Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60877
View
319
Reply

Amanah hartanah bumiputera

  [Copy link]

Author: aristotle85       Show all posts   Read mode

Post time 2-12-2010 10:07 AM | Show all posts
bab untung mmg susah nak cakap... cumanya AHB ni syariah-compliance tapi ASB harus hukumnya. Dividen AHB akan ditolak zakat siap2 sebelum dikreditkan ke dalam akaun pelabur.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 01:23 PM | Show all posts
dia tak ada guna buku..guna card...dapat sijil....?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2010 03:32 PM | Show all posts
Reply 21# queenhua

kire ala2 tbung haji la ni kn? zakat dh siap baya?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 03:40 PM | Show all posts
menarikk menarikkk..

nk labur 10k larr nnt
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 03:41 PM | Show all posts
dia tak ada guna buku..guna card...dapat sijil....?
cucusaddam Post at 2-12-2010 13:23



bookless.. tapi anytime boleh soh maybank printkan statement.. statement by post akan dihantar 2 kali setahun ja, time dapat dividen
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 03:42 PM | Show all posts
Post Last Edit by queenhua at 2-12-2010 15:45

Reply 23# aristotle85


aah.. mcm TH la, zakat dah siap bayar...

Dividen tu akan dapat cash dlm akaun masing2 ye, unlike ASB which terus jadi unit dalam akun ASB tu... dividen dibayar  cash sebab unit limited so takut unit dah abes pada masa itu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 04:54 PM | Show all posts
bole tau tak sapa ahli panel shariah advisor dia tak?
tak jumpa lak dlm web dia...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 04:57 PM | Show all posts
bole masuk duit bulan2 mcm ASB or account bank ke or masuk sekali saja......
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 07:05 PM | Show all posts
Reply 27# cubbeey


    dlm prospektus ade...3 org semua..baru baca tadi kat ofis..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:56 PM | Show all posts
macam mana nak invest benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 08:18 AM | Show all posts
Reply 29# yus262

bole kasi link prospektus tu tak?ke cuma ada dlm hardcopy je?

tq ye..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 11:06 AM | Show all posts
Reply 31# cubbeey


    sorry,prospektus cuma ade hardcopy..sila ke maybank terdekat untuk mendapatkannya...

Shariah Advisers of AHB are:

1. Dr Aznan Hasan - Assistant Prof at IIUM
2. Dr Ismail Mohd @ Abu Hassan - same
3. Dr Mohammad Deen Mohd Napiah - same,also Shariah committee member of Maybank

*sumber : Prospektus AHB page 58-59
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 11:55 AM | Show all posts
jom kita masuk sblm terlmbt
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 03:26 PM | Show all posts
Reply 32# yus262


    thanks....baru balik dr maybank...dah ambik prospektus tu dah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 08:46 PM | Show all posts
Bagus lah menda nih ...
Kira macam ASB ... tapi follow syariah advisor ... dizakatkan lak tu ...
harap pulangan dia lumayan ...
lagi bagus dari simpan kat fix deposit ...

mgu depan aku nak beli saham dia ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 10:26 PM | Show all posts
minggu depan nak beli  5 k la....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 11:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by queenhua at 3-12-2010 23:42
bole masuk duit bulan2 mcm ASB or account bank ke or masuk sekali saja......
mama_sophia Post at 2-12-2010 16:57


Boleh masuk bila2 masa saja (selagi masih ada unit) cuma dalam gandaan ratus.. cth: minimum RM100, tak boleh masuk RM 50, RM 70 atau RM 190.. kena gandaan ratus, RM 100, RM200, RM 3000.

Pengeluaran pulak sebulan hanya sekali. Minimum pengeluaran RM500, jadi sapa yg ada RM500 dlm akaun, keluarkan RM500 kira tutp akaun terus lah.

Tujuan buat mcm tu adalah untuk menggalakan Bumiputera menyimpan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2010 07:49 AM | Show all posts
boleh masuk online dak ?    Maybank2U ... or other internet banking ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2010 10:56 AM | Show all posts
Reply 38# Jesse_Mccartney

Maybank2u in process.. Maybe dlm early next year dah boleh... skang ni kena over the counter.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2010 06:42 PM | Show all posts
menarik laaa...ingat nk invest dlm ni sket....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085639s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list