Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23833
View
44
Reply

Alza baru atau Stream terpakai; mtk pndpt otai2 skalian.....

[Copy link]

Author: guzzy       Show all posts   Read mode

Post time 2-11-2010 02:38 AM | Show all posts
beli je alza baru.
nak kata alza cam tin sardin, tgk gak la eksiden ngan ape, bape speed,
anyway kete pe pun kalo dah eksiden sure sardin gak. jgn smpai eksiden la kan..
kalo kata dah nak kena langgar gak tu, xleh nak wat pa lah.
kalo aku la.. teringin gak nak pakai keta baru.. pe pun pikiaq dulu dalam2.. haha

my dua kupang~
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 02:42 AM | Show all posts
amik jer lar stream... peformance puas ati, i-VTEC.. kalau accelerate, bunyik vtec yg terhasil sungguh menawan kalbu..  bawak stream 2nd lebih terasa hensem berbanding bawak alza baru.. wakakakak..

kalau model 2003, cantik lagi tu.. model maner?? iVS atau iS?? just my point of view, haku tengok, hampir kesemua owner stream, actually really jaga kete dier.. most of them jual kalau nak upgrade ke new model, atau upgrade yg lebih beso.. kalau yg full body kit, haku jamin bleh laku paling cepat seminggu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 12:59 PM | Show all posts
tanak try grand livina ke?
baru dan bukan kereta mesia.. kehkehkeh..
macabrester Post at 2-11-2010 00:28



    walaupun asal Jepun tapi dipasang di malaysia (serendah)... sama gak mcm civic, city, vios.... so... sendri mau ingat...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 11:58 PM | Show all posts
stream bagus gak. tapi spare part mahal la. kalau aku aku amek stream sebab ikut rase hati sebab da pernah naik heheheeh. alza x pernah naik g
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2011 05:40 AM | Show all posts
kalau sayang nyawa sendiri.. belila stream... ALZA body tin milo... kalau ko yakin tak akan accident... tak pe laa
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:58 AM | Show all posts
yg lain.. nanti haku tulis, haku nak gi berak jap..wakakaka ...
Fast-N-Furious Post at 30-10-2010 16:10



    muka ada cantik.  tapi cakap berak2 sini tempat tatak sesuai maaa...

TT angkat stream je lah.  mungkin 2nd ada sikit2 masalah tp boleh setel....  jgn risau sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 11:42 AM | Show all posts
kalo aku, aku amik honda stream.

brg baru x semestinya berkualiti.

cth simple jeans levis kat  ...
otai_g Post at 30-10-2010 04:02 PM



Levis bundle mana ada nak rosak.. repair semua.. kalau yg keta sekali rosak, sakit woo.. koyak wallet baru ada akai lulz
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 06:48 PM | Show all posts
aku pn vote for honda, aku dh pernah bawa perodua, proton and honda..aku rasa dlm byk2 tue honda laa plg best dr byk segi......cuma honda spare part mahal la skit dr perodua...

jiran aku nie beli alza plate no WTX kira baru la lagi..tp smlm towing lorry dtg angkut alza dia, sbb enjin tkleh hidup rasanya...sbb masa dia keluarkan dr gate umah pun kena tolak ramai2...ntah lee
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 08:27 PM | Show all posts
alza vs stream.. most of people will vote for honda.. walaupun 2nd hand.. honda beb cc 1.8@2.0 pastu vtec.. ruang lebih besar.. re-sale value pun tinggi, selesa, laju, pick up, spare part senang nak cari walaupun mahal, CBU, tahan lasak, harga susah nak jatuh, lawa, cun, cantik, nak bawa ngorat awek wat bini no.2,3,4 pun boleh.. masuk 17inch pun pick up masih ada lagipung demo kang berkemampuang hehehehe kecek ghanu skek....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 08:32 PM | Show all posts
haku andaikan option ko adalah honda stream 1st generation

interest = dua-dua pong lebih kurang j ...
Fast-N-Furious Post at 30-10-2010 16:10



    g berak 30/10/2010 abis berak 2/11/2010 uiks lama nyer demo g berak sembeli ke apa? hmy3:

hheheheh  jgn mara ek.. kawang bergurau je hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 02:33 AM | Show all posts
tt dah beli keta???
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 10:24 AM | Show all posts
Pengalaman aku yg penah pki stream 2.0 ivtec,alza pki dlm 1bln mmg better stream..stream pki 6thn mmg aku htr servis kat honda center ikut time mmg tip top performance stream.bw alza mcm bw kancil versi besaq.klu jln dekat mmg best pki alza tp jln jauh semput beb.
Tp klu nk amik stream 2nd hand ko kene carik owner yg benar2 jg kete..tp nk crk yg betul2 tu payah tu..
Awat hg hbq lambat sgt klu x blh aku jual ngn ko hihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 12:19 PM | Show all posts
vote for stream..go for honda

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 01:31 PM | Show all posts
Reply 32# naj


    kenapa downgrade bro...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 01:37 PM | Show all posts
hee..brother..aku vote for stream 100%
sebab aku pakai stream..2.0, 2004
asal maintain service..bawak still rasa mcm baru je lagi
sebab baru test drive swift dgn fiesta...adoi... bwk stream aku jugak yg best walaupong dah 6 thn
kami ingat nak tukar odyssey absolute..tgh usha...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 04:24 PM | Show all posts
Reply 34# Rempit_25

Alza tu aku bg kt org tua aku....ank makin btmbh so kene amik beso skit dr stream.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 04:24 PM | Show all posts
aku pun dah tgk2 stream td...nk beli tap tahun 2003 punya (1.7), korang rasa samada aku amik stream tu ke atau aku amik keta grand livina tahun 2008 punya(sekehen gak). aku pun dah pening sbb harga sama....tp honda punya tu dah lama punya...yg grand livina ni baru gaklah lagi..ada warenty setahun lagi..agak2 korang mana yg aku patut pilih.....kalau dari keluasan...dan body tu stream macam cantik dari livina...tolong bagi pendapat k.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 02:26 AM | Show all posts
kalo nak luas.. ambik innova je.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 07:27 AM | Show all posts
aku pun dah tgk2 stream td...nk beli tap tahun 2003 punya (1.7), korang rasa samada aku amik stream  ...
waneza Post at 25-1-2011 16:24


interior sama jer luasnyer..tahap performance honda is better walaupun hanya 1.7...
tapi cuma tahun tu agak lama sgt..carilaa tahun yg agak baru sket...kalo nak wat loan mungkin downpayment agak tinggi sket kot...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 09:35 PM | Show all posts
model maner?? iVS atau iS??
Fast-N-Furious Post at 2-11-2010 02:42



    ape bezanya??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list