Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
48064
View
292
Reply

Plan kewangan 2011

  [Copy link]

Author: amirul_nazri       Show all posts   Read mode

Post time 2-2-2011 11:27 PM | Show all posts
Reply  wanitajelita

mydin lagi murah dr Tesco ek?
tapi kalo nak pegi mydin, parking kena byr... ...
baby_pingu Post at 2-2-2011 23:14



    mydin tu yg paling murah utk benda2 yg janji ada tak perlu berkualiti mcm sikat rambut ke.. detergen ke.. makanan ke.. parking kalau time peak hour kena bayar la tupon 50 sen sejam. aku biasa tak bayar parking, sebab aku masuk mydin sekejap je, tarik terus barang2 yg aku dah list terus g bayar.


kupon2 ni aku tak amik port.. shoping kompleks ke, petronas ke, outlet ke.. sb bila dah ada kupon atau jadi ahli, kena jadi satu tanggungjawab plak nak fikir2 utk kumpol point bagai.. malaslah, aku tak suka terikat. yg penting murah atau kalau mahal mesti berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2011 11:34 PM | Show all posts
Reply 123# wanitajelita


    kat sini mydin dia dlm shopping komplek..kena rm2 sekali masuk time weekdays
kupon aku suka kat tesco cos dia bg dlm bentuk kupon yg bleh reduce byr cash...
bila time shopping groceries giler byk, pakai ler kupon..
kurang ler lam rm10 ker...


kalo point yg tukar2 brg nih aku kurang sket...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2011 11:48 PM | Show all posts
selalunya lelaki yg gaji 3x ganda dr gaji aku adalah taraf engineer atau junior manager.
...
wanitajelita Post at 2-2-2011 20:16



    ahaaaaa....member aku masih bujang lagi..umur sebaya n dh jadi Head of dept kat Sapura sub...meh aku perkenalkan ko ngan dia nak...cuma dia bab duit eherm eherm...bakhil gaban
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 12:35 AM | Show all posts
Reply  wanitajelita


    kat sini mydin dia dlm shopping komplek..kena rm2 sekali masuk time we ...
baby_pingu Post at 2-2-2011 23:34



    kalau ada kaitan dgn cash takperlah. actually kupon2 ni diorang nak suruh kita jadi pelanggan tetap diorang, tu je. takot kita lari g hypermarket lain.


tapi sebab aku tak suka beli barang dapor kat tempat yg susah, cari parking, nak cari bawang hujung sana, cari daging hujung sini, tolak troli bagai, tu yg aku suka g Mydin Putrajaya or kedai runcit je. selain aku tak terambil barang2 tak perlu seperti fast food, junk food, air bergula.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 08:10 AM | Show all posts
ahaaaaa....member aku masih bujang lagi..umur sebaya n dh jadi Head of dept kat Sapura sub ...
amirul_nazri Post at 2-2-2011 23:48



    aku tak layak utk head of department


dan aku tak suka lelaki kedekut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2011 08:15 AM | Show all posts
aku tak layak utk head of department  


dan aku tak suka lelaki kedekut
wanitajelita Post at 3-2-2011 08:10



    member aku sdg mencari...pakejnya lengkap...bab kedekut, boleh di ayat...PM aku FB ko...annti aku suh dia add
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 10:57 AM | Show all posts
member aku sdg mencari...pakejnya lengkap...bab kedekut, boleh di ayat...PM aku FB ko...an ...
amirul_nazri Post at 3-2-2011 08:15


dia nak pempuan camane? citer sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 11:07 AM | Show all posts
bila i besar nanti i nak simpan wang banyak banyak biar dpt pergi USA
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 11:59 AM | Show all posts
Reply 130# bintangporno


    naper nak pegi USA?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2011 01:16 AM | Show all posts
Reply  wanitajelita


    kalo ikutkan gaji 4K pun bleh dah 100K above..
cuma aku rasa 100K abo ...
baby_pingu Post at 2-2-2011 21:48


maksud ko gaji 4K sebulan bole mampu pakai kete yg hg 100K and above ke ?
aku rasa takat gaji 4K sebulan keje swasta sekadar bole bernafas jer la, nak2 lg kalu dah ade family. nak beli kete > 50K pun blm tentu mampu. Zaman skrg gaji 4K sebulan hidup kat bandar bukan la byk mne bile dah tolak2 expenses semua.
Problem skrg ni ramai org berbelanja melebihi kemampuan. Mampu pakai kereta proton saje, tp nak jugak beli honda, toyota, etc.
Mmg la kete import lg bagus dr kete tempatan, maintenance kurang, tp kalu dah tk mampu tu, buat la cara tk mampu. Akibatnye, simpanan takde sbb tiap2 bulan duit habis utk bayar semua loan2, expenses, bil2.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2011 09:22 AM | Show all posts
Reply 132# arwien


    4K tuh bleh kalo dia tade utang umah, tade utang kad kredit, tade utang PTPTN, pastu dah ada laki tanggung everything...
sbb monthly kereta tuh pun cuma roughly 1K ..dia ada lagik belen at least 2K...


ada org camnih tau...untung badan
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2011 03:07 PM | Show all posts
oh ya, kalau sebelom ni aku letak 3 je misi kewangan 2011, skrg aku nak go details.


- paling penting cari kerja lain yg permenant dgn gaji >3000
- cari boifren aka calon suami yg gaji dua atau 3 kali ganda dari aku
- nak buat bisnes online. doakan ye

pastu

- start Mac 2011 nak bagi duit kat parent - 10%
- nak buat loan ASB sebanyak 198 ringgit sebulan selama 5 tahun. umur 30 boleh draw 10,000 utk beli saham
- kalau dapat kerja lain, nak sign-up gym. tak mahal, bayaran bulanan 70. ini pelaburan ke arah kesihatan.
- nak pindah rumah flat supaya boleh cut half dgn sewa rumah skrg


selebihnya lebih kepada nak improve cara berbelanja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 12:04 AM | Show all posts
2. gaji 100% --> semua park ke akaun forex & cpo
fushigii Post at 31-1-2011 16:37



i'm curious............
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 09:09 AM | Show all posts
i'm curious............
system_failure Post at 5-2-2011 00:04



    mungkin dia ada income pasif lain kot. cthnya pencen askar, sewa rumah, komisen insurans
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 11:03 AM | Show all posts
oh ya, kalau sebelom ni aku letak 3 je misi kewangan 2011, skrg aku nak go details.


- paling p ...
wanitajelita Post at 4-2-2011 15:07



    Cari Datuks2 lah... kompem dah kaya raya...
Urghh haku pon nak carik Datin2... boley ka?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 11:07 AM | Show all posts
Cari Datuks2 lah... kompem dah kaya raya...
Urghh haku pon nak carik Datin2... boley ka?
lamka_13 Post at 5-2-2011 11:03



    tak nak datok2.. cuma minat level exec atau engineer je.. paling tinggi junior manager. yg penting bujang
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 12:21 PM | Show all posts
tak nak datok2.. cuma minat level exec atau engineer je.. paling tinggi junior manager. yg ...
wanitajelita Post at 5-2-2011 11:07



aku pulak kije sapu sampah....
pastu waktu mlm kije partime kumpul tin2 kosong....
time ujung minggu merompak warung2 tepi jln.... (sambil sempat mengeteh segelas tongkat ali..)


nasib baik hang takmau kat org yg mcm haku....
selamat duit...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 12:31 PM | Show all posts
aku pulak kije sapu sampah....
pastu waktu mlm kije partime kumpul tin2 kosong....
time ujun ...
system_failure Post at 5-2-2011 12:21



    ko kerja sapu sampah kira ok lagi.

kerja aku, basuh berak manusia hari2. berak manusia adalah yg terbusuk dlm dunia. ko patot kagum sebab aku pikul t/jawab sebegini berat nak banding kerja sapu sampah kau tu je )

paling teruk, kerja aku ni takde gaji tau.. lagilah. tu pasal la aku kena carik exec nak sara hidop aku ni, sebab kerja basuh berak orang tapi langsung TAKDE GAJI
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 12:39 PM | Show all posts
Reply 140# wanitajelita


hehe...kita serupa...matlamat lebih kurang sama
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2011 12:40 PM | Show all posts
ko kerja sapu sampah kira ok lagi.

kerja aku, basuh berak manusia hari2. berak manusia  ...
wanitajelita Post at 5-2-2011 12:31


ishh... ciannye....
tapi, kalau baby punye kiut tau.... kecik molek mcm kucing tido...
warna keemas emasan gitew...
siap gelak lagi waktu kita meng-indah water kan dia....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.752823s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list