Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
73900
View
282
Reply

Mencari Pembantu Rumah Harian

  [Copy link]

Author: sicomel123       Show all posts   Read mode

Post time 27-11-2010 10:25 PM | Show all posts
Reply 53# mikasa


    Yup.. betul tu.. masalahnya mcm tak ada je yg offer daily maid kan.. lagi satu kalau thru agent.. agak mahal kot reganyaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2010 10:31 AM | Show all posts
aku ada hantar email tanya agen yg provide daily maid tapi belum reply
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 11:48 AM | Show all posts
semalam sy trima sms dr bibik sebelah rumah.dia ckp kawan dia ni umur baya2 dia lbh kurang 40 mcm tu..duduk KL dlm pecubaan nak lari dr majikan sbb kekerasan.so dia nak sgt2 kalo sapa2 blh terima dia jd pembantu rumah sementara.

kalau sapa2 brani take risk..blm pm sy yer..sy bg no telefon
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 02:45 PM | Show all posts
Reply 56# zalliza1717


    Zalliza.. dia dok Kl area mana? Dia datang sini illegal ke atau mcm mana? Dia nak ke kerje daily maid?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 03:04 PM | Show all posts
Reply  zalliza1717



    Zalliza.. dia dok Kl area mana? Dia datang sini illegal ke atau mcm man ...
enasabrina Post at 29-11-2010 14:45



  mngikut kata bibik ni dia dok condo kat jalan klang lama..x tau pulak legal ke tak,tp rasanya legal kot..sbb semlm jugak dia minta no tepon konsulat indonesia,maybe kalo x der tmpat mana nak lari dia lari gi konsulat kot..rasanya dia bukan daily maid ni..tp full time maid yg larik dr majikan.maybe harga blh nego kot sbb bunyi mcm tedesak jer..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 05:07 PM | Show all posts
mngikut kata bibik ni dia dok condo kat jalan klang lama..x tau pulak legal ke tak,tp rasany ...
zalliza1717 Post at 29-11-2010 15:04


Boleh check pm u....i berminat lak nak ambil dia....{:1_143:}
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 12:17 AM | Show all posts
sapa dok area bangi...petang tadi nampak satu iklan banner kecik pasal offer part timer maid..banner sebelum trafik light sebelah kanan  nak pergi equatorial bangi, kebetulan pergi bangi tadi tapi tak sempat nak ambik no contact sebab tengah rush lagipun nak berhenti banyak lak kete kat belakang
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 12:49 AM | Show all posts
Reply 39# anisk

anis ada contact daily maid yang lain x? boleh bagi no tepon diorg x? tq ye
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:46 AM | Show all posts
mngikut kata bibik ni dia dok condo kat jalan klang lama..x tau pulak legal ke tak,tp rasany ...
zalliza1717 Post at 29-11-2010 15:04



    salam,
berminatlah sy nak amek maid ni...
boleh tak bagi kat saya..
gaji boleh runding...
just jaga anak n kmas umah sikit2..
masak tak payah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:48 AM | Show all posts
salam,
berminatlah sy nak amek maid ni...
boleh tak bagi kat saya..
gaji boleh runding. ...
mummyqis Post at 2-12-2010 10:46



    semlm akak ni kata maid ni x jadi pulak nak lari..tp dia ada ckp sedara dia akan smpai msia dlm seminggu dua ni..apa2 nanti dia maklumkan
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:50 AM | Show all posts
Reply 63# zalliza1717


    kalau ader pm saya yer..tq
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 04:43 PM | Show all posts
me pun nk cr daily maid if ada...me dduk kat puncak jalil..
just nk monitor ank..sorang je...
kemas umh sikit2...
if sesape yg tau.. pm yek...thx
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 05:34 PM | Show all posts
uh...akhirnya berjaya jugak aku dapat sorang daily maid nie...die kerja kedai makan, tapi tak larat keje kedai...so aku try suh die datang arini...tengok die kemas ok tak...erm....sama aje mcm aku amik ngan ajen pun...tapi tutup2 mata ajelah...

aku cuma nak pakai dalam tempoh 2-3 bulan aje...sementara dalam pantang...mujur die sanggup nak datang setiap ari...so takyah dok sama ngan aku...huhuhuh lega...selesai satu masalah aku...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:00 PM | Show all posts
Reply 66# aku_blur


nak tanya...ko duk area mana?kalo area kota damansara...maid ko tu blehla pas kat aku kalo ko xmo lagi..hehe
xpun manala tau kalo dia ada kwn2 yg nk keje cam dia gak...aku pun mmg tgh2 cari ni...kalo bleh nak start jan/feb next year..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 08:14 AM | Show all posts
Reply 67# chicmushroom


    aku dok perak la...die tanak berjauhan dari somi die...die sanggup ikut aku balik kampung di johor selama sebulan...selebihnya die nak di perak nie...erm...satu cadangan aku kan, ko kena berani gi tegur indon2 yg keje kedai makan tu, tanya ada tak kawan diorang nak keje pembantu umah...biasanya indon yang dah pernah keje kedai makan memang suke kalau ada org nak suruh jadik maid aje. sebab kedai penat...tapi indon yg biasa jadi maid berangan2 nak keje kedai makan...

aku dapat ni camni la...aku selalu amik part time maid nie...anytime aku nak suruh die bersihkan, die akan datang. jadi dia dah biasa dengan cara aku...dan die kata aku tak cerewet. jadi aku tak tukar2 org...so bile aku betul2 nak pakai maid dalam pantang, die rekomen la kat aku kawan die...sebab die dah kenal kite camne...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 04:16 PM | Show all posts
Reply 68# aku_blur

aisehh..perak ke?hehe...jauh plak kta.aku ada gak tanya2 kat cni...tanya cleaner kt opis,kt ang indon yg keje kedai pun aku tanya gak..tp mostly yg bminat nak duk kat umah.aku xmola full time camtu.xpela...nnti aku tanya2/iklankan lg..tq for the tips...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 05:27 PM | Show all posts
Reply 69# chicmushroom


    ok takpe same2....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 11:48 PM | Show all posts
mysuria skrg ni pun tgh cr daily maid ni.. me& hb punya idea tampal notice kat kwsan perumahan flat dekat2 rmh me.. me dok teres.. so, rasanya x de kot dekat2 rmh.. tp about 500m from my area ada rumah flat. so kitorang tampal notice informed that daily maid needed. bgtau kwsn rmh kat mana & working hours from what 2 what.. gaji x mentioned. alhamdulillah.. td ada org call.. InsyaAllah, nampak mcm berminat. lusa nak g jumpa dia... esok me x de.. harap2 dpt la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 09:29 AM | Show all posts
me pun dah dapat sorang daily maid..mula2 rasa agak mahal nak bayar RM700 sebulan..tp tgk cara dia keje, buat masa ni alhamdulillah..mmg tip top..rupanya dia ada pengalam keje kat Saudi 15 tahun..buat keje mmg tak yah suruh..priority jaga anak aku yg berumur 1, 4 and 6..even anak aku yg kecik skali tu pun ok ngan dia..tu yg aku bersyukur sgt2 tu..sejak dia keje 1/12 hari tu, lapang dada rasanya....msk setakat goreng2 and masak nasik sumer dia yg buat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 05:23 PM | Show all posts
Post Last Edit by jo_je at 8-12-2010 17:34

skrg ni manalah nak cari pembantu rumah bergaji rm450... maid saya kemboja gaji rm450
itupun tahun lepas ambil dia.. skrg tak dapat dah paling tak pun rm600.. indon pun sama
nak lebih.. kalau harian pembantu pun lebih kurang gitu juga...

jiran saya maid indon harian 5hari seminggu.. start kerja jam 7pagi-5ptg sehari rm50..
kalau lebih masa tambah duit lagi. hari sabtu atau ahad kerja bayaran rm50 juga..
kalau sebulan dah berapa seribu lebihkan. jiran saya takde anak kecil maid
cuma kemas rumah . kadang-kadang kalau jiran saya bercuti
saya pinjam maid dia masa saya takde maid dulu..

cuma nak pesan kadang2 maid daily ni diorang suka2 berhenti kerja..
tak berkenan dihati berhenti jer.. kalau rasa tempat tu sesuai dgn dia lama lah dia kerja.
sebab diorang takde masalah nak kerja sebab ramai orang nak maid daily ni..
so majikan juga yg penat.. saya dulu pakai juga maid daily gaji rm750.
hujung minggu dia balik. last2 suami tak bagi kerja plak..
maid ok tip top dgn saya takde masalah.. yg muda plak ambil berhenti kerja
tak larat nak jaga baby.. padahal bukan setiap masa dia jaga.. cuma masa saya hantar
anak ke sekolah jer.. bila saya balik saya jaga.. macam2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 01:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by fieda07 at 10-12-2010 15:50

salam..
saya ada 2org maid bru sampai seminggu dr medan..
umo 30an dan 40an..harga rm1.5k..tp permit kna wat sndri..
sapa yg berminat bole pm saya..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 08:28 PM | Show all posts
fida,check pm
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 10:18 PM | Show all posts
Reply 72# ariani


bole cek pm u..tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 12:33 PM | Show all posts
nak share satu cerita, ni kawan makcik, slelau ambik daily  maid yg dtg cuci2 rumah seminggu sekali...dah lama dia ambaik dgn soragn indon ni, keja pun ok sbb dahbiasa, ...nak jadi cite indon ni dah tak boleh keja..nak balik negeri ke apa, tak ingat dah alasan dia, so dia rekemen indon lain, utk ganti tpt dia...selepas 1x indon tu dtg, mlm esoknya rumah kawan makcik kena rompak..& perompak tu mcm dah tau kat mana dia simpan barang2 semua ...
hanya utk peringatan, berhati2 lah dgn diorang ni, takut terkena..sbb diorang tahu kita memang terdesak
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 01:49 PM | Show all posts
btul tu..kita xbole percaya 100% pd maid..dorg pn manusia biasa..
sentiasa rasa waspada dan syak..x kirala maid dr mana @ sebaik mana pn..
selain itu doala byk2, mudahan dijauhkan dr sgl hal yg buruk..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061194s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list