Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
6309
View
23
Reply

Harga Sebijik SUV & 4WD

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-11-2010 11:36 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by winamp05 at 30-11-2010 09:11

Salam semua,

Otai kereta, hari ni aku nak jenguk jenguk harga kereta SUV dan 4WD. korang boleh suggestkan dekat aku jenih kereta dengan harga yang berpatutan ? Bawah 80K ade ke kereta jenis yang macam ni ? Kalau amik second hand, bawah 50-40K ade jugak ke ?

Tolong ye.

P/S Ubah tajuk dan content, sori salah. Target adalah pada SUV, bukan MPV. thehehe..... sori geng.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 11:56 AM | Show all posts
mpv baru yang buleh dapat harga 80k ni chery, alza dengan exora je kot.

kalau 4wd/suv baru pulak aku rasa tiggo je kot, toyota rush pon 80k lebih
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 12:05 PM | Show all posts
Renault Kangoo 1.4 RM78142













Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2010 12:11 PM | Show all posts
mpv baru yang buleh dapat harga 80k ni chery, alza dengan exora je kot.

kalau 4wd/suv baru pulak  ...
al-asil Post at 25-11-2010 11:56 AM



Alamak, ko dah replky baru aku perasan. aku salah focus. focus adalah pada SUV, bukanya MPV. thehehe..... sori sori ..... bila ko sebut exora ke alza ke baru aku pasan. huhuhu....
ma
Aku tak minat MPV terutama sekali exora. tak tau kenapa. macam ade satu perasaan tak suka ya amat sangat. tapi aku tengok kat ALZA macam ade sikit berkenan. walau bagaimanapun, aku tetap dengan SUV. thehehe.     
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 01:27 PM | Show all posts
aper spec yg awak nak ? cth kegunaan, CC, no pass, dan lain2 lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 02:59 PM | Show all posts
Nie nak pakai suka2 ker ataupun ada plan nak masuk hutan (offroad)???
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 02:19 PM | Show all posts
kalu suv second bwh rm1ook
nissan xtrial la
tp minyak kuat ya amat
abg ipar aku ader pakai ni
bwk memang sedap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2010 09:06 AM | Show all posts
Reply 7# insanmarhaen

x-trail guna petrol ke guna diesel ek ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2010 09:07 AM | Show all posts
kalu honda CRV 2nd generatin elok dak ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2010 09:07 AM | Show all posts
Nie nak pakai suka2 ker ataupun ada plan nak masuk hutan (offroad)???
danedzya Post at 25-11-2010 02:59 PM


dua dua sekali plannya. masuk utan pun iye, untuk jenjalan family pun iye jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 09:30 AM | Show all posts
xtrail/crv/escape/rexton....CRV 2nd gen ok kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2010 10:32 AM | Show all posts
Reply 11# eco_internet

berapa harga CRV 2nd generation yg second hand punya ye ? aku dah tngk kat tenet tadi. cam best. lawa jugak. tak beso sngt.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 12:26 PM | Show all posts
Pickup truck lagi murah. Tapi kurang selesa la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2010 03:40 PM | Show all posts
Reply 13# panzer


Contohnya ? mitsu storm ke ? berapa riban ? kenapa dia murah ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 04:25 PM | Show all posts
you boleh cuba kereta terpakai, ade jenis yang manyak dan itu harga you boleh tunggang.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 05:09 PM | Show all posts
Reply  panzer


Contohnya ? mitsu storm ke ? berapa riban ? kenapa dia murah ?
winamp05 Post at 30-11-2010 15:40


Tax structure dia adalah salah satu sbb dia murah dari keta2 lain.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 05:48 PM | Show all posts
Reply 12# winamp05

harga dlm 60k - 70k...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 05:48 PM | Show all posts
apa tujuan hang pakai SUV atau 4WD tu?

nak SUV atau 4WD yg rendah ke tinggi?

kalau nak rendah mitsu evo adalah 4wd, audi A6 adalah 4wd...

kalau nak 4wd tinggi, dlm lingkungan bajet yg ko nak, toyota rush atau toyota rav4 sangat sesuai...honda crv pun ok, mitsubishi pajero, mitsubishi outlander...semua yg second hand la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2010 08:43 AM | Show all posts
aku yg sebenornye tak boleh drive kete biase. nanti jadik pening pening. tapi kalau drive kete tinggi xde pulak jadi macam tu. contoh kalau bawak van, memang xde masalah pening kepala atau nak pitam ke hapa. tak tau le apa masalah aku. so aku ingat nak amik kete tinggi le sikit. dalam perancangan Honda CRV. tu yg tanya harga tu. disamping tu aku selalu naik tempat tempat yang agak memerlukan 4WD seperti balik kampung. kampung aku kawasan yang berbukit bukat. nak naik ke rumah aku pun ade bukit tinggi kene redah. kete biase memang tak lepas. kedua sebab selalu pi buat aktiviti luar. mendaki lah selalunya. contoh bebaru ni aku naik gunung berincang dan irau. so dari bawah ke berincang tu boleh naik 4WD Bawak beg beg bebudak. thehehe.... banyak lagi le lain lain aktiviti.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 11:51 AM | Show all posts
Perodua Kembara pun boleh masuk hutan. 4wd lagi.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086261s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list