Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
30898
View
164
Reply

suri rumah: jenama sabun baju yang korang guna?

  [Copy link]

Author: berusgigi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2010 11:01 AM | Show all posts |Read mode
selamat pagi ;)

udah sarapan ka?

mau tanya, kawan kawan semua pakai sabun mesin baju apa ye kat rumah? ade lekat sisa tak kat baju? kita pakai dynamo.lenguh dah diri ni asyik mencuci 2-3 kali. kalau boley mau tukar jenama yang baru

pssst: kalu salah letak teterang jenama tu, bgtau yerrrrr.. nanti kita delete
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:11 AM | Show all posts
dynamo tak ok ke?

aku pakai top. sesuai sgt dgn musim ujan skrg ni. baju tak bau hapak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:13 AM | Show all posts
ok tp tu ler suka lekat kat baju. abih tompok tompok
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:14 AM | Show all posts
kat umah pakai breeze...tapi x bau wangi mcm kedai dobi pun....sabun apa yg wangi yg lekat kat baju?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:17 AM | Show all posts
Reply 3# berusgigi
dynamo jenis liquid kan? camne leh melekat2 plak?

mesin auto ke manual?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:18 AM | Show all posts
kat umah pakai breeze...tapi x bau wangi mcm kedai dobi pun....sabun apa yg wangi yg lekat kat baju?
awinpj Post at 20-11-2010 11:14

setakat yg aku penah cuba, daia yg terbaik bab bau ni.

bilas ngan downy passion la...wangi bangat.iklan dia kat tv tu ade benarnya juga.kwn2 aku pon tegur aku ni pakai minyak wangi pe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:21 AM | Show all posts
mesin auto. guna dynamo liquid.

tuang dalam bekas sabun. tapi still melekat. sekarang saya akalkan tuang dulus abun, biar air separuh. kacau2 skit baru masuk kain. tapi lenguh nunggu la pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:22 AM | Show all posts
kat umah pakai breeze...tapi x bau wangi mcm kedai dobi pun....sabun apa yg wangi yg lekat kat baju?
awinpj Post at 20-11-2010 11:14



win, kedai dobi tu dia pakai sabun yang bundle tu. tatau la kalau ada jual untuk kita kita
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:22 AM | Show all posts
pasal sabun pun nak cite dalam ni? kau baru kawin ke? tak reti pakai sabun ? hahaha

isk isk banyak lagi benda penting nak cite...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:23 AM | Show all posts
semua jenis sabun baik.......
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:27 AM | Show all posts
ekceli utk bau pakaian yg sedap, kene jemur btl2 bwh terik mentari la

garing je baju time melipat,bau pon segar asli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:29 AM | Show all posts
pasal sabun pun nak cite dalam ni? kau baru kawin ke? tak reti pakai sabun ? hahaha

isk isk :dizz ...
merahhitam Post at 20-11-2010 11:22



memang pasal sabun ler. takkan topik ngumpat kot
apa kata ko pulak bukak topik?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:31 AM | Show all posts
semua jenis sabun baik.......
king\'s Post at 20-11-2010 11:23



memang semua ok king. tinggal time dah kering tu ada terlekat sisa sabun kat baju atau tak. cuba tanya wife kot kot dia ada cara nak ilngakna kesan lekat tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:33 AM | Show all posts
memang pasal sabun ler. takkan topik ngumpat kot
apa kata ko pulak bukak topik?
berusgigi Post at 20-11-2010 11:29



dah namanya pompuan... suka cite benda remeh... sengkek betul pemikiran kau...

agaknya lepas ni kau cite pasal sabun mandi lak ? hahahhaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:37 AM | Show all posts
aku faham ko still tensen tak dapek yg dihajat... btw ko suri rumah kan? aku faham
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:44 AM | Show all posts
aku faham ko still tensen tak dapek yg dihajat... btw ko suri rumah kan? aku faham
berusgigi Post at 20-11-2010 11:37



   kau jadi bini aku lah... nak ? tak yah susah2 nak basuh baju...
  pssst: aku tak mau bini macam hang... sabun pun tak reti nak pilih... apalagi nak bagi somi makan... gerenti hancusss!
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 11:46 AM | Show all posts
memang semua ok king. tinggal time dah kering tu ada terlekat sisa sabun kat baju atau tak. cu ...
berusgigi Post at 20-11-2010 11:31



    kena bilas dengan air yang banyak.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:55 AM | Show all posts
  pssst: aku tak mau ...
merahhitam Post at 20-11-2010 11:44


alhamdulillah syukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ko cakap camtu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 11:57 AM | Show all posts
kena bilas dengan air yang banyak.....
king\'s Post at 20-11-2010 11:46



tu la...... kalu mesin semi auto at least boleh bilas manually.. mesin sebelum ni rosak sebab stop-on-top-on utk bilas manual
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 12:03 PM | Show all posts
alhamdulillah syukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ko cakap camtu
berusgigi Post at 20-11-2010 11:55



   malang laki kau dapek kau! hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 12:09 PM | Show all posts
malang laki kau dapek kau! hahaha
merahhitam Post at 20-11-2010 12:03



alhamdulilah syukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2010 12:11 PM | Show all posts
dah dah bek tu topik
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 12:12 PM | Show all posts
tt oi..kalau sabun jenis serbuk,mmg kadang2 ader lekat sisa2..tapi kalo liquid mmg xpernah lekat pon,xkira basuh pakai mesin ke tgn ker,mcm mana u basuh spai boleh lekat sisa
skang i pkai 4jenis sabun basuh baju,hari2 i tukar2.
attack
ekonomi handalan
breeze liquid
top liquid
semua wangi dan bersih sangat
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 12:17 PM | Show all posts
dynamo liquid. ok je. takde lekat2. TT guna bape banyak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 12:17 PM | Show all posts
kadang2 guna daia jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073122s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list