Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
72507
View
279
Reply

Mencari Pembantu Rumah Harian

  [Copy link]

Author: sicomel123       Show all posts   Read mode

Post time 9-2-2011 01:04 PM | Show all posts
haaaa..bagusnya thread ni..
kini nak carik helper waktu pantang nanti..
untuk tempoh 30 hari sudah memadai///
part time pun ok..
dari pukul 8 sampai 2 petang pun ok.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 03:14 PM | Show all posts
Saya mencari Pembantu Rumah Tempatan / Asing..full time or partime pun takpe..
masa kerja 9pagi -7mlm... gaji boleh bincang....600 keatas...

utk jaga anak (3 thn & 8 thn) dan rumah...

call saya 012-3475783
Lokasi: Seksyen 8, Kota Damansara
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 09:01 AM | Show all posts
saya mencari weekly maid tp bkn every weeks dtg umh saya. 2minggu sekali je dtg mean 2 kali sebulan la untk kemas,sapu, mop umh, cuci lantai, cuci toilet. iron baju x pyh.

klu ada yg berminat PM sy ye. area di batu caves
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 11:37 AM | Show all posts
aku nk tanyer... camner korg control telefon umah yer if amik daily maid ni?
live in maid senang la jugak, kiter leh potong gaji dier ke aper...

aku trpk nk tanyer.. coz maid aku aku akan blk ujung bln ni..
bil tepon smpai, byk giler dier call no hp.. sumer indon..
aku risau gak if dier wat byk call, bill smpai biler dier dh blk nnti..
sblm2 ni, sumer dier mntk permission.. ni dh berani main bantai jer..
any suggestion?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 12:13 PM | Show all posts
Reply 129# nurryn


    biasalah tu sebelum hantar balik dia buat taik camtu
pakaiphone yg boleh trace call, mcm yg panasonic tu...tak pun u susruh dia beli IDD card tu pakai duit dia & bagi dia guna phone rumah utk call
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 12:53 PM | Show all posts
Reply 130# misy

tu la misy.. i even dh return kn hp dier since lgi 2 weeks nk chow..
dier x moh pkai... minah ni kedekut giler... u prcaya x duit dier langsung x luak...
ader la aritu beli blender sebiji.... tu jer....
beg pakaian dier nk pow aku nyer yg dh buruk tu.. aku soh buang, dier smpan bwh katil... nk pkai..
trpaksa la aku beli baru..
smpaikn pad aku pon dier sapu... adeh...
ckp la dh abes, cam la selama ni aku x belikn..
kesian mmg kesian... aku x kesah if dier mntk permission...
ni main bantai jer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 12:57 PM | Show all posts
Reply 131# nurryn


    hehehe u ugut dia ckp sebelum dia balik, u nak call telekom, trace call dari indon & potong gaji dia sebelum balik..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 12:59 PM | Show all posts
Reply 132# misy

haaa..... gud idea misy...
nk kasi dier takut sket..
yg risau nyer, those indon lelaki tu... takut nk merompak jer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 03:45 PM | Show all posts
aku nk tanyer... camner korg control telefon umah yer if amik daily maid ni?
live in maid senang la ...
nurryn Post at 10-2-2011 11:37



    Block let outgoing call / international call. Call telekom utk tau caranyer.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 03:52 PM | Show all posts
Reply  alexandria_iz


Salam,jika puan masih mencari maid,sya menawarkan perkhidmatan pembantu  ...
honeyzam Post at 8-2-2011 10:30


Wsalam. Ok. Thanks. Nnti sy call. Sy kat spore skrg nie. Isnin depan baru balik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2011 11:41 PM | Show all posts
saya masih mencari maid.daily or stay with. kerja mudah shj. jaga new born baby seorang,kemas rumah,lipat kain sidai baju dan yg sewaktu dgnnya.
please pm saya.if ada agen yg murah pon okey..

tp kalo nk 5-7k tu tak mampu le teman.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 01:04 PM | Show all posts
Salam,

saya nak cari keje macam kemas2 rumah atau tunggu budak2 sementara parents diorang keje.saya takde pengalaman jaga baby..area putrajaya,serdang,kajang & yang berdekatan.
saya ada transport sendiri.ahad & sabtu tak keje,malam tak keje..bayaran setiap hari jumaat.kalau nak,pm saya ye.tq.

tulis sekali job scope & gaji yang dioffer & time.tq
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 11:13 PM | Show all posts
salam...saya pun nak tumpang sekaki kalau2 ada daily maid kt seksyen 7, shah alam...1/2 bln pun tak pe...gaji blh runding...interested pm me...tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 12:13 PM | Show all posts
Salam, tumpang sekaki gak....
sy di taman sutera kajang...sy2 berminat pm ye. tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 12:17 PM | Show all posts
*sy2 tu = sape2

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 02:25 PM | Show all posts
Reply 105# mrsjerry


   dah pm u....tolong jawab ya....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 07:35 PM | Show all posts
saya pun nak join gak..
kalau ada sesiapa yg tau pasal daily maid ni, pm me k,..or call my no direct 0146993196..sebab urgent gak ni. nak tolong jaga baby  saya umurnya 6 bulan, kemas rumah sikit2 jer. owh ya..saya kat bandar baru salak tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 05:51 PM | Show all posts
Ain

saya macam berminat...saya duduk di sri kembangan sebelah mardi tu...brapa yek sekali u datang umah i
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2011 12:30 PM | Show all posts
Salam,

saya nak cari keje macam kemas2 rumah atau tunggu budak2 sementara parents diorang keje.sa ...
kira70 Post at 22-2-2011 13:04



u boleh datang kerja pukul berapa?
i duduk dekat ngan UKM..
tp i keluar rumah pukul 6.30 pagi so if you boleh dtg at 6am, okay la..
job scope? tunggu anak pergi sekolah (6am to 8am), then tunggu anak balik from sekolah (3.30pm onwards)
cuma, malam i mmg balik lewat..but if u mmg taknak kerja malam, i can ask my hubby to balik rumah awal la..
other scopes like mengemas/cuci rumah/masak, boleh dirunding if u nak buat or not..
gaji boleh dirunding..

if interested, u may PM me..i need the service in May..cuti sekolah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2011 12:39 PM | Show all posts
sorry..silap paste..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 10:56 PM | Show all posts
akak pun nk try tanya la kat sini.  kalau ada sesapa yg tau maid yg boleh balik ari kat area kinrara, puchong.  balik hari sebab mak akak tk bape kenan dgn maid2 nih.  so nak amik yg dtg 8 smpai 6ptg.  keja masak, jaga org tua, kemas umah dan membasuh.  Nak pakai dlm bulan 6 nanti
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 12:42 PM | Show all posts
Post Last Edit by nurryn at 2-4-2011 12:44

After xtend ngn imigresen, maid aku blk jugak akhirnyer.. Dier ckp nk dtg blk keje ngn aku, x tahu la tu betul ke x.. Aku still tunggu maid bru punyer bio, mebbi paling cpt 3 weeks lgi bru msk.. So, if ader yg nk jdi temp baby sitter umah aku, siler pm.. Keje umah aku x kesah since aku amik weekend cleaner.. Just nk handle anak aku 2 org skolah n a baby 2 thn.. Jaga mkn pkai bdk2 jer.. Keje umah xyah.. Siler pm me ek.. Aku dkt area cheras..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 04:16 PM | Show all posts
Salam,
Saya pun ingin mencari pembantu rumah harian jugak.
Isnin - Jumaat. 8 pg - smpi kul 7mlm. 5 hari seminggu
Ank 3 org, berumur 4 thn, 2 thn & 3 bln.
Mula bekerja pertengahan bln 6 2011.
Beragama Islam dan juga berpengalaman menjaga/mengasuh budak
Pandai menguruskan Susu Badan
Kerja & Gaji boleh runding.
Kawasan Bandar Bukit Raja, Klang.
Berminat boleh PM atau hubungi no tel:- 012-6870530
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 06:42 PM | Show all posts
Salam,
Saya juga nak meminta tolong sesiapa yang berminat atau mengenali sesiapa yang ingin bekerja sebagai pembantu rumah atau pengasuh, full time atau harian...

Sebelum ni budak lepas stpm telah membantu menjaga anak kami yang baru lahir, 3 bulan dia kerja tapi lepas result stpm dia ada banyak urusan dan telah balik ke kampung.

Kami ada anak 3, umur 5 tahun, 4 tahun (dua2 ni pegi tadika pagi sampai kitorang balik kerja) dan bayi berumur 5 bulan (selalu kami hantar pembantu dgn baby ke rumah mak saya belah pagi, jadi tak risau sbb ade orang pantau). Lokasi kami taman melati (rumah kami) dan taman melawati (rumah mak)

Pilihan utama memanglah org tempatan yg full time, tapi kalau takde 2nd option is tolong jaga baby di rumah mak dari pukul 7 pagi sampai 5 ptg. Waktu bekerja ni boleh dirunding, termasuklah dalam menentukan berapa gaji yg bersesuaian.

Kalau full time kami prefer umur 20-30 thn, mana yg tak suka berjalan, suka duk rumah main ngan baby... range gaji tu depend, kalau uruskan hal baby saja, atau tolong buat kerja rumah jugak, around 600-800 yg kami boleh tawarkan. Ada yang mintak 1000, tak mampula kitorang... kalau ade transport, atau rumah dekat nak cuti sehari pun boleh (ptg sabtu-ptg ahad). Kalau boleh kerja sebulan je pun ok. Tapi nak kerja lama lagi bagus.

Kalau harian tu kena ada transport la, dtg rumah mak pagi jaga baby sampai pukul 5 ke. Kat sini flexible la sikit, dependla, you boleh kerja sampai pukul brp. Kalau boleh keja hari sabtu lagi ok, sbb wife saya selalu jugak kerja sabtu pagi. Gaji tu kena bincangla.

Kesimpulannya, mcm yg post sebelum ni, kerja dan gaji boleh dirunding, kalau ade nak kerja sebulan je pun ok. Kalau berminat pm atau sms/call 0193071353
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 11:47 PM | Show all posts
Reply 119# honeyzam


    hye...ada lg ke maid? i nk gk :p
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list