Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
72535
View
279
Reply

Mencari Pembantu Rumah Harian

  [Copy link]

Author: sicomel123       Show all posts   Read mode

Post time 20-1-2011 09:34 PM | Show all posts
ada tak sape2 kat sini yang tinggal area kajang, bangi, serdang or seri kembangan yang memerlukan cleaner yang akan mengcleankan umah korang??? i mean, cuci2 rumah services.
tapi ujung minggu jer tau.. hari sabtu or ahad. ( tapi ahad tu sebelah petang la sebab pagi tu xleh)...kalu ada sape2 yg berminat,sila pm i okey....
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 02:02 PM | Show all posts
Reply 106# babyjelly


    ppayah gak if obese kan? tak terkejar anak kita nanti
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 03:16 PM | Show all posts
Reply 108# cn7

2 la psl..sy tgh cari yg lain ni..harap2 ade la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2011 04:41 PM | Show all posts
salam....
sy bukan nak cari maid...tapi,nk bgtau kalo ade sape2 yg nak pakai maid,pm la sy...bukan utk sy tapi untuk sepupu sy...dia ni fully housewife so nk cari duit nak tolong asben dia la....tinggal kat area selayang....kalo utk jaga2 anak,masak skit2 bleh kot...then gaji pon dia x kisah asal lepas bayar duit tuisyen anak dan bleh tolong asben dia bayar bil letrik ngan air. Sepupu sy ni ada anak 3 tapi yg 2 tu dh sekolah. Katenye kalo time dari kul 8.30 sehingga kul 5.30ptg tu ok la...suruh tolong iron2 baju ke,mop2 lantai ke...lipat2 kain ke...ok kot....
kalo ada yg interested,pm sy yer...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2011 09:04 PM | Show all posts
Salam,

Saya ada buat domestic helper ni, sy tinggal di kota damansara seksyen 11. Saya buat part time jer sebelum ni sbb sy ada anak 4, 1 org di hostel & 3 lg dgn saya. Nak kena urus dorang gak

Saya blh mula kerja lepas hantar dorang g sek agama kat sek 7. berkemas, jaga anak & masak la sikit2. Klu nak mintak tgkkan kerja sekolah sikit2 boleh la.  Intention sy sebenarnya nak mengasuh kat rumah je, transit ke, mudah sikit nak tumpukan dgn urusan rmh.

Berminat blh pm saya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 07:12 AM | Show all posts
hondajazz/mrs jerry

i berminat. pls call/sms me @ 0136892245.urgent
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 02:37 PM | Show all posts
kalau ada daily maid atau maid yang nak kerja kat putrajaya PM saya..tq
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 02:39 PM | Show all posts
salam..
nk mntk pendapat..
klu korang la kn, amk x maid yg berat dia 100kg lbh..
daku tgh pk ni l ...
babyjelly Post at 12-1-2011 14:16


kalau badan besar kalau dia berpeluh badan bau le...i pernah ada maid badan besar, bau badan punya la dahsyat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 02:00 AM | Show all posts
Saya mencari Pembantu Rumah untuk menjaga ibu bermula secepat mungkin. Beragama Islam . Daily / Full time. Gaji boleh dirunding.

Hubungi: 0126277094 - Siti
Email : arwenon7@yahoo.com
Lokasi: Seksyen 4, Kota Damansara
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 11:42 AM | Show all posts
kat mana nak cari pembantu rumah wrga malaysia....
mungkin org kampung yg susah yg tinggal sebatang kara.....umur dlm 40an
tapi kat mana nak cari ye....
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 12:16 PM | Show all posts
susah jgk nk cari pembantu org kita neh
kakak saya ada pergi cari kt kampung
budak2 perempuan yg lepas skolah tp x de kerja berminat
family x bagi pulak padahal miskin
at least dpt la bantu keluarga, ni nk suh jaga adik2 kat umah
maknye x kerja gak...susah le nk bantu cenggini punya mentaliti
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 01:45 PM | Show all posts
bagus gak ye thread ni..warga kita yg perlu extra income boleh offer diri kat sini..
i dont mind ada daily helper..
actually i just perlukan org yg boleh dtg rumah i around 6.15am to 8.30am, then nanti time anak balik sekolah is from 3.15pm to 7.00pm..
tak buat kerja satu apa pun takpe, janji tunggu anak2 di rumah and jaga makan minum until me or my husband balik..
bagus nya kalau ada..husband i kata hire guard tp i tak mau sbb org lelaki maybe tak berapa nak uruskan budak2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2011 07:05 AM | Show all posts
mmmmm.... nak join gak ler.

me tinggal kat jln ipoh batu 3 1/2. tgh nk carik maid gak. mainly utk buat keje2 umah i.e. kemas umah, sidai / lipat baju, ironing & if possible - masak. rumah me apartment 3 bilik.

me ada anak sorang. baby nk masuk 10 bulan. tapi baby selalu me yg jaga. maid cuma tolong jaga baby sikit2 je. sbb me x keje - me duduk umah.

kalo dpt yg live-in lagi bagus. if not - daily from 8 am- 7 pm. sunday off. gaji bole runding.

pm me kalo ada yg bole tolong. thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 09:18 AM | Show all posts
kat mana nak cari pembantu rumah wrga malaysia....
mungkin org kampung yg susah yg tinggal sebatang ...
saleharr Post at 1-2-2011 11:42



saya pnh bt iklan kt suratkhabar..mmg ramai warga malaysia yg nk keje sbg pembantu rumah..tp sume nyer janda yg ade anak kck..1 thn..2thn..5 thn..maksud nyer ank dia pn akan tngl ngn kita skali..gaji 600 ke ats..klu bkn janda pn yg ade mslh rumah tangga..kite nk cr yg ble jg ank2..yg ade mslh mcm2 ni ssh la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 09:22 AM | Show all posts
salam..saya mencari daily maid tuk bekerja di putrajaya..dr 7 pg-7 mlm..klu ade yg berminat PM sy ye..TQ
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 08:54 AM | Show all posts
baby jelly, u baca kat suratkhabar mana? i tak pernah baca pun?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 09:21 AM | Show all posts
baby jelly, u baca kat suratkhabar mana? i tak pernah baca pun?
Ariys21 Post at 8-2-2011 08:54


bc kat bhgn iklaneka tu kot...
yg byk iklan kecik2 tu...
rmi gak org wat iklan ni utk cr daily maid...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 10:17 AM | Show all posts
suratkhabar mana? i kalau baca paper, baca online or the sun je
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 10:30 AM | Show all posts
Reply 113# alexandria_iz


Salam,jika puan masih mencari maid,sya menawarkan perkhidmatan pembantu rumah asing (PRA)...Jika berminat boleh hubungi saya or sms di talian 010 4363797 untuk keterangan lanjut....Insyallah sya akan membantu...thanks
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 10:51 AM | Show all posts
Saya nak tumpang gak r
saya nak crk umah pengasuh anak sekitar putrajaya lebih tepat lagi persint 9
dl anak anto nursery tp asyik demam n batuk n selsema
skang neh pun anak duk pital dah 4 malam admitted
tolong pm saya ye
A.S.A.P
tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 11:45 AM | Show all posts
saya mencari pembantu rumah sepenuh masa untuk mak mertua saya.
lokasi=kampar, perak.
tugas=menjaga dan menguruskan 3 warga emas (opah, pak dan mak mertua)/membuat kerja2 rumah.
gaji=boleh dirunding (RM800 ke RM900)
diperlukan SEGERA.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 01:05 PM | Show all posts
baby jelly, u baca kat suratkhabar mana? i tak pernah baca pun?
Ariys21 Post at 8-2-2011 08:54


bt iklan dkt surat khabar metro..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 08:50 PM | Show all posts
Saya nak cari weekly maid, datang umah friday or saturday, cuma tolong cuci umah, mop, vacuum, and iron.. Sya stay kat Puchong, sape instersted please PM me..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 11:23 AM | Show all posts
saya ingin mencari daily maid, utk bln 6 or bln 7 nnti, diperlukan selepas saya bersalin...saya tinggal di petaling jaya, sapa2 berminat boleh PM saya
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 12:55 PM | Show all posts
Ada tak sesiapa yg berminat nak jaga 2 org budak yg sgt cute (newborn dan 2 tahun setengah) start bulan October 2011 di sekitar bandar sri permaisuri?
Gaji boleh runding..
Takyah masak ke hapa.. just jaga baby..
PM sy please..
8pg-6ptg
Klu nak keja kat rumah sbg pembantu pun boleh.. gaji lain skit.. thanks..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066335s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list