Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
23843
View
44
Reply

Alza baru atau Stream terpakai; mtk pndpt otai2 skalian.....

[Copy link]

Author: guzzy       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2011 08:55 PM | Show all posts
aku pon pki stream 2.0 RN3 .. CBU ... dah setahun lbh ... dri ambik 1.7 baik ambik 2.0 .. minyak save skit ... maintenance aku tak susah , pki plug iridium cukup , minyak pki honda punya , termasuk minyak gear box ,, dah .. bule tahan lebh 50 000 km ... stream guna timing chain , jd tak perlu risau 85 000 - 100 000 km .. nk tuko2 .. timing chain bule smp 300 000 ... sesilap pki tak smp 60 000 km dh nak tuko oddysey .. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2018 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku...aku amik stream 2.0 rn3 atau rn5...tahun tak kisah beb..honda jgn tkut laaa..kualiti ada...aku pon mcm ko..skg tgh nak cari rn3 ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2018 04:20 PM | Show all posts
guzzy replied at 31-10-2010 12:22 AM
honda 2 thn 2003,
tgk enjin cam ok lg,
da cba wat turning '8',sumer ok lg, cma tang rack ste ...

o.k aje scond hand but...ini yang wajib tukar....
tayar 4 pcs : 1200
timing belt : 700
water pump : 500
break pad : 500
atf : 100
rotor disk : 500
other :

awak kena sediakan dlm 10k cash...untuk tukar....alat ganti....ini. baru berbaloi pakai kereta second hand
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 08:40 AM | Show all posts
pawie replied at 13-3-2018 04:20 PM
o.k aje scond hand but...ini yang wajib tukar....
tayar 4 pcs : 1200
timing belt : 700

wow...lama giler posting kawan tu baru ko reply bro haha...8 tahun dia tggu ko reply
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 08:44 AM | Show all posts
pawie replied at 13-3-2018 04:20 PM
o.k aje scond hand but...ini yang wajib tukar....
tayar 4 pcs : 1200
timing belt : 700

btw.... info ko bagi ni kalau org ikut boleh papa kedana dibuatnya......tak perlu pun nak berhabis duit tukar itu ini, brg elok ko nak suruh tukar buat apa? pakai je la dah rosak baru tukar...org beli kete second sebab tak mampu nk beli kete baru, yg ko pula suruh tuka itu ini..tak perlu semua2 tu....tuka mana yg rosak je  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093873s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list