Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23378
View
266
Reply

Zaman paling best bagi korang?

[Copy link]

Author: asteruk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2013 08:52 AM | Show all posts
Antara zaman sekolah rendah and sekolah menengah..aku paling suke marbeles nye kenangan is sekolah rendah..sebab mase tu aku aktif sukan..kebudayaan dan lain-lain..sampai sekarang pun budak-budak kelas aku masih together2 and masih keep in touch kecuali sorang ade yang dah meninggal..

Tapi zaman sekolah rendah gak aku duk gaduh ngn sorang mamat ni sampai la ni kami duk gaduh..kunun2 dulu minat2 munyit kat die..tp perangai die jenis..kalo ade orang suke kat die..die tak suke..tu ler jadi gaduh nya..

Sekolah menengah aku biase2 jer..aku tak glamer pun mase sekolah menengah..aku belajar main2..kunun2 ingat dah masuk sekolah pandai..aku pun pandai otomatik..rupenye..tidoookk..dah nak spm baru kengkunun aku rajin belajar..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 08:55 AM | Show all posts
Zaman u..paling marbeles tp paling setan dalam hidup..

kengkonon paymes..kejap2 tukar boipren..terejal zaman sekolah tak penah kapel..

Tiap2 sem tukar boipren..tp zaman marbeles dalam hidup sebab mase ni aku memang rajin belajar..tibe2 otak aku cam bergeliga sikit kat tahap ni..mane ntah pegi otak ni masa zaman sekolah dulu...

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 08:57 AM | Show all posts
Zaman keja...best sebab aade duit sendiri..macam dah bebas sikit hidup sebab dah besar..

Tapi zaman super setan..sebab banyak buat dosa...

Kalo masa tu boleh patah balik ..aku nak mula balik dari masa sekolah menengah..

Bila dah kawen..aku rindu nak duduk dengan mak aku..rase menyesal sesangat dulu selalu lawan cakap mak..pastu duk kuar jer..tak reti duduk umah..bile dah kawen..malas pulak aku nak keluar kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2013 01:56 PM | Show all posts
zaman skolah
zaman yg best, xde risau pape.. nak ponteng, ponteng je asal homework siap... pkai kasu sport je pegi skolah sbb malas cuci kasut... kalau kne denda da pakat ngan geng2 kne denda skali...

zaman u
sbb ddk u jauh gile dr umah, dpt buat bnd2 yg xde buat kat umah. enjoi wiken, lepak ngan kengkawan. zmn skolah malas nak aktif2 alih2 zaman u aktif plak ngn event, student body.

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2013 04:55 PM | Show all posts
i pilih zaman U
zaman U banyak mengajar kita erti kehidupan
mengenali ragam dan sikap manusia
bercampur gaul dgn pelbagai bangsa dr pelbagai negeri
rindunya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 01:35 PM | Show all posts
aku suka zaman sek sbb x yah piker cam mner nak cri duit.. hdup ceria..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 12:28 AM | Show all posts
lulu suke zaman sekolah sebab xyah nak pk pape da..
balik rumah semua da tersedia.. semua  mak n abah sediakan..

tapi bile zaman u semua kne buat sendiri.. basuh baju sendiri dan lain2~
zaman u jgk byk bende kene buat assgment la fieldwork la.. masuk lab la dan bla bla bla

zaman keje plak memang la best sebab pengang duit sendiri n boleh beli ape je yg kite nak..
tapi zaman keje la paling tension!! dah la g keje pagi balik petang.. bende yang sama berputar 5 hari seminggu..
tersangat la bosan kne ngadap keje yg sama tiap2 hari~
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 02:38 AM | Show all posts
zaman keje.
sbb dpt pegang duit hasil titik peluh sndiri.
n yg paling best zaman nie la titik pertemuan antara aku & buah hati aku skunk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 07:55 AM | Show all posts
zaman dulu2 jugak best...mandi sungai subuh2..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 01:01 PM | Show all posts
zaman uni sbb baru pandai bergaul skit
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 11:31 AM | Show all posts
zaman u..wpon ada bnyk  pahit manis...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2013 04:09 PM | Show all posts
I pilih zaman sekolah, tak perlu fikir tentang duit, semua disediakan, hidup cuma fikir main,makan dan sentiasa disayangi oleh keluarga...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 08:36 AM | Show all posts
zaman sekolah...best je masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 03:34 PM | Show all posts
Zaman sekolah menengah...tak fikir masalah dunia.. .heheheehe...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 10:44 PM | Show all posts
zmn uni..

sbb nye bru start duk jauh ngn family... so bru pndai rase cmne jauhnye ngn family..tp end up balik umah 2 mgu sekali..

tp zmn uni mmg byk ajar erti kehidupan la.. konon2 bajet dh besar sbb dh abis skola.. pastu time tu takyah pikir pasal keje.. kecuali blja ngn aktiviti persatuan jer..

time ni la nk knl ngn org len drpd berbagai tempt.. buat kwn drpd negeri berlainan.. mmg byk kenangan terindah zamn uni..

oh tetibe rindu ~~HEHEHEH
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2013 05:20 PM | Show all posts
Time study....rindunya saat2 itu.................
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 02:34 AM | Show all posts
zaman berzaman
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2013 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
semua x best..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2013 04:13 AM | Show all posts
Masa Sekolah,
Tak Banyak Benda Nak Kena Fikir Macam Masa Kerja,
Tetapi Itu Hanya Tinggal Kenangan Saja,
Sekarang Dah Kerja,
HuHuHuHu...

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman kanak kanak ler.... hepi manjang. Tak yah fikir masalah.  Makan, tidur, main, mandi sungai, mancing.... fuhhhh best betul zaman kanak kanak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076122s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list