Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
22933
View
77
Reply

Tesco, Carrefour, Giant, Econsave...Mana destinasi anda?

[Copy link]

Author: kekbelacan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-10-2010 10:35 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by kekbelacan at 29-10-2010 10:53

selain Mydin mana korg pileh utk beli belah?
kesukaan korg lah utk destinasi beli brg dapor atau saja2 melepak ....

Mod,
aku ada buka kat CI tapi MOD sana tutup
tujuan aku hanya lah mkt intelligent kerana kat CI tu org nya bermacam jenis kira mass mkt
jadi dari respon kat CI tu, aku harap usahawan2 bole ler riki nak set up kedai or sewa kiosk kat mana...
nampak gaya aku kena buka kat sini dan skewed respond dari org2 yg sealiran sahaja
so info ni aku rasa penting utk usahawan
kalau MOD kat sini nak tutup pun kasi ler reason....

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=510118
Single Polls, Total 127 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 11:03 AM | Show all posts
tesco
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 11:18 AM | Show all posts
c4...
tesco jauh dr umah
giant cam x byk pilihan...+susun atur brg cam kurang selesa nk pilih brg...cam serabut jer
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 12:14 PM | Show all posts
pasaraya NSK wangsa maju..
x pon Central Mart...walaupon jalanraya..amatlah teruk lobang sana and sini..
tapi harga mereka adalah berpatutan
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 12:26 PM | Show all posts
kedai runcit pak abu je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2010 02:04 PM | Show all posts
maksud i.....take out ler reason jarak tu
kita compare important variables cam harga dan ambience
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 04:58 PM | Show all posts
Anda tak boleh tanya Tesco or Giant is better or is a preffered place to shop.

Setiap tempat berbeza ada corak berbeza. Ada juga walaupun Giant amat ramai org tapi gerai2 kat dlm tu sejuk aja. Orang lalu tapi tak membeli, direct ke Giant, keluar pun direct ke kereta atau stop kat KFC aja....
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 07:07 AM | Show all posts
saya suka beli barang keperluan kat speedmart99...selalunya,..harga barang yang saya selalu beli lebih murah dari hypermarket terkenal....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2010 10:25 AM | Show all posts
Anda tak boleh tanya Tesco or Giant is better or is a preffered place to shop.

Setiap tempat ber ...
cmf_WonBin Post at 29-10-2010 16:58
adhoc dulu
biasa kan org impulse buying so macam tu juga lah
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2010 11:33 AM | Show all posts
ikut aku suka beli barang basah katpasar awam..segar & personal touch . tp dh sibuk kerja, itu  lah yg ada.pi hypermart..suka tpt yg brg byk pilihan jenama, pelbagai jenis ,mudah nk parking,dkt public transport, jgn byk pekerja/org luar (takut),bersih  ..leh makan, beli brg lain mcm kasut, bj  etc buat banking ,gunting rambut.selalu spnd masa around 4jm gitu so mg satu bumbung.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2010 04:07 PM | Show all posts
Kak CT pernah sewa cart kat Mydin kan? Kalau tak silap Kak CT cakap dia tak suka ...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2010 08:16 PM | Show all posts
senang kat tesco je, ade yg barang betui2 jimat
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 12:06 AM | Show all posts
saya pun tiap bulan mesti go tesco beli barang keperluan sekali banyak, walaupun jauh skit, tapi jimat banyak compare giant yang lebih dekat..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 06:27 PM | Show all posts
Tesco - UK punya.
Giant - Hongkong punya.
C4 - France punya.
Econsave - local punya - cina.

So, aku pi Mydin - setiap barang yg beli ada pahala...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 07:02 PM | Show all posts
vote for giant tapi aku rase barang kat tesco lebey murah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2010 10:01 AM | Show all posts
oleh itu para peniaga sekelian....
kalau nak ambil kiosk ambil lah di TESCO di ikuti Econsave, Giant dan Carrefour
kerana traffic paling heavy berdasarkan poll di atas
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 03:39 PM | Show all posts
dlm byk2 ni mydin murah lg..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 12:47 AM | Show all posts
dulu aku suka gi tesco...

tapi...skang ni dah minat berbelanja kat mydin...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 10:16 AM | Show all posts
Reply 15# luve


    setuju jugakle most barang kat tesco lagi murah compara to giant, n most of the time prefer ke tesco lg coz tak sesak sgt especially tesco extra(case in shah alam seksyen 13) n also for the RHB Tesco Card Member ade memacam offer....but barang2x basah still lagi prefer pergi pasar coz more fresh n varities. Cume sometime kalau nak beli skit rather go to speedmart, Hero or kedai runcit biasa....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2010 09:19 AM | Show all posts
xde pun pool untuk Pasaraya Billion
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087893s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list