Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74493
View
280
Reply

Forte 2.0 vs Inspira 2.0

  [Copy link]

Author: koben19       Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2010 08:24 PM | Show all posts
korean nye keta jual balik dapat singgit je
honam Post at 16-12-2010 15:15


mmg lg satu parts dia...pergh....
mahai wooo...sadis kalo nk bli yg baru...
so choice yg ada...hafkat la...
kalo nk custom made pn...tgk parts gak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2010 08:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by Alt-F4 at 21-12-2010 20:39
vote for forte..review forte vs lancer pon forte menang..
lagikan forte vs inspira..proton lost thi ...
buddezle Post at 21-12-2010 13:36



   selalunya org tak reti pasai keta je beli suzuki swift nih.. tambah2 keta china.. hahah

ntah apa la pertimbangan mereka beli keta2 camtu..



maaf kalo terkasar bahasa..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 10:12 AM | Show all posts
selalunya org tak reti pasai keta je beli suzuki swift nih.. tambah2 keta china.. hahah

...
Alt-F4 Post at 21-12-2010 20:36



swift?orang xreti pasal keter??hahaha...sungguh dangkal ko nyer pemikiran...w'pon aku x pakai swift..
aku rasa swift memang antara compact car yang berbaloi..for 2nd car..utk town usage...memang i'll vote for swift..
then baru go for myvi...

bro..keter china pon skang ni not bad..cuma reliability xtau..but in term of warranty...
kereta china offer sampai 5 tahun..y??sebab diorang baru..n diorang kena berani to do so..
so that..orang yakin with thier product..this is thier sales strategy to attract customer..

in according to mantan PM..che det..china and india adalah negara yang membangun..
so no wonder china car akan meletup lepas nie..not bad what...cherry eastar pon pakai enjin mitsu..
harga murah banyak dari exora...

study dulu sblum cakap bro..bukan main hentam..pas tu cakap orang xreti..without any prove and facts..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 10:21 AM | Show all posts
buatan malysia lah......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2010 11:33 AM | Show all posts
forte masih mendahului inspira
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 11:55 AM | Show all posts
Betul2....sapa beli kereta China memang tak tahu pasal kereta...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 01:25 PM | Show all posts
Reply 43# buddezle


    2nd choice myvi??.... ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 01:37 PM | Show all posts
servis interval forte 2.0 bape ekk??...kalo inspira every 10k km
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 02:09 PM | Show all posts
Reply  buddezle


    2nd choice myvi??.... ....
metalique Post at 22-12-2010 13:25



    for the compact car bro..baca laa betul2..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 02:13 PM | Show all posts
servis interval forte 2.0 bape ekk??...kalo inspira every 10k km
kecimpret Post at 22-12-2010 13:37



depend kat minyak yang ko pakai laa..klu pakai full sintetik..surely every 10k km..klu pakai semi or mineral oil..5k km..
1 more thing..untk Inspira..ko pakai 1 botol x cukup..at least 1.5 botol..sebab sump utk minyak hitam die besar..
so for 2 time services..ko kena beli 3 botol..xcaya gi tanya SA...diorang langsung x bagi tau pasal benda nie..
saper nak bagi tau cons utk kereta yang diorang jual...kompem orang xnak beli...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 03:16 PM | Show all posts
Saya ada pakai forte 2.0 - special edition sbb ada sun roof.

Dulu saya x pernah pandang kereta korea ni tp bila baca review online then saya pergi test drive... much better than city and vios tapi x boleh challenge civic. Tapi saya beli gak sb dia punya safety features abd gadget dia melebihi kereta mewah.. road handling is good.. cuma gear shift tu tak berapa menarik sbb mungkin 4 speed aje kut... design dia mmg ikut europe nyer design... so rasa mmg x regret lah beli kereta ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 08:48 PM | Show all posts
Post Last Edit by metalique at 22-12-2010 21:04
for the compact car bro..baca laa betul2..
buddezle Post at 22-12-2010 14:09


bukan pe, aku x reti sgt la pasal keta2 ni....

passoo, awwww... very the feminin....
http://www.youtube.com/watch?v=h0SnDpiWGl8



by the way, jika di malaysia, aku vote inspira....  
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 09:16 PM | Show all posts
korang tak rasa nyesal ke pakai keta korea ni, dah la jual balik rendah
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 09:54 PM | Show all posts
swift?orang xreti pasal keter??hahaha...sungguh dangkal ko nyer pemikiran...w'pon aku x pakai  ...
buddezle Post at 22-12-2010 10:12


apa yg bestnya keta china nih??

pasai murah je ke??

ada jugak la org pakai keta suzuki ni.. kalo moto mmg la patut pakai suzuki..

lg pun.. jangan risau.. aku mmg dangkal pun.. tu just pendapat aku je.. kalo tak setuju  ignore je.. hehehe

tp kalo sapa yg paham bab2 keta ni.. paham maksud aku.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 01:37 AM | Show all posts
ha ha vote inspira
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 09:31 AM | Show all posts
apa yg bestnya keta china nih??

pasai murah je ke??

ada jugak la org pakai keta suzuki ni. ...
Alt-F4 Post at 22-12-2010 21:54



hahaha...motor suzuki??hahahahahahaha.....
dari amek suzuki..bek amek kawa ker..yamaha ker..
moto suzuki apa yang best??smash??hahahahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 09:35 AM | Show all posts
bukan pe, aku x reti sgt la pasal keta2 ni....

passoo, awwww... very the feminin....



...
metalique Post at 22-12-2010 20:48



bo..passo x masuk mesia bro..klu ada pon..yang convert myvi jadi passo jer..

anyway..you mind your choice..duit masing2 kan..lagi pon it's just a vote..
for me..so far aku pakai forte 1.6...aku sangat2 berpuas hati...masa gi test drive 2.0..rasa cam nak amek 2.0..
tapi then..tgk utk apa ko pakai..klu takat nak gi kejer kat jalan kl yang jem nie..no use nak pakai 2.0...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 09:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by buddezle at 23-12-2010 09:43
korang tak rasa nyesal ke pakai keta korea ni, dah la jual balik rendah
honam Post at 22-12-2010 21:16



so far..aku x nyesal..malah aku puas hati...orang kata..no money no talk..klu ada duit..amek laa keter apa ko nak pon..
naper nak kena pk harga jual balik..ko pakai keter sebab nak jual balik ker??

ingat bro..car is a liability..not an asset..apa yang penting..your satisfaction and safety..
surely..safety come first..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 10:54 AM | Show all posts
go forte....dalaman lg mantap drpd inspira...nmpk mewah...luaran pun mengancam...aku pun tgh plan nak amik kreta,tp tunggu dululah,tahun dpn byk model lg kluar...wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 12:56 PM | Show all posts
Boleh tahan panas model Inspira nie jenuh laa nak nunggu keta sampai kat owner...

Proton jual 4,000 unit model Inspira sejak dilancarkan
19/12/2010 6:23pm

ALOR SETAR 19 Dis. C Proton Holdings Bhd berjaya menjual 4,000 unit Proton Inspira di seluruh negara sejak dilancarkan pada November lepas.

Pengarah Urusannya, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata, Proton Inspira yang juga model terbaru syarikat berkenaan mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada rakyat negara ini.

Ketika ditemui pemberita selepas perasmian Festival Proton 1Malaysia di sini hari ini oleh Datuk Bandar Alor Setar, Datuk Khazali Din, beliau berkata, syarikat itu mempunyai perancangan masa depan untuk mengetengahkan model yang berkonsepkan Siri Pahlawan di pasaran negara ini.

"Kami namakan konsep ini berdasarkan kepada lima pahlawan yang termasyhur pada Zaman Kesultanan Melayu Melaka iaitu Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekir, Hang Lekiu dan Hang Kasturi, katanya.

Lima model Proton Siri Pahlawan itu dipamerkan bersempena dengan Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS) 2010 dari 3 hingga 12 Disember lepas di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. C Bernama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.606074s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list