Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60891
View
319
Reply

Amanah hartanah bumiputera

  [Copy link]

Author: aristotle85       Show all posts   Read mode

Post time 5-12-2010 09:00 AM | Show all posts
Reply  Jesse_Mccartney

Maybank2u in process.. Maybe dlm early next year dah boleh... skang ni ke ...
queenhua Post at 4-12-2010 10:56 AM


ATM maybank boleh dak ? ... kalau nak kene gi counter ... tak lunch la nanti ...
kaunter maybank lembab+++ ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2010 08:57 PM | Show all posts
dia x de bagi buku ke masa buka akaun?? kena simpan jer resit kiter wat simpanan tu....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2010 02:25 PM | Show all posts
Reply  cubbeey

Tak semestinya.. cuma kalau ada akaun maybank lg senang la.. kalau akaun bank lai ...
queenhua Post at 30-11-2010 12:39



tak seperti yg ko ckpmebeng dah bagi syarat....kena ada akaun kt mebengamat mendukacitakandan menyusahkan rakyat yg susah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 12:12 PM | Show all posts
minggu depan nak beli  5 k la....
cucusaddam Post at 3-12-2010 22:26


soklan ikhlas
ko dah invest ke lom?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 03:11 PM | Show all posts
tak seperti yg ko ckpmebeng dah bagi syarat....kena ada akaun kt mebengamat mendukacitakandan  ...
yusrin Post at 7-12-2010 14:25



    pening jap aku baca..mana nokhtahnya,mana ayat barunya....maksudnya kena ada akaun maybank dulu la baru leh bukak ye?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 03:21 PM | Show all posts
xde akaun mebeng pun xpe. tp nnt ada la caj2 dia bila diorg kasi dividen nnt.
aku bukak gak akaun mebeng semata2 sbb ni. org bank kata minimum 250, tp aku deposit rm50 ok jek.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 03:57 PM | Show all posts
Reply 45# auntie_girl

sorryla...aku sendiri pun terkujat nengok akunyer respon
yer...begitulah yg dieksplainkan kt aku oleh orang mebeng Putrajaya..mesti ada akuan mebeng
aku dah komplain gedebuk gedebak hingga sekarang takde jawapan dari mebeng
takpe aku tunggu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 04:03 PM | Show all posts
Reply 46# cubbeey


setelah isi borang ahb, ambik no. giliran..
dan setelah tunggu 45 minit baru no aku naik dan pi la ke kaunter
tup2 kerani tu ckp kena bukak akaun mebeng deposit rm250 sbb aku keje swasta
dah sah2 aku tanya kt kaunter pertanyaan kt bawah kata tak yah ada akaun mebeng
mang aku hangin betul
dah la tu deposit rm250..tapi takper sabar itu satu pahala
cubbeey...ko sharela ngan kawan2 kt cni cemaner deposit ko rm50 je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 04:47 PM | Show all posts
Reply  auntie_girl

sorryla...aku sendiri pun terkujat nengok akunyer respon
yer...begitulah yg  ...
yusrin Post at 8-12-2010 15:57



    aku nak g buat besok,insyaallah   aku mmg ada akaun mebeng dari zaman penjajahan jepun lagi...*ok,aku tipu *

hazabnya ko tunggu lama camtu...

aku pon hari tu,g meben,mmg hazab....nasib aku standby bawak psp...aku layan game je sementara menunggu tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 05:22 PM | Show all posts
Reply 49# auntie_girl

thank u sbb memahami hazab aku
so now aku tunggu respon cubbeey camner dia open a/c mebeng deposit rm50 only..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 05:26 PM | Show all posts
berape permulaan nye? pash ingat nak try lah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 07:18 PM | Show all posts







aku baru td gi mebeng kat cyber, saje je nak usha masuk ahb nih....
awek kat reception tu lawa sihh...
semangat nak melabor terus naik mencanak2 sampai 101%.... haha...

alih2 dia suh gi kat counter customer service lain (makcik)..
terus aku dgn otomatiknye menghabibkan diri menerusi lubang corong lubang angin di situ............



p/s: sempat capai prospesktus sblum blah... esk nak try usha mebeng tmpt laen...


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 07:50 PM | Show all posts
Reply  auntie_girl

thank u sbb memahami hazab aku
so now aku tunggu respon cubbeey camner dia o ...
yusrin Post at 8-12-2010 17:22



    kawan aku dulu pon dah keje leh je bukak akaun rm50...tak silap kena bawak surat pengesahan dari majikan
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 07:51 PM | Show all posts
berape permulaan nye? pash ingat nak try lah..
pashminamerah Post at 8-12-2010 17:26



    min rm500
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 08:08 AM | Show all posts
Reply 48# yusrin

bila bukak akaun tu, diorg bukan mintak duit dari kita pun...
diorg kasi kita satu kad yg ada no akaun, pastu suh deposit sendiri guna mesin cash deposit...
so, aku depositkan je rm50...

lgpun, dlm web ahb tu ckp, minimum rm10 pun boleh....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 08:13 AM | Show all posts
ok now nk criter
aku dah dpt jawapan mebeng cust service hq dia (email)
mebeng mintak maap atas kesulitan yg aku hadapi
ok...aku maapkan
dan mebeng bagitau tak perlu ada akaun mebeng..bank lainpun boleh cuma nnt ada service charge...
so apahal yg mebeng ptrjayanih dok insist aku bukak akaun jugak kan?dok putrajaya tapi pemikiran masih kebelakang
and mebeng bagitau for ahb purpose boleh bukaka akaun mebeng dgn  cuma RM10!!
seee....WTF yg staf mebeng ptrjayanih ckp kena rm250!
aku nk invest ahbnih tapi hati aku dah tawar......staff2nya (mebengnila) semua tak updatekan diri dgn maklumat2 terbaru...main ckp ikut sdp molot.
aku kalo pi bank2 pakai selekeh2 je tu sbb depa ingat org kpg manala kan..................
kut datin2 puan seri2..bini pengarah2 yg mekap tebal tu depa layan baguih la kot.
ok now aku tunggu lak jawapan dari mebeng caw. putrajaya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 08:16 AM | Show all posts
Reply 56# yusrin

memula diorg mmg mintak rm250 dr aku utk deposit...
tp aku ckp la aku baca dlm web, kata minimum rm10 pun takpe...
yg aku masuk rm50 tu pun sbb aku xde cash rm10....

mmg kalu xde akaun mebeng pun xpe, tp ada la caj yg kna nnt bila diorg kasi dividen....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 01:35 AM | Show all posts
kalo takder akaun maybank, nanti kene service charge.so...better buat akaun maybank jer, x derla kene charge.aku dah siap amik borang AHB ni untuk aku ngan anak2 aku pg td.tp aku x der akaun maybank.esok aku nak p beli unit AHB nih.kalu ingat, nanti dah beli aku update
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 01:55 AM | Show all posts







kiter melabor dalam AHB ni utk jangka masa panjang rite?.......
so,
aku berani jamin di masa akan datang PHB pasti akan perluaskan tempat untuk para kastemernye membeli dan menjual unit2..

dah takde lagi monopoli mebeng..
so,
wat pe nak bukak akaun mebeng?
jual beli aje la kat pejabat pos (dan juga kat kedai mamak yang menawarkan free sekeping roti canai...)




Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 11:16 AM | Show all posts
oo kene pi maybank la ni cari info still blur lai [asal AHB ni .....tapi macam best jek for the long term investment...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084378s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list