Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22596
View
76
Reply

Harga AP kereta luar negara

[Copy link]

Author: che'mah       Show all posts   Read mode

Post time 30-12-2010 11:25 AM | Show all posts
tanx for sharing

btw
kereta apa yg saudara bwk masuk?
sbb ade kenalan saya yg buat bisnes ni
dan mmg making money

tambahan pulak
dia still boleh jual dgn harga yg lebih murah dari used car
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 12:41 AM | Show all posts
sy bli kete kt uk tnpe gne ap.
sbb sy bkn student uk.
bli thn 1996. merc buatan thn 1989. 200c. auto.
hrga rm36k. bw blik sini kne tax dlm 40k.
ade yg nk bli dgn hrge rm220k!
x jual spai skrg sbb syg sgt.
smooth je bile drive.
sbnrnye tu kete abah den...den tlg blikn je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 06:41 AM | Show all posts
Post Last Edit by zzcbr at 1-1-2011 09:02
sy bli kete kt uk tnpe gne ap.
sbb sy bkn student uk.
bli thn 1996. merc buatan thn 1989. 200c. auto.
hrga rm36k. bw blik sini kne tax dlm 40k.
ade yg nk bli dgn hrge rm220k!
x jual spai skrg sbb syg sgt.
smooth je bile drive.
sbnrnye tu kete abah den...den tlg blikn je.
im_cyclist Post at 1-1-2011 01:41 AM


kalau c200 (200c or 2000cc, aku assume c200 lah) auto tahun 1989,,,beli tahun 1996 (jadi aku assume kau bawak balik tahun 1996 juga lah)... memang tak munasarawak tul lah cerita ni gurau aje ya

1. C class hanya start dikeluarkan pada 1993 (tahun 1989 tak wujud lagi c class, model2 sebelum ni dikenali sebagai 190E)
2. Tahun 1996 harga kereta baru c200 kat Malaysia pun tak sampai rm220k...kecuali kalu spark plug kete tahun 1989 tu buat dari emas, aku lebih percaya org yg kata nak beli tu hanya buat lawak bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 10:11 AM | Show all posts
Post Last Edit by im_cyclist at 1-1-2011 10:17

Reply 23# zzcbr


btllh x mnasarawak.
silap taip plak...e bkn c.
190e yg kcik tuh.
yg ni bw blik pn, ade yg jual 110k!
diorg bli pn dlm 15-20k je.
sy xtaulh kalau org tu nk buat lwk bodoh ke x.
yg ckp tu pn org kt MITI.
tp ade tokey cine kt tmpt sy ni,kwn pd abah,ckp if abah nk jual, die nk bli 160k, hrge sms thn 97 lh.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 11:49 AM | Show all posts
kawan saya baru jual MYR10k, tapi urusan miti semua buat sendiri... BMW E90 325i M Sport kat sana berapa GBP skrg
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 10:45 PM | Show all posts
Reply 25# bmw_e34



mcm best je if da org nk jual ap tuh..bole beli cooper
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2011 09:17 PM | Show all posts
aku nk jual AP aku lah camni, nak buat downpayment beli kete balik malaysia nanti...... hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 08:54 PM | Show all posts
Reply 27# wesmangan


    ap mane? uk ker..


klu u nak jual, bape eh? interested
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 12:45 PM | Show all posts
paper baru2 ni ada kuar cite pasal AP ni, pihak MITI katanya nak tangkap org2 yg jual AP ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:11 PM | Show all posts
Aku berminat nak ap ni. Ada sesapa boleh carikan Mclaren F1?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 05:45 PM | Show all posts
paper baru2 ni ada kuar cite pasal AP ni, pihak MITI katanya nak tangkap org2 yg jual AP ni.
payne Post at 6-1-2011 12:45



   alamak kene tangkap plak. ahahaha.. tak jadi lah... akakaka..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 06:16 PM | Show all posts
huhu betol ker.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 09:16 AM | Show all posts
aisehhh..
baru aku igt nak beli AP student pastu bawak balik keter...
huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2011 12:46 AM | Show all posts
paper baru2 ni ada kuar cite pasal AP ni, pihak MITI katanya nak tangkap org2 yg jual AP ni.
payne Post at 6-1-2011 12:45



    betul ke...boleh bg keratan artikel tu tak..nak bgtau member yg dok kat uk nun
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 05:51 PM | Show all posts
Reply 3# metalbox

rasanya Ap dr UK murah dr AP japan..2k pound tu mmg mahal..klo 1,000pound.. tu ok..  rsnye xsalah pon klo dorang nk jual AP..tp kena berpatutan.. bg sy itu xde la xberetika..sb krajaan dh bg..kenapa kita nk sia2kan..bkn sng nk dpt AP tu..  kena p blajar atau kerja kt ober c br leh dpt..so xkan nk bg saje kt org lain..sb kreta yg dibeli nanti atas nama tuan AP..pape hal nanti berkait tuan AP tu jugak.. tp harga kena la berpatutan sb U ol dpt free...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 02:36 PM | Show all posts
Salam semua,
Cheq dah ada kereta kat Malaysia (Alphard)
che'mah Post at 23-12-2010 06:50


kena bgtau ke Alphard tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 10:32 PM | Show all posts
alamak kene tangkap plak. ahahaha.. tak jadi lah... akakaka..
wesmangan Post at 7-1-2011 17:45



    xkut.. aku br je beli 2 AP dr student kt japan.. xde pape kot..dorang bkn bleh tangkap pon..sb kete yg kite nk beli kt sana tu atas nama tuan AP tu..so ape bukti yg ckp dorang jual AP tu..tp hrga Ap jgn cekik darah..kdg2 bdk2 yg p blajar kt sana bukan byk duit pon nk beli kete sana.klo yg amek PHD tu byk duit sket la..sb kje dh best kt msia ni..siap dh ade beli rumah kt msia..tp yg stakat amek ijazah tu.mane nk cekau duit byk2..baik jual AP n wit tu buat byr downpayment kete kt msia..hehehe..baik dorang jual je AP tu dr sia2 mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 05:13 PM | Show all posts
Reply  wesmangan


    ap mane? uk ker..


klu u nak jual, bape eh? interested
wayy Post at 5-1-2011 20:54



   saya student UK di birmingham, nk jual lesen AP saya..memandangkan lesen Ap bakal atas nama saya slama 2 tahun dan risiko2 saman atau apa2 kajadian yg bakal berlaku, sy jual 3k pound..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 06:19 PM | Show all posts
saya student UK di birmingham, nk jual lesen AP saya..memandangkan lesen Ap bakal atas nama ...
loarm Post at 8-2-2011 17:13



    mahal tu 3k.. AP uk lg murah dr AP japan biasenye.. klo u nk jual..msti la kena buat surat perjnjian lawyer.. sy pon dh beli 2.. tp lg baik klo jual pd org yg kita kenal..atau yg kita jamin..stakat saman je xpe..kena nye jenis yg buat jual dadah ke hape..tanggung ler nk naik turun mhkmah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2011 07:39 PM | Show all posts
mahal tu 3k.. AP uk lg murah dr AP japan biasenye.. klo u nk jual..msti la kena buat surat ...
eida76 Post at 8-2-2011 18:19



   biasanya ap uk harga dlm brapa?kalo sy letak dlm 2k pound ok x?Saya pun risau juga sebenarnya nk mnjual pada org xkenal, tp memandangkan saya student tahun akhir dan brhajat nk kumpul duit buat kahwin, sy kena ambil risiko sikit..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.134293s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list