Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
74485
View
283
Reply

Mencari Pembantu Rumah Harian

  [Copy link]

Author: sicomel123       Show all posts   Read mode

Post time 12-12-2010 06:39 AM | Show all posts
If u are staying in U5, are you familiar with Kg Melayu Subang, Kg Melayu Subang Tambahan or Pekan Subang area?  Cuba round kat situ dan cuba tanya, kalau ada yg boleh jadi daily maid. But, transport could be a problem.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2010 07:02 PM | Show all posts
just nak share , sebelum nie aku beria nak cari daily maid jugak..sebenarnya , aku nak pengasuh je , semua keje rumah boleh buat sendiri sebab anak baru sorang je...

alhamdulilah. aku dah dapat sorang budak dari kampung , aku mintak mak aku carikan sesapa yang nak jaga baby..budak nie cucu kepada pembantu mak aku kat kampung( mak aku meniaga makanan) , yang aku tahu budak nie datangnya dari family yang susah , belajar setakat spm je.

nak datang kl pun takut nak naik bas,,, next week adik aku akan hantarkan..

gaji aku bagi rm500- ok ker? , (setakat jaga baby je--makan , tempat tinggal  etc semua tanggung
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 10:18 AM | Show all posts
me pun dah dapat sorang daily maid..mula2 rasa agak mahal nak bayar RM700 sebulan..tp tgk cara dia k ...
harimau76 Post at 8-12-2010 09:29



    bestnyaa... camna leh jumpa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 08:42 AM | Show all posts
salam..
maaf kedua2 maid yg ditawarkn da ada majikan..
kemasukan bru awal bln dpn..akan sy maklumkn kemudian
terima kasih kpd yg berminat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 11:57 AM | Show all posts
salam..nk join boleh x...sy nk jgk amek daily maid..kalau ada la..
area Meru, klang..tp start lame lg..dlm bln 3 thn dpn...sbb skang tgh tunggu nk deliver 2nd bb..
jaga anak shj...keje start dr pukul 8pg -n 5.30 ptg..
gaji boleh dirunding..kalo ade yg berminat let me know ya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 12:24 PM | Show all posts
Reply 45# Iris_nash


    kawan2 ada tapi semua nak kerja dekat2 area me tuh jer..tak mau jauh2...takder agency apa2 pun hehehe...me bayar dia gaji rm600, me rasa berbaloi sebab dia ajaga nak me twin...kalau hantar nursey pun lebih kurang gak kan....
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 03:49 PM | Show all posts
salam..nk join boleh x...sy nk jgk amek daily maid..kalau ada la..
area Meru, klang..tp start lame  ...
owner Post at 14-12-2010 11:57



ingatkan semua yg nak cari maid area kl dan shah alam rupa2nyer ada gak area meru, aku pun tengah risik nak cari daily maid ne.. bukan  jaga babay tp jaga org tua (dah tak pandai urus diri, tp masih  kuat) sambil tlg kemas umah. tp area Bukit kerayong.. nak tanya kat sini segan lak sebab nun jauh heheheh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 03:52 PM | Show all posts
dulu aku pun pernah jd daily maid .. jaga anak 4 org yg paling besar baru tadika, masuk kul 7.30 balik kul 6.00 tp kekadang tu terlajak.  keje umah tak payah buat tp aku ne jenis tak leh tengok umah sepah2.  akubuat semua dari basuh kain ke kemas umah cuma masak tu taklah aku cuma tlg masaknasi je sebab tengahari mem balik.. gaji cum RM120.00 heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 05:05 PM | Show all posts
just nak share , sebelum nie aku beria nak cari daily maid jugak..sebenarnya , aku nak pengasuh je , ...
mikasa Post at 12-12-2010 19:02


Ok, sesgt lah tu rm500 bagi starter cam adik tu. Kalu aku starter aku bagi rm350-rm400 je dulu.
Lama2 baru aku up kan rm500.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 05:18 PM | Show all posts
btul tu..kita xbole percaya 100% pd maid..dorg pn manusia biasa..
sentiasa rasa waspada dan syak..x ...
fieda07 Post at 11-12-2010 13:49


Jgn cakap maid la.. cleaner indon kat opis aku ni pun dah pandai menipu.
Tuang waktu keje tu toksah cakap la.
Derang ni yg aku prasan asal dah keje 2 thn aje, mulalah buat perangai.
No wonder aku terpikir kenapa boss aku tak bagi maid dia campur gaul ngan maid rumah sebelah.
Nasib baik pun maid dia jenis ikut kata.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 12:12 AM | Show all posts
Hi sy pun cr pmbntu rumah . Sy kt area kempas jb. Sape2 berminat/ knl
sape2 let me know. Keje xsusah pun just wt simple2 keje rumah then jg anak 2 org . Sorg 2taun++ sorg baby. Bleh strt jan 2011 gaji bleh runding dlm 450-500 okies tq
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 09:51 AM | Show all posts
salam...saya area putrajaya...kalau ada daily maid yang mama2 semua tahu...boleh pm saya..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2010 11:49 AM | Show all posts
Reply 88# izza_75


    izza,check ur email yer
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2010 01:34 PM | Show all posts
Reply 88# izza_75

in maid indon mari ke?...atau pembantu rumah org kita?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2010 05:06 PM | Show all posts
Reply 88# izza_75


    check ur email pls thanks dear
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2010 05:11 PM | Show all posts
i pun sebenarnya tengah mencari daily maid. i ada anak 2 org. Seorang masuk Tahun 2 (8thn) sorang lagi 3 tahun. I tinggal kat Taman Seri Gombak. yang penting utk jaga anak2...
kalau ada dengar2 yg berminat tolong inform saya ekk. thanks
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 10:01 AM | Show all posts
ramai juga yang email izza pasal maid nih.... sebenarnya mmg susah nak dapatkan maid yang bagus... m ...
izza_75 Post at 28-12-2010 09:29


salam iza..
agen ni yang bernama NANI ke?...kalo namanya nani mmg hampeh ni..jgn caya sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 11:04 AM | Show all posts
iza, i ada reply ur mail minta no agen tu, boleh reply x? thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 10:16 AM | Show all posts
aku pon nk cari pembantu harian... lokasi balakong..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 06:06 PM | Show all posts
Salam...
Sy pun ingat nak try la ambik sorang daily maid ni....khas utk jaga my twins nanti.
Tp ok ke nanti eh...kut influence maid sedia ada jer sbb sama bangsa...
Nak cari melayu mcm pyah jer nak dpat.
Nak minta my mom duk sekali utk tengok2kan tu mmg la payah sbb my mom keje n duk jauh.
Apa pendapat u all?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 12:27 PM | Show all posts
Saya pun nak cari gak...maid dah nak berenti hujung bulan ni....
____________________________________________________
Mencari pembantu rumah tempatan atau asing.

Utk menjaga anak 2 orang (8 Thn & 3 Thn), Membasuh baju & menggosok baju, Mengemas rumah.

Boleh tinggal sekali atau tinggal asing (9 pagi - 7 mlm)

Gaji boleh runding = 550 - 650

Area Kota Damansara Seksyen 8
0123475783 (meor)
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 01:49 PM | Show all posts
Salam semua.  Saya amat memerlukan pembantu rumah Melayu ( balik hari @ tinggal sekali) Gaji RM 400-500 mengikut hari bekerja. Ibu tunggal warga tempatan amat dialu-alukan. Saya tinggal di area Seri Petaling, KL.
Klu ada info tolong email kat saya ya.. ila_hairi@yahoo.co.uk.   

Terima kasih semua.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 10:28 AM | Show all posts
aku pun nak cari daily maid....
area Putra Perdana,Puchong
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 10:31 AM | Show all posts
semlm akak ni kata maid ni x jadi pulak nak lari..tp dia ada ckp sedara dia akan smpai msi ...
zalliza1717 Post at 2-12-2010 10:48


walaupun kita terdesak cari maid...jgn lah kita ambil maid yg nak lari dari majikan.....
kena pikir juga betul ke majikan dia dera dia....maid tu yg problem.....
nanti dia dah kerja dgn kita dia lari dan mengadu pada majikan baru dia kita dera dia pulak.....
hmmmmm
(just my 2 cents.....)
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 02:16 PM | Show all posts
salam..
nk mntk pendapat..
klu korang la kn, amk x maid yg berat dia 100kg lbh..
daku tgh pk ni larat ke dia nk jg anak2..umo muda lg br 18 thn..org melayu kite..
anak2 aku dh le sume boy..lasak2 lak tu..adehhhhhhhhh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046869s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list