Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
22637
View
52
Reply

Kaki VOLVO??

[Copy link]

Author: metalbox       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2010 11:32 AM | Show all posts |Read mode
salam

Sapa kt sini 'kaki volvo'?
Jom kita bertukar2 cerita ;)

Selain Volvo
Saya masih simpan Wira saya... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 11:58 AM | Show all posts
impian dihati nak pakai  850T5 wagon, tp ada tak 850T5 kat body sedan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 12:28 PM | Show all posts
VOLVO aka kete kebal
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 12:33 PM | Show all posts
saya former dulu suka gak, sempat pakai 2 biji volvo, tapi hatiku tertambat balik ke three pointed star
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 01:41 PM | Show all posts
minat juga kat XC60...tapi masih takut nak sentuh volvo{:1_115:}
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 03:03 PM | Show all posts
bini aku kata kete org tua. alahai... kensel terus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2010 05:17 PM | Show all posts
impian dihati nak pakai  850T5 wagon, tp ada tak 850T5 kat body sedan?
MrFed Post at 8-12-2010 11:58


hensem tu bebb!

kt malaysia
850 kita ade T5 dan very limited units of R
semua T5 utk body wagon
R pulak utk body sedan
tak sure samada kita dpt R utk wagon ke tak...
tapi saya penah jumpa 850 T-5R wagon kt KL huhu

kebanyakkan 850 T5 sedan kt sini
depa convert...
harga berbeza ikut spec dan keadaan halfcut
harga sekarang dari 5-8K huhu

saya pakai V70 T5... tahun 1998, register 1999
umor saya 31 tahun

mmg kereta kotak dan nampak tak modern/sexy huhu
tapi hati sudah minat punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 05:35 PM | Show all posts
brapa market price  V70 T5 skrg? sekadar bertanya, klo cecah 40k lagi maka kena batalkan hajat dulu, maybe cari 850 sedan pastu cr 850T5 hakat, kasi sumbat masok, sah x sampai 20k total kan kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2010 06:34 PM | Show all posts
850 sedan 1st model tahun 94 kut
yg tu rege dlm 7-8K
kalau yg 95/96 rege dlm 12-15K
hafkat lebih kurang 6-7K regenye
so, dlm 20-25K la... jadik T5 huhu

kalau 850 Wagon... rege dlm 25-35
depend pd keadaan kereta lah
ade 2.5 dgn T5

saya beli V70 ni tahun lepas
rege 38K+... waktu tu ade loan
tapi int tinggi wooo... 5.5% kut huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 07:33 PM | Show all posts
spare part volvo ni mahal tak??aku minat jugak volvo ni terutamanya volvo S60.mantap kalau kat highway
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 09:41 PM | Show all posts
(((((calling for forumer Volvomania))))....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 09:51 PM | Show all posts
volvomania dah lama MIA,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2010 10:22 PM | Show all posts
spare part volvo ni mahal tak??aku minat jugak volvo ni terutamanya volvo S60.mantap kalau kat highw ...
epal10 Post at 8-12-2010 19:33


saya tak sure sgt pasal part S60
tapi saya pon sama gak
terlior tengok S60... lagik2 kalau ada full bodykit

mungkin saya boleh bg cth part pada V70 saya la (lebih kurang la)

timing belt ori = 210
disc depan ori = 330 sekeping
disc depan oem (bosch/trw) = 150 sekeping
disc belakang oem - trw = 120 sekeping
radiator hos panjang ori = 200, 100 (pendek)
minyak enjin 6 liter
spark plug x 5 = 150 (turbo), NA punya murah lagi
oil filter ori = 25, oem = 18
air filter ori = 90
enjin kosong kat hafkat = 1700-2000

since saya ade pakai wira
saya rasa part volvo mmg mahal
tapi kalau compare apple to apple... conti atau kereta import lain (even JDM)
saya rasa lebih kurang aja

tapi advantage la utk JDM
sbb org ramai pakai dan part ade byk

tapi biasa la
mula2 mmg takut
bila dah pakai, insya Allah... kita akan jumpa la lobang baek nak bikin/repair/mod/dpt part/etc

kalau pi antar service centre
kita tukar air filter pon depa caj rm50 utk upah pasangg huhuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 11:42 PM | Show all posts
dulu nak amik S40 tapi tngok S60 cantik harga model 00 pun bawah 100k nanti aku dah kaya aku beli sebiji hehehehe tapi bila la tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 06:57 AM | Show all posts
Post Last Edit by eltoro at 9-12-2010 07:02

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2010 09:45 AM | Show all posts
kenapa dgn M5 tu?... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 11:07 AM | Show all posts
Reply 15# eltoro

orang Volvo diorang tak bawak kete mcm driver BMW,
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 11:59 AM | Show all posts
Reply 17# batu_bergolek

yg pakai 240, 940, mmg x bw kereta dierang cam bmw, bagi kat kaki T5...bmw masok tepi bro hahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2010 12:11 PM | Show all posts
ahaksss...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 02:55 PM | Show all posts
agak nya tak ramai yg minat volvo dlm cari ni.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092615s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list