Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
31310
View
164
Reply

suri rumah: jenama sabun baju yang korang guna?

  [Copy link]

Author: berusgigi       Show all posts   Read mode

Post time 5-7-2015 01:17 PM | Show all posts
aku pakai dynamo. wangi jer n okay je so far.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2015 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpang tanya..ade x petua nk serikan blk baju putih yg nmpak da kuning.
tmpat aku dok ni airnye kuning sgt..
kadang2 seram tgk wrna air dlm mesin
so baju wlaupun slalu basuh cpt nmpak buruk
malu org tgk baju putih da jd kekuningan
x larat nk tmph baju baru..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 10:51 AM | Show all posts
Pakai FAB je..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2015 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun benang ni mcm ala2 je Tp sonok baca
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2015 12:58 AM | Show all posts
Guna Kao Attack 3D Clean soap...actually tak kisah guna apa-apa sabun pun. Selalunya tertarik kalau ada perkataan anti dust mites dan anti bacterial.

Pastu softener haritu bertukar ke Downy Hitam..bau dia best sampai addicted letak banyak-banyak. Lepas tu rasa duit banyak invest beli Downy je..haha husband pun tanya kenapa kejap kejap Downy habis..Dlm sebulan tu rasa mcm 4 kali repeat beli. So nak jimat bertukar balik ke Softlan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2015 03:47 PM | Show all posts
Sabun pencuci pakai TOP (liquid)... tips nya, masukkan TOP dalam air, bkn atas pakaian...
nnt ada yg bertompok2... pastikan baju dah tenggelam dek air, baru lerr boh sabun...

Softner: Softlan purple / Daia purple.... bau mmg melekat seminggu... wangiiiiiii... rendam ler 3-4 jam baru spin...barulah wangi tu lekat kt baju...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2015 04:16 PM | Show all posts
Saya pakai sabun Breeze liquid yang warna kuning je.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2015 08:41 AM | Show all posts
T.O.P...top....ehhehehe

dulu2 masa kecik2 kat rumah mak memang guna kao attack...

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2015 04:02 PM | Show all posts
pkai persil serbuk tu n downy best
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2015 08:07 AM | Show all posts
Ice_Q replied at 1-10-2015 12:58 AM
Guna Kao Attack 3D Clean soap...actually tak kisah guna apa-apa sabun pun. Selalunya tertarik kalau  ...

mmg sedap eh downy itam? tea duk asik pakai downy putih... sedap bau clean... cumanya, any softener, tea tak boleh nak taruk byk, mmg kena ikut sukatan or less than that sbb rasa gatal2 badan maybe chemical kot.. nanti nak try lah downy itam...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2015 09:26 AM | Show all posts
dulu pakai dynamo..pastu p umah kakak, tetiba bau wanginya walau masa tu hujan dan lembab2..kakak bgtau tu bau sabun Top..mmg kalo sidai dalam keadaan lembap pun akan semerbak...
lepas tu mmg beli top je..mmg wangi..pastu letak softner daia pink...aduh aduh...wangi oii..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:10 PM | Show all posts
mongoose_kidz replied at 5-7-2015 08:21 PM
tumpang tanya..ade x petua nk serikan blk baju putih yg nmpak da kuning.
tmpat aku dok ni airnye ku ...

cubalah sabun champaca dan rose...
puas hati tau...


klik link di bawah untuk dapatkan sabun...


www.wasap.my/60193528586/SayaNakSabun

sabun champaca dan rose

sabun champaca dan rose
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:10 PM | Show all posts
Sabun K1000
Pelembut Fabrik Downy
Selalu tukar2 Downy. Paling best Downy masa keluar 1st batch tahun 2010 dulu. Merah dan ungu. Wangi sangat2. Bau melekat2 kt dlm beg luggage.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 06:28 AM | Show all posts
basuh tangan je -  guna lux je , if heavy laundry : bold and comfort softener
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:54 PM | Show all posts
breeze. sebab ritu tgh promo kat giant rm18 utk 4.4kg tu.

jemur musim hujan ritu pn tak berbau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060382s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list