CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10750|Reply: 107

Ibu Tergamam Kena Bayar Gula-Gula Timbang RM40

  [Copy link]
Post time 4-10-2023 05:00 PM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA – Seorang ibu muda tergamam apabila perlu membayar RM40 untuk gula-gula timbang yang mempamerkan harga pada 100 gram.


Kata Nabilla Aisha, harga yang dipamerkan tidak jelas dan apabila ditimbang harga yang tertera lebih mahal.


Foto: via Kosmo




“Terkejut saya, saya minta 150 gram tetapi bila timbang kena bayar jumlah RM40 pula,” jelasnya.


Rupa-rupanya pengalaman Nabilla Aisha turut dikongsi beberapa pengguna media sosial


“Baru saya perasan bahawa harga untuk 100 gram tidak dipamerkan dengan jelas,” katanya.


Kisah ini kemudian menjadi tular di media sosial, dengan banyak netizen yang berkongsi pengalaman sama.


“Benda ini memang mahal, pernah juga terkena bayar RM60,” tulis pengguna Facebook, Hani Abdul.


“Saya sekeluarga pernah membayar RM200, apabila keluar kedai, kami hanya mampu ketawa,” ulas Nina Ilyana berkongsi pengalaman.


Kejadian ini telah menimbulkan kebimbangan mengenai ketulusan harga di kalangan peniaga makanan, dengan beberapa pihak meminta agar peniaga lebih teliti dalam memaparkan harga produk mereka. – CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2023 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg pembeli tu masa nk beli tak tgk dulu ke halal ke idok? Kalau mekdi kepci kemain korang waswas.
Padan la muka kena tipu harga
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 05:14 PM | Show all posts
gula2 ni tak bagus, sakit diabetes esok masuk paper, nasib baik ada subsidi kesihatan
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu makan org bodoh sombong kannn...ini perangai b40 gak ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Suh ibu muda tu register forum nih..nak tgk dia mengelupuh tak kena tibai dgn acik acik forummer acah makan garam dulu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Zmn serba serbi kna bkira nih, kalo duit ko xleh wat lap molot perati bebetul rega seblom beli apa².
Xpasti,TANYA.
Menda gini aku padankn muka ja.
Sah sengkek kalo up kt medsos.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-10-2023 05:56 PM | Show all posts
cakap kat pekedai nak berapa gram tapi takde tanya hargakan?
sendiri pun dah salah kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tergamam tak apa, tak sengaja, dimaafkan di sisi syarak, selagi ada ter memang tak apa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2023 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
X geli ke mkn benda2 timbang mcm ni? Lg2 gula2 dah la x kenyang
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
wa talak tipu ma....wa pandai meniaga
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
X reti calculate ke dik... tiber mnggelupor jd bahan berita plak?! Giler buduh
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Gula2 timbang sejak bila tak mahal dek?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah beli lgsg la
Bukan keperluan pun
Mkn gula byk pun xbaik utk kesihatan
Ank2 aku pun dl, takde pun aku ajar beli gula2 gini...not a real food!
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
apa dah macam daging pulak timbang pakai kati



http://youtu.be/DrK_obELK0g
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat dolu..
Iols.beli Tutti Frutti
Pertama.kali.lah.kononnya sebab teringin sgt kan..
Masa tu takde dah beratur ramai2 dah..
Jadi iols.pung beli lah kat branch Puchong Jaya..
Yaqqin okeh iols.tak tengok harga main amek je topping2 dia segala...hahaha..
Last2 kena.sampai rm80
Rupanya kena.timbang
Hahahaha....lepas.tu.iols.tak masuk dahntutti Frutti..
Cukup la Makan semangkuk.tu.sorang2 sambil2 nyesal sungguh tak tengok harga
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 4-10-2023 08:25 PM
Teringat dolu..
Iols.beli Tutti Frutti
Pertama.kali.lah.kononnya sebab teringin sgt kan..

Salam 4.73

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2023 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 4-10-2023 08:25 PM
Teringat dolu..
Iols.beli Tutti Frutti
Pertama.kali.lah.kononnya sebab teringin sgt kan..

Iols pun gitu la tp xde kne mhl sgt.

Pastu klu dtg mmg amik aiskrim dia semata. Xde tambah topping2 dah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 4-10-2023 08:25 PM
Teringat dolu..
Iols.beli Tutti Frutti
Pertama.kali.lah.kononnya sebab teringin sgt kan..

mujur tutti frutti lenyap dah skrg kalau dak everytime lalu mesti terkenang
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:41 PM | Show all posts
sebab yang jual tu sendu? kalo retis / anak retis yang jual candy mahal2 elok jah ko beli siap kata kira buat sedekah bagai untuk anak retis tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki iols suka nau stock up Haribo..bukan setakat 1-2 paket heols beli..geram btol kekadang tu..tapi ada time, masa i pening kepala rasa loya, berguna juga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21940 Replies : 409
Guru tidak berpuas hati apabila dikenakan tindakan tatatertib kerana tidak mengambil dos penggalak. NUTP Kata Tindakan tatatertib wajar dikenakan.Wajar atau tidak zaman sekarang?
YgBenarGuru tidak berpuas hati apabila dikenaka
Views : 34365 Replies : 17
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114538 Replies : 2984
Siti Nurhaliza taja 20 pasangan ‘buat anak’ melalui kaedah persenyawaan in-vitro (IVF).
YgBenarSiti Nurhaliza taja 20 pasangan ‘buat a
Views : 15618 Replies : 8
Kieda Crepe minta pelanggan ‘refund’ baju, tak mahu makan duit haram - ‘Refund’ baju semula kepada kami, kami tanggung rugi"
CARI-HBZKieda Crepe minta pelanggan ‘refund’ b
Views : 19109 Replies : 54
Harga minuman tanpa gula turun 10 sen
AbahmungHarga minuman tanpa gula turun 10 sen
Views : 17279 Replies : 29
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 93172 Replies : 1240
CUACA PANAS
keypochinoCUACA PANAS
Views : 14839 Replies : 1
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 130012 Replies : 664
Mainan budak-budak 70an - 80an -
dexaMainan budak-budak 70an - 80an -
Views : 1832 Replies : 6

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 05:04 PM GMT+8 , Processed in 0.097359 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list