Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
31301
View
164
Reply

suri rumah: jenama sabun baju yang korang guna?

  [Copy link]

Author: berusgigi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-10-2011 04:05 PM | Show all posts
aku pki sabun daia jah...softener pki softlan biru......
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 06:48 PM | Show all posts
Pakai serbuk pencucu daia lemon..softener pakai downy kaler merah tu..wangi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2011 07:13 PM | Show all posts
punca utama bertompok dah aku dapat

janis kain seluar suami aku yang buat benda tu bertompok. senang cerita, kalau tangan aku berbedak, alamat bertompok le tempat aku pegang tu.

sekarang ni lepas menyabun, aku rendam jap. pastu hidupkan balik mesin, bilas 3 kali baru spin. dah tak bertompok
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 07:38 PM | Show all posts
aku tak suka dynamo...lelama sikit je bau busuk.
aku dulu suka guna cosway liquid..
letak aje kat kolar baju ex laki aku(yg berkarat ngn daki
sb dia suka pakai myk rambut byk, meleleh daki berminyak )
...pas tu gosok ngn tangan, x perlu sental kuat2..
insyallah kuar semua daki mati tu
pas tu cosway liquid, x cepat bau busuk, boleh guna bbrp kali...

skrg byk guna sabun biozipp.
daia pun wangi gak...

ini bukan isu yg remeh temeh. kenapa pemilihan sabun basuh penting?
1) ada org yg kulitnya sensitip x leh tahan ngn kandungan bahan kimia dlm
    satu2 detergen tertentu..kulit akan jadi ruam

2) mmg ada sabun yang bertompok2 terutama kalu dicampur ngn klorox,
    akan merosakkan warna kain..kan ini dah membazir?

3) Kita pengguna mempunyai hak untuk memilih dan bersuara supaya
    tidak ditindas berterusan oleh pengeluar barangan....
    tak kiralah samada brgn murah atau mahal, so long as kita yag kuarkan duit
    dr poket kita, hak tu tetap ada dan tak ilang.

rasa cam tak sesuai plk tajuk ni kat sini...
tak ke sepatutnya kat bod kepenggunaan atau bod aduan dan pendapat?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 08:30 PM | Show all posts
setia ngan breeze...
kadang2 p pasaraye, nmpk org pilih sabun paleng murah...
tatau laaaa kadar keberkesanannya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2011 10:33 PM | Show all posts
Reply 129# ciklahcute


sayang

topik ni dah berkurun dah ye. kalu salah lama dah momod g kalih tempat

sekian tima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 11:24 PM | Show all posts
Reply  ciklahcute


sayang

topik ni dah berkurun dah ye. kalu salah lama dah momod g kalih ...
berusgigi Post at 29-10-2011 22:33



    berusgigi... saja nak cari pasai...mana tau kot momod terlepas pandang
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 09:27 AM | Show all posts
hahahaha...
bab nih aii fail..
da bnyk jenama gn,p cam ampeh jek...
time lam mesih basUh jek wangin...bl kering tadak baU pOn...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 11:45 AM | Show all posts
pakai dynamo tapi betullah, lama sikit x sidai dah berbau. nak kene try daia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 11:57 AM | Show all posts
pkai kao attack, baju lembut dan harum... x yah pkai pelembut dah dan sng iron...;)
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 10:52 AM | Show all posts
smlm p pasaraya try serbUk fab caler kUning tOk antibiOtik plak..da cUba basUh n tggU ptg nt hasil nye..law xde baU,cUba yg len plak...cUba slagi x jemU ...hUhUhUhUhU
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2011 10:35 PM | Show all posts
berusgigi... saja nak cari pasai...mana tau kot momod terlepas pandang
ciklahcute Post at 29-10-2011 23:24


terlepas sampai dah masuk setahon drive baru tengok side mirror
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 10:43 AM | Show all posts
Dah pernah pakai daia (serbuk punya), dynamo, breeze, ekonomi handalan (liquid) n top (liquid). Bagi saya yang paling best ialah Top. Skrg kan musim ujan je, so baju lambat kering. Tapi yang syoknya kain baju aku tu tak de bau hapak, still wangi lagi. Klu pakai jenama yang lain, sure dah bau hapak.  Jadi skrg setia ngan top. Softener plak pakai downy yang baru tu, botol warna pink, innocent klu x silap.

Hari tu aku sidai baju, ada makcik tu tanya aku pakai sabun apa. Semerbak bau jahhhh....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 02:06 PM | Show all posts
saya suka top..wangi je baju..tmbh2 skrg musim ujan..tp kat umah mak guna breeze gak..softlan pki or biru..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 04:49 PM | Show all posts
skg carly dh beralih ke kao attack... so, far cam ok jer.... tp x de bau sgt ler....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2011 01:34 PM | Show all posts
zaman study kat U dulu...guna dynamo
zaman dah ada anak...pakai mana yang berbaloi utk duit ...mana yg murah..itu la yg aku rembat..but aku still prefer liquid dr powder..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2011 03:34 PM | Show all posts
Sabun basuh masih setia dgn Top. Mmg takde bau hapak kalo lambat jemur.. Kalo softener, dah banyak jenama yg dicoba, yg paling tak tahan bau wangi sangat sampai sakit hidung n pening pale ialah Downy minyak wangi merah tu apekenamenye tah. Paling suka bau comfort and daia purple...lembuttt je bau

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2011 01:56 AM | Show all posts
aku sabun kuat harimau..ngauuummmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 03:55 PM | Show all posts
i pakai breeze....plus downy ros merah....wangiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 12:43 PM | Show all posts
pencuci dynamo......
sabun breeze,Fab......
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 08:35 PM | Show all posts
pakai dynamo liquid yg bau oren tu..wangi baju aku..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 01:52 PM | Show all posts
pakai bonux..
hitam kat koler baju..
hilang...
tp mahal sikit
2kg 9.90
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 01:57 PM | Show all posts
dulu guna TOP..tapi selalu perasan macam cecair melekat pada kain..jadi tukar pada breeze..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 02:27 PM | Show all posts
sabun daia.. sbb bau x kempam klu jemur dlm rumah...

pastu add on downy merah menyala... kompem harum segar sampai 1 rumah wangiiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2015 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabun Dynamo 10kg @ liter :
1 - 10 botol = RM27 /10kg
11 - 20 botol = RM26 / 10kg
21- 30 botol = RM25 / 10kg
31 botol dan ke atas = RM24 /10kg

11 Jenis2 @ Warna Sabun Pakaian Wangi :
1. Dynamo Biru Original
2. Dynamo Lemon
3. Dynamo Lavender
4. Dynamo Downy Pink Rose
5. Dynamo Downy Green
6. Dynamo Red ruby passion
7. Dynamo Givenchy Mistic (Black Gold)
8. Dynamo Candy Crush
9. Dynamo Green Paradise
10. Dynamo White Vanilla Suspicious
11. Dynamo Secret Blossom

Jika nak beli, sila WhatsApp or SMS Khai 013-333 2502 .
(Sunway, Petaling Jaya, Selangor)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059868s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list