Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23450
View
266
Reply

Zaman paling best bagi korang?

[Copy link]

Author: asteruk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-12-2010 09:51 AM | Show all posts |Read mode
Ada orang cakap yang zaman sekolah ni merupakan zaman yang paling indah dalam kehidupan kita sebab dari situ lah kita belajar bergaul, berkawan dengan orang, cinta monyet dan sebagainya.

Tapi lecturer dan kakak aku pernah cakap yang zaman universiti merupakan zaman yang paling berharga sebab waktu kat universiti ni lah kita start duduk asing dengan family dan mula belajar hidup berdikari.

Tak kurang juga ada yang mengatakan zaman kerja zaman yang paling best dan puas sebab dah ada pendapatan sendiri dan dapat rasa kenikmatan makan gaji hasil titik peluh sendiri.

Bagi korang pulak, zaman mana yang korang rasa paling best sekali?

Pada yang belum sempat merasai kesemua zaman ni, korang boleh cerita pengalaman manis dan paling tak dapat dilupakan sepanjang berada di zaman yang korang pernah lalui. Best jugak dapat imbau kenangan-kenangan indah, manis dan tidak kurang juga kenangan pahit yang kita lalui kan?

Tidak kiralah zaman apa jua pilihan anda, yang pasti kesemua zaman mempunyai kenangan-kenangannya yang tersendiri. Tak kiralah kenangan manis mahupun pahit, yang pastinya kenangan-kenangan ini lah yang mengajar kita dan menjadikan siapa kita pada hari ini.

Bak kata orang, tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat kita bangun dan belajar erti kehidupan. Sesungguhnya, biarpun semanis mahupun sepahit mana pun sesuatu pengalaman itu, ianya pasti tidak akan dilupakan sampai bila-bila
Single Polls, Total 170 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 10:04 AM | Show all posts
aku pilih zaman U sbb time ni la baru ada chance usha mamat2 ensem........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2010 10:08 AM | Show all posts
aku pilih zaman U sbb time ni la baru ada chance usha mamat2 ensem........
kupu2siang Post at 20-12-2010 10:04



    kat sekolah uols takde mamat2 ensem ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 10:12 AM | Show all posts
kat sekolah uols takde mamat2 ensem ke?
asteruk Post at 20-12-2010 10:08



   aku skolah sume pmpuan, so bila aku masuk U aku jd culture shock......
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 10:20 AM | Show all posts
sebenarnya setiap waktu/zaman yg kita lalui pasti ada kenangan pahit or manis....
tp klu dikfikirkan..3 zaman ni...makan zaman uni le paling best...sebbnya masa ni dh pandai bercinta.....ada kawan lelaki....almaklum ler zaman sekolah hanya dikelilingi perempuan ajer kan...........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2010 10:22 AM | Show all posts
aku skolah sume pmpuan, so bila aku masuk U aku jd culture shock......
kupu2siang Post at 20-12-2010 10:12



    nasib baik uols masih ada perasaan kat lelaki

aiols pon mase masok u ni terus jadi culture shock..knp kat u ni ramai sgt mamat2 yg jambu n ensem ek
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 10:25 AM | Show all posts
nasib baik uols masih ada perasaan kat lelaki

aiols pon mase masok u ni terus jadi c ...
asteruk Post at 20-12-2010 10:22



   uols ni laki ke pmpuan??
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 10:52 AM | Show all posts
i vote zaman keje. sbb takyah wat keje sekolah. i taktaw caner hidop zaman unibesiti sbb bajar tak pandai, lepas PMR dah tak sekolah... keje basoh keta ngan kompol tin dapat duit, enjoy!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2010 11:07 AM | Show all posts
uols ni laki ke pmpuan??
kupu2siang Post at 20-12-2010 10:25



    uols rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 11:10 AM | Show all posts
uols rasa?
asteruk Post at 20-12-2010 11:07



   fonen kot......
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 11:14 AM | Show all posts
zaman kerja la best.....
ada wit sendirik....
dapat bagi makpak wit.... terasa bangga dpt hulur banje ker kg....

tp yg paling best ZAMANI la.... sore die mendayu-dayu...
beessstttt......
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 11:22 AM | Show all posts
zaman kerja la best.....
ada wit sendirik....
dapat bagi makpak wit.... terasa bangga dpt hulur ba ...
cascutes Post at 20-12-2010 11:14



   hampess jerk......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2010 11:26 AM | Show all posts
fonen kot......
kupu2siang Post at 20-12-2010 11:10



    motip fonen?

aku laki hocay
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 01:08 PM | Show all posts
zaman U.. paling happening
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 01:17 PM | Show all posts
zaman sekolah n zaman U sbb masa ni jadi tarikan huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 01:58 PM | Show all posts
motip fonen?

aku laki hocay
asteruk Post at 20-12-2010 11:26



    ko yg tggl dkt umah aku tu kan??
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 01:58 PM | Show all posts
zaman sekolah n zaman U sbb masa ni jadi tarikan huhuhu
mummyqis Post at 20-12-2010 13:17



   wahh...mesti gojes.........
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 02:49 PM | Show all posts
wahh...mesti gojes.........
kupu2siang Post at 20-12-2010 13:58




mummy tu kan mmg gojes............
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 03:14 PM | Show all posts
zaman kawen arr best
...nape takde dlm senarai pilihan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 03:25 PM | Show all posts
wahh...mesti gojes.........
kupu2siang Post at 20-12-2010 13:58



    bkn gojes tp gonjol hehehe

* gonjol = ala2 bengong gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101324s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list