CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5847|Reply: 27

MBC : A GOOD DAY TO BE A DOG [START 11TH OCT 2023] PARK GYU YOUNG, CHA EUN WOO

  [Copy link]
Post time 2-10-2023 10:23 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 2-10-2023 10:24 AM


Profile
  • Drama: A Good Day to Be a Dog
  • Revised romanization: Onueldo Sarangseureobgae
  • Hangul: 오늘도 사랑스럽개
  • Director: Kim Dae-Woong
  • Writer: Lee Hye (webcomic), Baek In-A
  • Network: MBC
  • Episodes:
  • Release Date: October 11, 2023 --
  • Runtime: Wednesdays 21:00
  • Language: Korean
  • Country: South Korea


Plot Synopsis by AsianWiki Staff
Han Hae-Na (Park Gyu-Young) is a single woman and she teaches at a high school. She seems to have an ordinary life, but her family has a secret. Due to her ancestor's fault, Han Hae-Na's family has been cursed for generations. The curse causes her family, when they kiss someone, to turn into a dog at midnight for 6 hours. Afterwards, they revert back to their normal appearance. This transformation repeats itself every night until that person, in their dog appearance, kisses the same person.

Due to her family's curse, when Han Hae-Na meets a man for a potential romantic relationship, she asks that person to not kiss her. This usually leads the men to leave her. One night, Han Hae-Na, who is drunk, accidentally kisses Jin Seo-Won (Cha Eun-Woo). He is a teacher at the same high school, but they are not even close as colleagues. Han Hae-Na soon turns into panic mode and she keeps approaching Jin Seo-Won for a chance to have another kiss.

Meanwhile, Jin Seo-Won has a fear of dogs because of something that happened to him when he was young. He is a teacher with good looks and charisma. He is popular with the students.

Notes
  • Based on webcomic "Onueldo Sarangseureobgae” by Lee Hye (published from September 22, 2017 to April 13, 2019 via Naver).
  • Filming for the drama series finished April, 2023.
  • "A Good Day to Be a Dog" will air one episode per week on Wednesdays.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2023 04:38 PM | Show all posts
dah tengok 2 episod awal ni...not bad jgakk...eunwoo jadi cikgu...tp rasa mcm dia plak student...harapnya tunjuk jgak mcm mana dia mengajar..takat ni berdiri kejab2 je dlm kelas...hehehe...heroin sekali pandang mcm kim sejong plak..tp not bad..cute2...rasa mcm vibe2 true beauty nanti...2nd ML pun tak kurang jgak ensemnya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2023 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama tunggu Cha Eun Woo jd cikgu, sllu jadi student ja
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2023 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 14-10-2023 12:00 AM
Lama tunggu Cha Eun Woo jd cikgu, sllu jadi student ja

muda sgt pun utk jd cikgu erghh
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2023 04:04 PM | Show all posts
mcm x sesuai plak jadi cekgu ek haha. terlalu cute.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2023 12:38 PM | Show all posts
seminggu 1 episod ka?jenoh laaa
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-10-2023 01:15 PM | Show all posts
mimi77 replied at 19-10-2023 12:38 PM
seminggu 1 episod ka?jenoh laaa

jenoh kaann...sejak bile ntah sehari je seminggu..ikut killing vote tu la tuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa byk episod semuanya drama ni ek? Seminggu satu ep je keluar.. heroin comel sgt.. cha eun woo msh agak kayu.. nasib la heols hensem boleh cuci2 mata je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2023 02:55 PM | Show all posts
Edited by lynn_dmm at 6-11-2023 03:16 PM

iols pun tgk drama ni penuh kesabaran sbb seminggu 1 episod je..hahahah..nsb la drama ni light2 je...nak tau apa jadi dengan sumpahan tu kan...dah si Hae Na dah cium seo wo2 tapi masih x menjadi lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2023 10:27 AM | Show all posts
minggu nih tayang 2 epi katanya

yelahhh asyik x de je
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 06:36 PM | Show all posts
haha...iols start layan citer ni sebab boring tak tau nak tgk citer apa since Twinkling Watermelon & My Dearest dah abis...
boleh cuci mata tgk adik Eun Woo...
skrg dah sampai epi 5...
1 je nak cakap Hae Na bila jadi anjing comel sgt...

cikgu laki yg lagi sorang tu misteri sikit...
dia boleh ingat dia punya past life mcm dlm citer See You In My 19th Life tu ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2023 08:51 AM | Show all posts
xyla73 replied at 20-11-2023 06:36 PM
haha...iols start layan citer ni sebab boring tak tau nak tgk citer apa since Twinkling Watermelon & ...

yaaa yg part cikgu laki tu macam xtau lagi apa misteri dia tu
x relate sgt lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 02:17 PM | Show all posts
iols baru dapat abiskan sampai epi 6....makin best plak drama ni...drmaa ni cute2 jgak...sbb nak tau mcm mana nanti cikgu han dpt blk jd manusia biasa...kelakar betul la dia dgn anak sedara eun woo tu...

misteri belum terungkap yg cikgu and murid pompuan baru tu...tp kita agak la mmg dia dr kehidupan2 zaman dulu...cuma tak pasti nak balas dendam ke nak apa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols terpikir kenapa Hae Na tak bgtau je situasi dia kat Seo Won…org dah suka mesti dia sanggup buat apa je walau kena kiss dgn anjing sekalipun…
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-11-2023 03:08 PM
Iols terpikir kenapa Hae Na tak bgtau je situasi dia kat Seo Won…org dah suka mesti dia sanggup bua ...

Iols rasa sbb hae na xtau lg seo won suka dia kot...and experience kakak dia dulu kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawakla episod 7...yul kena menyamar jd bf hae na...pastu kena tgk pakcik dia bergembira plak ngn hae na....hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2023 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 23-11-2023 01:21 PM
Lawakla episod 7...yul kena menyamar jd bf hae na...pastu kena tgk pakcik dia bergembira plak ngn ha ...

Yul tu tak pasal2 jadi org ketiga…boring je dia tgk pak sedara dgn cikgu dia berdating
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada yg dah tgk epi 8?
Hehe elok je Hae Na tu lengkap berpakaian bila tukar semula jadi manusia lepas kena kiss

Tapi the kiss lepas tu hot sgt ok…sampai trending

Cikgu Bo Gyeom tu apa sebenarnya? Goblin ke? Siap ada magic lagi…
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 10:25 AM | Show all posts
iols dah tengok episod 8....dlm pada serius nak settle problem anak..parents hae na ni lawak laa...sekali ngn kwn kakak dia tuu...tp ujung2 x tunjuk parents n kakak dia dah.....tp anak dah selamat berhot kiss...hehehe...

cute je dua org tuu kan...

yul kena soal siasat pasal cocoa tu kelakar...hehehe...dah kantoi dah ngn pak sedara dia



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 10:27 AM | Show all posts
xyla73 replied at 30-11-2023 11:35 AM
Ada yg dah tgk epi 8?
Hehe elok je Hae Na tu lengkap berpakaian bila tukar semula jadi manusia lepas ...

haa...kan...elok je berbju lengkap..bile plak pakai baju nya...hahhaah

iols pun x paham cikgu sejarah tu..kirannya dia tu gumiho la kan...cari gf dia ke yg bdk baru kat school tu? and apa relatednya ngn hae na n seo won n sumpahan jd anjing tu...rasa belum cerita lagi ni...cuma ada penah tunjuk haena n seo won masa zaman dulu...tp tak tnjuk ada konflik apa....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 09:41 AM GMT+8 , Processed in 0.083795 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list