Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60892
View
319
Reply

Amanah hartanah bumiputera

  [Copy link]

Author: aristotle85       Show all posts   Read mode

Post time 10-12-2010 04:02 PM | Show all posts
dvdent nti berape ye?ada spe2 tau x?klo lagi rndah, baik msuk ASB.
tp klo dvdent same dgn ASB, pas2 bg 2kali stahun, lg byak dari ASB la kn?xpn aku salah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 09:10 PM | Show all posts
Reply 61# maxadie







dividen = 2 kali setahun
jumlah dividen = paling kurang 6% (means 12% setahun)..

tapi,
aku berani kerat jari 14 kali yang mana dividen untuk tahun pertama ni konfem dalam 20% keatas...
hasil perlaburan kat kawasan segitiga emas (dan jugak kat kawasan segitiga Bermuda..) ni tinggi weihhh....

untuk tahun pertama, jumlah perlaburan diaorg kat segitiga emas = 1 billion

untuk tahun seterusnye....
diaorg melabor kat kawasan lain pulak... contoh kat kawasan segiempat emas pulak... atau kat kawasan bulatan segambut ker....
so,
kawasan kat situ kurang strategik.....

jadik,
dividen untuk tahun yang seterusnye... paham2 sendirik aje laaa......


p/s: aku dah jadik generasi pertama...

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 10:26 AM | Show all posts
12 peratus ... byk nya ...
aku rasa dalam 6-8 % ... tapi dibayar dua kali ... 3% for first 6 month and another 3% for the following 6 months ....

kalau 20% dividend ... aku ambik personal loan 200k melabur kat menda ni ... ...
kalah Bank Rakyat nya saham yg dibagi kat sapa yg wat loan ngan depa ...
tu pon dapat 500 rgt jek ... dividend diorang leh cecah 15% ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 11:46 AM | Show all posts
semua dok bercerita psal kena buka akaun bank
erkk..ahb ni takdek buku pelaburan cam asb kaa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 03:52 PM | Show all posts
kalau kene deposit rm250 masa nak bukak akaun tu apa salahnya,lepas settle semua terus gi atm keluarkan rm240 tu...letak kat savings account tu rm10 je la...untuk anak pun buat macam tu gak,dapat la tabung harimau...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 07:56 PM | Show all posts
AHB ni lbih kurang ngan ASB la erk??
yg bezanye adlh dividen..
mybe AHB lg tinggi dividen kot sbb plaburan dlm bentuk hartanah..maap klu salah
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2010 11:38 PM | Show all posts
sape2 nak melabur dalam company aku?? 15% setahun dividen... , tgh cari modal sbb company baru... ade surat lawyer semua... minimum 50k ke atas.. ape2 jadi, kami bertanggungjwb sebagai pemegang amanah..
skang tgh running dua projek 400k, satu const. satu o & g..
kalau berminat pm lah.. client2 byk o & g, insyallah taun dpn full swing..
btw, company i bukan scam, ade license...cume modal je takde.. nk byr gaji budak2 nk sewa mesin...zzzz..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2010 09:46 AM | Show all posts
dah bukak akaun ahb dah  mula2 org kaunter tu beriya cakap leh kuar duit 4x je setahun...then aku kata bukan leh kuor sekali sebulan ke? dia kata 4x setahun je...

then aku mintak prospektus..aku cari...'sekali dalam 1 bulan kalendar' pfrrrrttttttt...  nasib la aku dah riki2 dulu,kalo tak kena kelentong je... mmg la masuk bukan utk dikeluarkan, tapi, dari bagi salah info,baik dia dok senyap je
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2010 09:16 PM | Show all posts
sape2 nak melabur dalam company aku?? 15% setahun dividen... , tgh cari modal sbb company baru... ad ...
allsparks Post at 11-12-2010 11:38 PM


15% jek ... up to 25% ok la ... ....
invest 500 jek boleh ...   ....

scam byk kat internet skrg ... tak pasal2 hangus duit cam tu jek ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2010 09:17 PM | Show all posts
dah bukak akaun ahb dah  mula2 org kaunter tu beriya cakap leh kuar duit 4x je setahun...then aku  ...
auntie_girl Post at 12-12-2010 09:46 AM



    so dah invest brapa ribu ?   
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 01:39 AM | Show all posts
Reply 68# auntie_girl







kekadang staf bank sendirik tak cukup pengetahuan lebih2 lagi produk baru..
silap2 kalau kiter tanye kat makcik cleaner atau pakcik security, diaorang lagi expert...




Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 06:04 AM | Show all posts
so dah invest brapa ribu ?
Jesse_Mccartney Post at 12-12-2010 21:17



    1k jah

duit asb takleh usik,dah bulan disember
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 06:05 AM | Show all posts
Reply  auntie_girl







kekadang staf bank sendirik tak cukup pengetahuan lebih2 lagi pro ...
system_failure Post at 13-12-2010 01:39



    tu la pasai...dah tu plak,dok ulang cakap tu 3-4 kali...aku lak yg g betoikan dia....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 08:15 AM | Show all posts
Reply 73# auntie_girl


aku harap mebeng pasni jgn kedekut sgt
hantarla staf2 ko tu gi training...esp on how to interact with yr customer
teruk performance staf mebeng ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 09:18 AM | Show all posts
Reply 69# Jesse_Mccartney


mai la dtg tgk projek i, kat kerteh jer ni... jgn lupe kad OGSP... nnt takleh masuk refinery
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 12:28 PM | Show all posts
Reply  auntie_girl


aku harap mebeng pasni jgn kedekut sgt
hantarla staf2 ko tu gi training... ...
yusrin Post at 13-12-2010 08:15



    kan????  

off topic jap. dulu aku ada buat personal loan. pastu apply sume by fax. tup tup duit masuk.aku dapat je amaun yg aku mintak...kan certain org dia ada deduct like mohon 10k lulus 7k je macam tu...anyway,aku mintak sket je pon,sbb tu lulus semua kot   ok... then aku pon nak bayar la via maybank2u. skali takleh.aku kol la,awat reject kan...then dia kata 1st payment kena buat kat kaunter....fine,aku pon g la kat kaunter...

then,bila kasik no akaun personal loan aku tu,derang kata 'ini no kad'..aku pon terpinga2 la...sbb kat m2u aku state itu no personal loan aku....bila derang check,mmg itu no PL aku

utk 2nd time bayar m2u,pon still reject..aku kol kastemer line...then dia kata aku kena g maybank mana aku bukak akuan kalo nak cepat..kalo g cawangan lain amek masa..kununnya nak kena link kan between account bank aku n account personal loan aku tu,then baru la boleh bayar via m2u...

aku pon gigih la g tempat aku bukak akaun...berjanggut aku tunggu...again,dgn keji,derang siap kata itu bukan no personal loan,itu no kad...aku pon bukannya penyabar sangat...aku kata kat dia,'ic saya kat tgn awak,check sendiri kalau tak caya'

tup tup,mmg itu no personal loan aku..pfrttttttttttt...budus yg amat nak bergaduh ngan aku!takkan la aku nak sedekah duit ke tempat yg aku tak pasti...time tu aku deal ngan 3officer berlainan PC,3-3 pon dok tak caya cakap aku mula2...vongoks sangat aku rasa!!!!

then,derang masukkan la ke sistem..sistem reject...sebabnya?akaun personal loan patutnya ada 12digit je,yg aku punya 16digit!
then derang tanya lak aku,sapa yg luluskan loan tu?tak ke super duper vongoks???aku jawab,'yg pasti bukan saya'... ade ke tanya ke aku?pfrrrrrrttttttttttttt...:re:

sudahnya sampai ke hari ni aku dok bayar tiap2 bulan kat kaunter...bongoks mana tah bagi aku no akaun 16digit dan bongoks mana tah tak reti2 nak update sistem maybank nun

*emosinya post aku yg off-topic neh*
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 02:13 PM | Show all posts
hm..mgkin dia cnvert ko pnye persenol loan jdi credit card kot sbb amoun kecik, agak nye la.cm aku, aku pnjam 5k kt bank rakyat, ble aku check kt i-rakyat, dia tulis credit card, pdhal ble mse lak aku apply cc bank rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 04:17 PM | Show all posts
Sapa2 ada problem ngan mana2 cawangan Maybank berkenaan AHB sila bgtau ye... senaraikan nama maybank2 itu di sini... aku repotkan je terus ke Maybank HQ/Maybank Investmet.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 04:37 PM | Show all posts
Sapa2 ada problem ngan mana2 cawangan Maybank berkenaan AHB sila bgtau ye... senaraikan nama maybank ...
queenhua Post at 13-12-2010 16:17



    maybank kuala lipis kasik salah info gitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 07:49 PM | Show all posts
Reply  Jesse_Mccartney


mai la dtg tgk projek i, kat kerteh jer ni... jgn lupe kad OGSP... nnt  ...
allsparks Post at 13-12-2010 09:18 AM

aku definitely bukan dari line O & G ...
apa pon TQ ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079856s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list