resort...motip percutian = nak rileks saje (tapi tak rilek pun...huhuhu)..kitorang tak keluar pun ke pekan pangkor @ teluk nipah area...sebab hari sebelom kitorang pegi tu anakku demam la pulak..so malas nak renyah2...takut demamnya datang balik...so kitorang hanya dok diam2 kt Teluk Dalam tu...

apa2 pun, nasihat aku pada korang yg nak ke pangkor pada cuti2 akan datang ni..BERHATI-HATI DI JALAN RAYA...masa hari sabtu tu, kedengaran bunyik ambulans dan bomba lalu...hubby aku dah agak dah, mesti ada accident kt jalan berbukit tu...mmg betul pun...sebijik van dah terbabas dan dengar dari cerita abang yg keje kt resort tu, 4 orang meninggal...ni kalau nak cerita lanjut kena tanye encik poji kite tu ye...so ambil langkah behati2 ya..lagi2 la pakai keta sewa tu kan...ok
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 04:02 PM | Show all posts
insyallah klu jd nk g pulau pangkor awl bln Dec..nk tye puteri bayu beach resort ok x?nk amik yg package tuk 2 org..tq kwn2 yg leh bg komen psal puteri bayu beach resort ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2010 12:52 AM | Show all posts
aku dah g pangkor bulan 5 ari tu..rasa nak repeat neew year nanti...

pangkor tempat percutian baj ...
ibnyahya87 Post at 31-10-2010 19:35


chalet mana yg ibnyah duduk? saya pun plan nak ke pangkor bulan 12 ni... tgh carik2 chalet.. ari tu ada tanya gak D'Senja.. dapat RM120 semalam...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 09:34 AM | Show all posts
pojikun da mai dah.....

aku xtaw lak ade version 2...hehehe....

p/s: nak p spital visit client....nt i updates k..
nk cuti skolah best sikit nk sharing kat sini.....

btw, sapa yg booking D'senja or Rimba Kem korg masa call mention le nama aku....sbb surely the manager akan realised how i help his business & in the mean time korg ngaku sbgi kawan aku..so sure dia akan powerkan servis beliau yg mmg sedia POWER!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 09:36 AM | Show all posts
Reply  kerawangcraft


cuba D'Senja or Ceria Bogak....
attyra Post at 30-10-2010 20:15



    wuaaaaaaaa dh boley bg idea..bguih2...
ade byk citer interestin sal pgkorr lately........

nt aku share
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 04:35 PM | Show all posts
nak pi pangkor 23/11 ni....dok kat pangkor island beach resort...

soalan: 1) better sewa kete ker just naik teksi tuk round2 pulau...
             2) bole tolong senarai pendekkan tempat makan,tempat yg wajib di lawati,tempat
                 yg tok sah pi..(sbb dah tak dan nak selak2...hihihi)

En pojikun...kalau nak sewa kete..u bole tolong uruskan tak? tq...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-11-2010 04:49 PM | Show all posts
pojikun da mai dah.....

aku xtaw lak ade version 2...hehehe....

p/s: nak p spital visit client ...
pojikun85 Post at 15-11-2010 09:34



  alalalala weii dik poji..
akak lupa nak mentioned nama nko time wat booking ari tu..
dpt rm120 semlm utk non sea view..
kira ok kan??
akak ke sana on 4th dec sampai 6th dec..

tunggu diik poji senaraikan kedai makan esp seafood yg murah... akak tunggu ni tau...
ingat nak guna khidmat teksi utk melawat.. ok tak???
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 06:18 PM | Show all posts
nak tanya la.. feri dr LUMUT - PANGKOR berapa RM ek? pastu nak tanya.... saya dtg 1 group dlm 8 org... ada tak dia provide van ke org 8 org? berapa agaknye tambang dr jeti ke D'Senja?

adeih... byk tul soalan saya ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 07:10 PM | Show all posts
wuaa byknye soklan.ermmmm...

1.kalu dok PIBR better amik teksi sewa ja...soh drebar teksi bwk round2 using pulau pangkor.RM 80 kot if not mistaken...so drebar akan bwk ke tmpt2 yg interesting spt:

.1. tokong foo ling kong
2. kilang satey
3. kota belanda & batu bersurat
4. pantai teluk nipah
5. kedai makan yg korg nak la....

aku suggest makan pagi ade tmpt2 nya...

1. kedai roti canai abg aku kt pekan pangkor
2. kedai mak aku kt kg sg piang besar kalau berhajat nak tau & nk mkn LAKSA MEE...
3. kedai Mak Unggai Laksa Goreng sebelah ptg yg masuk JJCM
4. kedai hassan utk lunch time..sedap woo..
5. kalau nk seafood cmna aku nk gtaw ekkk...sbb kedai area teluk nipah xda nama...tpi aku bg klu la nt...hahahaha...

2. tmbg feri rm10 per person utk pegi balik k.
3. teksi sentiasa ada tggu pelancong kt jeti pangkor ms korg tiba
4. psl kereta sewa aku blh tlg suggest bbrp nama kwn aku yg wat bisnes kereta sewa....

adekah aku mnjwb soklan korg?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2010 10:09 AM | Show all posts
Reply 24# pojikun85

boleh tak pm saye utk sewa kete sehari jek utk 8 org. klu de van pun ok. feri dr pangkor ke jeti lumut tu ade smp kul bape?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068778s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list