Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
57550
View
52
Reply

Eucerin vs Cosmoderm? yang mana satu?

[Copy link]

Author: martasha       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-1-2011 02:11 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Elle_mujigae at 18-2-2017 12:25 AM

Post Last Edit by martasha at 20-6-2011 11:18

salam/hi
saya tgh dalam dilema.. skang ni dlm proses nak cari skin care baru.
muka sy jenis sngt oily, jerawat senang sngt naik kalo makan makanan berminyak, kacang, telur n pedas2..

bile sy review n wat research.. sy tgk dua produk ni eucerin n cosmoderm antara produk yang selamat tuk merawat kulit berjerawat so agak confuse xtau nak consume mana satu.

saya nak pencuci muka yang dapat menghilangkan minyak n in the same time tak mengeringkan kulit.
n boleh kawal pengeluaran jerawat baru.. xnak la abis je jerawat ni naik jerawat lain pulak..
anyone can advise? {:2_77:}
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 09:04 AM | Show all posts
i pakai eucerin skrg...for acne prone skin..cleanser n toner je dulu..baru pakai dlm 1 week...
so far rasa kulit lg soft n jerawat mula surut sket2...
yg best dia tak wat kulit kering n menggelupas...
sbbkan kulit i jenis berminyak...besenye pas pakai toner dlm 5 minit,i tepek oil blotter kat muka...bg kulit x berminyak sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 09:18 AM | Show all posts
momo pakai eucerin jugak. mula2 cuci rasa cam tak puas, still rasa berminyak. tapi lama2 baru perasan kulit rasa licin dan jerawat cepat kecut
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 10:28 AM | Show all posts
ME PAKAI cleansing milk eucerin
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 10:34 AM | Show all posts
i buat research eucerin suitable for those who have acne prone skin or sensitif skin as in
product diorang, diorang x letak harsh ingredient mcm fragrance.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 03:25 PM | Show all posts
i pun dah tukar ker eucerin dlm sebuln ...pencuci pakai eucerin , toner simple...so far ok la...best gak n cuci mmg bersih  ipakai yg whitening tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2012 10:58 AM | Show all posts
hye sapa nak beli eucerin dermo purifyer...saya jual 1 set rm 100 j...prosuk n tk sesuai dengan kulit saya n saya perlukan duit..produk n tk smpai sebulan pun sya guna.....sesiapa yang berminat boleh email saya di waheedashafri@gmail.com atau hubungi saya di 012-3125724 untuk maklumat lanjut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 12:21 AM | Show all posts
eucerin bestttt
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 08:51 AM | Show all posts
adeen guna cleanser eucerin...dh bertahun2 gak guna cleanser neh

ssuai untuk kulit adeen...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 11:27 AM | Show all posts
tak nak cuba pakai bedak sejuk ..amik tepung beras + yogurt + susu skit =biar semlaman kt muka atau sejam dua pun ok.. mana la tau leh sembuh.... sy pakai letak satu badan...bila dh basuh pagi tu muka rase cam pakai bedak
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 04:37 PM | Show all posts
i pakai eucerin the whole acne prone skin set (DermoPurifyer Cleanser, Toner, Serum, Day & Night Cream)...i pakai produk nie selepas i consume tabita...komen i about eucerin mmg besttt....tak buat skin kita oily bila masuk tengahari...tak perlu nak dab ngan tisu kat T-zone area tuh...tak perlu cuci muka 3x sehari...keseluruhannya mmg mabeles....

nie ada sikit tips yg i dpt dari magazine (tak ingat magazine mana) dan hasil dari pembacaan yg tak seberapa nie...

utk kulit yg berminyak tidak digalakkan untuk mencuci muka lebih dari 2x sehari
pilih scrub yg lembut....lakukan 3x seminggu...cuci jgn terlalu scrubbing sgt sebab takut pores lagi besar
pilih produk yg non-comedogenic
kalau kulit yg berminyak kat t-zone area, pilih yg combination sebab kulit jenis nie adalah yg kering di bghn pipi
buat facial 2x sebulan...bagi yg kurang mampu bolehlah sekadar buat facial kat rumah (cuci muka, scrub, wap muka (letak air panas dlm besen pastuh tutup kepala ngan kain...time belajar dulu selalu gak buat camnie) dan akhir sekali pakai mask...dan seterusnya pakailah toner cream etc tuh)
elakkan dari menggunakan facial blotter sebab ianya akan menyumbat pores kita ngan lebihan minyak walaupun kita nampak kesan minyak kat facial blotter tuh...ini akan menyebabkan jerawat timbul...gunakan tisu sebagai pengganti

produk Eucerin mmg non-comedogenic dan dermatalogist tested...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2013 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lady_lily posted on 14-1-2013 04:37 PM
i pakai eucerin the whole acne prone skin set (DermoPurifyer Cleanser, Toner, Serum, Day & Night Cre ...

yeayy..I ade geng..I pn pKai eucerin lepas consume tabita.tpi I bru je beli n start apply mlm tdi..btw if u dnt mind la..why do u switch tabita to eucerin?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2013 03:26 PM | Show all posts
wah... eucerin ni byk good review.. i penah try cosmoderm pencuci muka t tree oil tu, rase mcm tak efek pon kot, cumanya muka i jd kering yg berkuping2 pastu, pakai sampai habes pastu tak pakai dah. tp adik i pakai pencuci muka yg sama dia ckp berkesan kat muka dia, jerawat cepat surut, muka tak oily..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2013 05:42 PM | Show all posts
i pun pakai eucerin..agak setahun jugak..suke pencuci dia yang whitening tu..and cream malam yang whitening tu..aku notice, esok pagi pudar dah sikit dark spot..tapi since muke aku ni acne skin..lepas ni nak try tukar la yang warna hijau tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2013 08:06 PM | Show all posts
eucerin ni ada produk utk kulit berminyak tak?

mana nk cari produk ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
SaraNina posted on 26-5-2013 08:06 PM
eucerin ni ada produk utk kulit berminyak tak?

mana nk cari produk ni?

Kt wtson n guardian ade ;)
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 07:38 PM | Show all posts
cikdara posted on 30-5-2013 07:10 PM
Kt wtson n guardian ade ;)

tq

harga berapa ye? affordable tak?

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 07:42 PM | Show all posts
dear, dh jumpa ke produk yg sesuai? which one yg sesuai dgn kulit u? i pn kulit berminyak teruk gak ni.. rasa mcm boleh diperah buat goreng ikan..hehe

pls share with me
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
SaraNina posted on 30-5-2013 07:38 PM
tq

harga berapa ye? affordable tak?

I beli yg basic set.ade pack utk basic set dlm rm60++. Bagi I affordable laa.kalo u nk beli satu satu range dia  dlm rm30-60++. So far I rase skin I flawless cckit.i notice bile I pkai make up jdi flawless. .ke I perasan sorg sorg.hehehe..hmm u oily skin ye? I rase yg dermo purifyer suit for u..kaler ijau.sama mcm I.tpi kalo u xsure leh tnye staff kt cna..or review kt google ke..hehehe.good luck u
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 08:23 PM | Show all posts
cikdara posted on 30-5-2013 08:01 PM
I beli yg basic set.ade pack utk basic set dlm rm60++. Bagi I affordable laa.kalo u nk beli satu s ...

owh kiranya beli basic set lg berbaloi la kan? basic set ada apa je dlm tu? cleanser n toner ada tak?
yup muka i too oily..
hopefully i jumpa yg sesuai. skrg masih tercari2 lg..

btw, thanks dear for the tips n info. nah munger for u
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102731s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list