CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Apoo

[Tempatan] Keretapi Sarong 2023

[Copy link]
Post time 17-9-2023 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
syabas korang yg terlibat...iollz memang salute..seronok iollz tengok... that's the real Malaysian...keep it rolling
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-9-2023 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun join semalam tapi terlambat sampai..

Seronok tengok bbnu berpakaian tradisi. Cina, india pun ada. Baru nampak 1 Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada gambar tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok aje
Enjoy tgk the energetic vibes and colors
Sbb aku dah kertu, tak larat wei nak join
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2023 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 17-9-2023 05:51 PM
Ada gambar tak?

Sbb ramai bbnu, paling byk video di tiktok. Search saja keretapi sarong 2023.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
OshinDaSolja replied at 17-9-2023 05:33 PM
syabas korang yg terlibat...iollz memang salute..seronok iollz tengok... that's the real Malaysian.. ...

bior betul???
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-9-2023 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak bangga je tgk bbnu tanpa kira bangsa,latar belakang, bersatu hati mcm ni
Sbb masa depan msia di tangan mereka
Enough la with those stupid baby boomers yg x abih2 nk laungkan ketuanan meleis apa lancau sume tu, tp ujung2 sakau khazanah negara utk kepentingan sendiri.
Syabas anak muda semua...kekalkan bersatu hati ni demi kemakmuran msia
Supaya tiada tempat utk PATI, Pendatang rohingya etc kat msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 17-9-2023 07:42 PM
Akak bangga je tgk bbnu tanpa kira bangsa,latar belakang, bersatu hati mcm ni
Sbb masa depan msia di ...

keberadaan PATI kt Msia ni sb mak,bapak 'budak sarong' ni nak pakai pung...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-9-2023 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Apoo replied at 17-9-2023 07:22 PM
Sbb ramai bbnu, paling byk video di tiktok. Search saja keretapi sarong 2023.

Iols takde apps tiktok. Takpe iols google sat nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 08:10 PM | Show all posts
aku suka tgk
bangga pun ada
bila mana pakaian tradisi dan harian kita ketengahkan
tourist tgk pun unik
mungkin boleh plak time merdeka pakai baju traditional perbagai suku kaum
naik lrt/ mrt reramai
and buat lah sewa baju pelbagai suku kaum dekat tourist spot
macam kat oversea sinun
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nampak komen2 di youtube, dah mula geng indon klaim itu baju tradisi dorang bongol sunggu bangsa saty ni. Yg iban dikata dorang jiplak baju aduh..mmg malang sungguh berjiran dgn dorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ingat keretapi sarong tu macam no panties subway yang kecoh kat US dulu tu sebab nak support protes MeToo ke apa tah. tapi tengok macam lain puler.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2023 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts


Nak tepek video jaah sbb ada penampakkan jiran iols hahah terkejut tgh duk layan video ni nampak  dia hahah
Btw jiran iols tu oghe kelate,umur dah pokcik2 dia pun penyokong PN tp rileks je join keretapi sarong nih sbb ni bkn ada kaitan ngn politik pun.

Event ni dh lama ada tp tahun ni meriah sbb tema etnik kot.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2023 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 17-9-2023 08:10 PM
aku suka tgk
bangga pun ada
bila mana pakaian tradisi dan harian kita ketengahkan



Meriah, seronok tgk org sporting gini
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2023 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Apoo replied at 17-9-2023 09:23 AM
Itu saja la yg hg nampak. Yg hg x pernah nak nampak ialah semangat anak2 muda bangun pagi bersiap  ...

Bukan muda je jiran iols yg dah beruban ada anak tgh belajar kat uni pun semangat sama2 join
Kalau org muda boleh kenapa yg dh tua ni tak boleh bila lagi nak memartabatkan budaya dan pakaian tradisional kita?



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-9-2023 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 18-9-2023 08:51 AM
Meriah, seronok tgk org sporting gini

Indeed. Tengok video yg ni terasa meremang bulu roma. Rakyat Malaysia berkumpul memakai pakaian tradisional masing2 dihadapan Pavi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2023 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 17-9-2023 09:05 AM
Dah lama wujud bahkan di zaman Ismail Sabri...ko ni tertinggal keretapi

Aku baca  start dari 2012 ... zaman najib. tapi sendu yg amat.agaknya berapa  ketul  je yg join. thn ni besar sbb byk sponsor kot.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2023 03:34 PM | Show all posts
Perwira2022 replied at 17-9-2023 01:02 AM
Apa maksud keretapi sarong? Adakah maksudnya orang ramai beratur rapat rapat sehingga  area kemaluan ...

Apooo... Keretapi Sarong dah lama wujud sebelum Bang Non angkat2 kening lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2023 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 17-9-2023 05:51 PM
Ada gambar tak?

Dekat X byk la gamba tapi x berani nk tepek sbb bukan gamba dari penganjur.byk gamba dari posting empunya badan yg join.klau ada acc twitter search je keretapi sarong
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2023 04:56 PM | Show all posts
alesandra replied at 18-9-2023 03:37 PM
Dekat X byk la gamba tapi x berani nk tepek sbb bukan gamba dari penganjur.byk gamba dari posting  ...

thanks..kat google pun ok mcm2 ada seronok pula tgk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 195124 Replies : 3475
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 26935 Replies : 41
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20102 Replies : 318
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 29224 Replies : 104
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92018 Replies : 834
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 32462 Replies : 87
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84089 Replies : 3752
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 260446 Replies : 299
Saya sokong penuh koc wanita. Tapi yang bengangnya, koc wanita masih banyak kosong, ke koc jantan juga masuknya.Netizen kiciwa koc wanita tidak dimanfaat sepenuhnya
YgBenarSaya sokong penuh koc wanita. Tapi yang
Views : 25779 Replies : 36
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38489 Replies : 303

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:32 PM GMT+8 , Processed in 0.473378 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list